Презентація на тему: "Історичний розвиток сучасної Болгарії"

Про матеріал

учити виокремлювати історичний елемент, основної події та їхні наслідки, по­в'язані з історією заселення і господарського освоєння території Бол­га­рії.

Розвивати в учнів критичне мислення та ставлення до інформації; формувати в учнів власну точку зору та вміння її активно відстоювати, до­слу­хаючись до думки інших.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІСТОРИЧНИЙ РОЗВИТОК СУЧАСНОЇ БОЛГАРІЇ Урок № 3Іванченко Н. П.

Номер слайду 2

Перше Болгарське царство (VІІІ ст.)Проіснувало з 681 по 1018рр. Кордони країни сягали на сході Чорного моря, на півдні - Балканського хребта, на заході - річки Тимок, на півночі - Дунаю. Проте в наступні 200 років межі Болгарії суттєво розширилися. Столицею держави стало місто Пліска, яке спочатку являло собою військовий табір протоболгар.Іванченко Н. П.

Номер слайду 3

Перше Болгарське царство. Първo българско царство. Părvo Bălgarsko Tsarstvo. Перше Болгарське царство.Іванченко Н. П.

Номер слайду 4

Болгарські просвітителіКири́ло і Мефо́дій — болгарські слов'янські просвітителі та проповідники християнства, творці слов'янської азбуки, перші перекладачі богослужбових книг на слов'янську мову, брати.Іванченко Н. П.

Номер слайду 5

Національне свято. Болгарська церква встановила день пам'яті Кирила і Мефодія, який згодом став святом національної освіти й культури в Болгарії. Іванченко Н. П.

Номер слайду 6

Нагороди. В Болгарії запроваджено орден «Кирило і Мефодій» та Міжнародну премію імені братів Кирила і Мефодія — за визначні праці зі староболгаристики і славістики.Іванченко Н. П.

Номер слайду 7

Праці Кирила і Мефодія. Оригінали творів Кирила і Мефодія не збереглися. Творами Кирила учені вважають «Азбучну молитву», «Пролог до Євангелія» та ін. Глаголиця сьогодні: напис на стіні кафедрального собору в Загребі, зроблений у середині ХХ століттяІванченко Н. . П

pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
1303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку