Презентація на тему "Картини Емми Андієвської"

Про матеріал
Ця презентація для ознайомлення із малярською спадщиною письменниці Емми Андієвської
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картини Емми Андієвської

Номер слайду 2

Емма Іванівна Андієвська (19.03.1931, м. Сталіно (нині Донецьк)) – українська письменниця, поетеса і художниця, що працює у стилі сюрреалізму та герметизму. «Квіти та комахи» «Мореплавці» «Постать з двома капелюхами»

Номер слайду 3

Як художниця-авангардистка, Емма Андієвська створила понад 17000 картин, хоч ніколи і не отримувала формальної мистецької освіти. «Мати з дитиною» «Прогулянка в парку» «Квіти»

Номер слайду 4

Ранні роботи малярки були виконані аквареллю, а пізніші – здебільшого акриловим та олійними фарбами. «Жінка з дітьми» «Краєвид з акцентами ліхтарів» «Постать між двох світів»

Номер слайду 5

Своєрідні малюнки Емми Андієвської. Вони виконані на газетах, заґрунтованих акрилом, кавовою гущею. До наукового фонду увійшли «Поцілунок», «Горнятко кави», «Спільнота», «Прогулянка». І назви, і самі графічні малюнки асоціативно пов’язані з кав’ярнею, але малярка завжди працює лише дома. «Поцілунок» «Спільнота» «Прогулянка»

Номер слайду 6

Специфічним художнім прийомом Андієвської є повторне накладання фарби на полотна – до двадцяти п'яти разів. Таким чином вона створює стереоскопічний ефект рухомих фарб, помітний, коли дивитися на картини під різними кутами зору. «Сім'я» «Пара» «Та, що садить квіти»

Номер слайду 7

Андієвська стверджує, що її картини бачаться їй намальованими в цілому і їй залишається лише перенести їх на полотно. Своє малювання вона описує як певний спосіб медитації та наголошує на великій ролі підсвідомості в її творчості. «Постать з ягодами» «Сніданок» «Пара на тлі міста»

Номер слайду 8

Перша персональна виставка мисткині відбулася в 1956 році в Мюнхені. Відтоді полотна Емми Андієвської виставлялися по всьому світу – від США до Китаю. Сюрреалізм? Натуралізм? Експресіонізм? Ні. Художниця дистанціюється від усіх стилів мистецтва і підкреслює свою індивідуальність, говорячи про «андієвський» стиль письма та малярства. «Ненормовані відтінки» «Хліб» «Двоє з додатками»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кашуба Євдокія
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 березня 2019
Переглядів
3453
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку