Презентація на тему "Ключові компетентності молодших школярів"

Про матеріал
У презентації розкрито значення компетентності,види компетентності. Проаналізовано теорію і практику впровадження ключових компетентностей для учнів початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ключові компетентності молодших школярів

Номер слайду 2

Що таке компетентність?Компетентність-це інтегрована здатність особистості,яка набута в процесі навчання. Вона охоплює знання, уміння,навички,досвід,цінності та ставлення,набуті завдяки навчанню, які можуть реалізуватись на практиці.

Номер слайду 3

Яке постало завдання перед сучасною школою?Перед сучасною школою постає завдання виховати особистість, здатну до життєтворчої діяльності. Така особистість зуміє правильно обрати свій шлях у житті не зважаючи на власні можливості. Буде ставити перед собою завдання самовдосконалення і саморозвитку, що стане запорукою успіху в різних сферах діяльності.

Номер слайду 4

Компетентнісна освіта. Зміщує акценти на здатність особи до практичних дій у певній ситуації. Результат навчання змінюється “знаю що” на “ знаю як і роблю “

Номер слайду 5

Компетентнісно орієнтовний урок. Це є шлях до набуття школярами життєвих компетентностей , формування в них творчої особистості.

Номер слайду 6

Освітні компетенціїКлючові(надпредметні) здатність людини здійснювати різні види діяльності. Галузеві(загальнопредметні)набуваються упродовж вивчення змісту предметів. Предметні формуюються при вивченні певного предмета.

Номер слайду 7

Ефективність будь якого уроку при компетентнісному підході визначається не тільки тим , який обсяг інформації на уроці вчитель намагався дати дітям, а насамперед тим , що вони взяли в процесі навчання для життя.

Номер слайду 8

Головне завдання вчителя початкових класів. Активізувати навчальне заняття. Створити умови для включення учнів у роботу на всіх етапах діяльності, у дослідженнях, у пошук з відкриттям нових знань.

Номер слайду 9

Компетентнісний підхід. Об”єктивно відповідає й соціальним очікуванням у сфері освіти, інтересам учасників освітнього процесу.

Номер слайду 10

Формуючи компетентність учнів початкової школи забезпечується розвиток компетентності їх особистості та підготовка до успішного життя в сучасному суспільстві

Номер слайду 11

11 ключових компетентностей. Вільне володіння державною мовою. Здатність спілкуватися рідною(у разі відмінності від державною) та іноземними мовами. Математична компетентність. Компетентності у галузі природничих наук,техніки і технологій.Інноваційність. Екологічна компетентність.Інформаційно-комунікаційна компетентність. Навчання впродовж життя. Громадянські та соціальні компетентності,по’язані з ідеями демократії,справедливості,рівності,прав людини,добробуту та здорового способу життя,з усвідомленням рівних прав та можливостей. Культурна компетентність. Підприємливість та фінансова грамотність.

Номер слайду 12

Освітні пазли розвитку компетентностей через методи «Квітка лотосу», «Килим ідей».

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
2282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку