Презентація на тему "Історія розвитку легкої атлетики в Стародавній Греції"

Про матеріал
Історія розвитку легкої атлетики в Стародавній Греції. Початок розвитку та появи легкої атлетики. Від стародавніх міфів до сучасних теорій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія розвитку легкої атлетики в Стародавній ГреціїПідготувала учениця 10-Б класу Перестюк Софія

Номер слайду 2

Легка атлетика - один із найстаріших видів спорту.   В   основу   легкоатлетичних   вправ     покладені природні рухи людини - ходьба, біг, стрибки, метання. Історія легкої атлетики сягає в глибоку    давнину. Перші відомості про легкоатлетичні    змагання датуються 776 р. до н. е. Вони зустрічаються  в  історичних  нотатках  про Олімпійські ігри Стародавньої Греції. У той час програма цих змагань складалася тільки з бігу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Боротьбу, кулачний бій і взагалі усі вправи, що розвивали силу, греки відносили до важкої атлетики. Ясно, що назва «легка атлетика» сьогодні досить умовна, адже важко назвати, наприклад, біг на довжелезну дистанцію — марафон або метання молота «легкими» фізичними вправами.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Найдавнішим змаганням атлетів, безсумнівно, є біг. Разюче, що сьогодні ми знаємо ім`я першого олімпійського чемпіона древньої Греції і дату, коли відбулася ця подія. Це трапилося в 776 р. до н.е. в Олімпії. Переможець був один, тому що атлети змагалися на тих іграх тільки в бігу на один стадій (приблизно 192 м) — звідси слово «стадіон».

Номер слайду 7

Змагалися древні греки і у метанні диска. Були диски з дерева, каменю, заліза, бронзи, нерідко прикрашалися різьбленням, зображеннями птахів, тварин або сценами спортивних змагань. Вага диска була від 1,25 до 6,63 кг. (Сьогодні диск важить 2 кг для чоловіків і 1 кг для жінок.) Серед болільників іноді дуже цінувалися метателі спису. Їх охоче зображували і скульптори.

pptx
Додав(-ла)
Перестюк Софія
Додано
13 червня 2023
Переглядів
1226
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку