Презентація на тему :"Комбінування природних і пластичних матеріалів. Лісова скульптура

Про матеріал
Мета: навчити комбінувати природні і пластичні матеріали у виробах; розкрити послідовність дій під час виготовлення виробів із природніх матеріалів і пластиліну; розвивати уяву, образне мислення; формувати культуру праці, естетичні смаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марченко С.В., вчитель початкових класів Шполянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

Номер слайду 2

навчити комбінувати природні і пластичні матеріали у виробах; розкрити послідовність дій під час виготовлення виробів із природніх матеріалів і пластиліну; розвивати уяву, образне мислення; формувати культуру праці, естетичні смаки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Із яким видом мистецтва ми ознайомилися на минулому уроці? Що означає слово “скульптура”? Які бувають скульптури? Які пам’ятники є у нашому місті?

Номер слайду 6

Щедра осінь і багата з подарунками прийшла. Тож дозволь тебе спитати: що ти, Осінь, принесла?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Погляньте на ці шишки. На що вони схожі?

Номер слайду 10

Розгляньте природний матеріал, який лежить перед вами на партах. Спробуйте розгледіти, хто в ньому “заховався”

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Нас вітає майстер Глинчик і майстриня Шишечка

Номер слайду 13

природний матеріал дощечка пластилін стеки серветка

Номер слайду 14

Уважно розглянь природний матеріал, який ти приготував. Добери форму, яка нагадує тобі якийсь образ, доповни матеріалами, необхідними для її “перетворення”. Для з’єднання деталей використай пластилін.

Номер слайду 15

Природний матеріал на парті дрімає, І чим він стане, ніхто не знає, Чи квіткою, що радує всіх нині, Чи пташкою у гіллі на калині. Ви потрудіться добре всі ,будь ласка, - наступить диво, оживе прекрасна… …...ккккказка.

Номер слайду 16

Перед роботою пластилін потрібно розігріти, розім’явши його руками. Ліпити треба на дощечці. Після роботи дощечку потрібно почистити. Руки після ліплення витерти серветкою, а потім вимити водою з милом.

Номер слайду 17

Чим зацікавив вас урок? Що сподобалося? Хто отримав задоволення від своєї праці? Що б і ще ви хотіли зробити з природних матеріалів?

Номер слайду 18

Використані джерела: Програми для середньої загальноосвітньої школи.1-4 класи.-К.:Освіта,2012. Трудове навчання: підручник для 3кл загальноосвітніх навчальних закладів/ В.К.Сидоренко, Н.В.Котелянець, О.В.Агєєва – Харків: Сиция, 2013. – 128с.:іл. Веремійчик І. Граючись, вчимося / І.Веремійчик. – Тернопіль: Мальва, 2002. Шаблон презентації. Автор: Фокина Л.П. Сайт: http://linda6035.ucoz.ru/

ppt
Додано
13 травня 2019
Переглядів
2153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку