Презентація на тему: «Козацькому роду- нема переводу. Кругла скульптура і рельєф. Зображення одного із козаків- героїв мультфільму»

Про матеріал
Презентація на тему: «Козацькому роду- нема переводу. Кругла скульптура і рельєф. Зображення одного із козаків- героїв мультфільму»,створена за допомогою інтернет-ресурсів за підручником Масол Л. М. "Мистецтво " інтегрованого курсу для 3 класів (за програмою Р. Б. Шияна) в допомогу учителю до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок образотворчого мистецтва в 3 класіРозділ І «Мистецькі мандри»Тема уроку:«Козацькому роду- нема переводу. Кругла скульптура і рельєф. Зображення одного із козаків-героїв мультфільму.»Вчитель: Філіпчук О. П. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 м. Бердичева

Номер слайду 2

Нотатки від учителя- Дорогі діти! Сьогодні ми з вами ознайомимося з теми: «Козацькому роду- нема переводу. Кругла скульптура і рельєф. Зображення одного із козаків- героїв мультфільму.» Опрацювати тему уроку нам допоможе дана презентація та підручник стор.38-39 План уроку: Козацькому роду- нема переводу. Кругла скульптура і рельєф. Художньо- творча робота. Перевір себе.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Скульптура- (від лат sculpo – висікати, вирізати, – вид мистецтва, пов’язаний зі створенням об’ємних художніх форм у реальному просторі. За формою виділяють два основних види скульптурного мистецтва: Кругла скульптура – це тривимірний об‘ємний витвір, що зумовлює необхідність дотримання реальних пропорцій зображуваного і містить такі різновиди: статую, групу статуй, (погруддя) бюст тощо. Кругла скульптура передбачає огляд з різних кутів зору.

Номер слайду 5

2. Рельєф – вид скульптурного мистецтва, що розташовує об’ємне зображення (групи людей, пейзаж) на лінії, перпендикулярній до площини. У свою чергу рельєф поділяють на барельєф – плескате зображення, що ледве виступає над площиною, та горельєф – скульптурне зображення, яке на половину свого об’єму знаходиться над поверхнею. Існує ще один варіант рельєфу, що зустрічається досить рідко – так званий заглиблений рельєф, коли зображення залишається на рівні площини, а вирубуються тільки його зовнішні контури (його ще називають контр-рельєфом). Рельєфні зображення використовують при художньому оформленні стін будівель і постаментів пам’ятників.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Художньо- творча робота.

Номер слайду 10

Творче завдання « Зображення одного із козаків- героїв мультфільму.»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Художньо- творча робота.

Номер слайду 13

Творче завдання « Створення магніта з веселим козаком.»

Номер слайду 14

Для приготування солоного тіста тобі знадобляться:1/2 склянки дрібної солі,1 склянка борошна,¼ склянки води,2 ст. л. соняшникової олії,Повинно вийти густе тісто.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за чудову роботу!Свої роботи ви можете надіслати мені на Вайбер або на ел.пошту

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Кармазіна Людмила Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Жучкова Виктория
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Жучкова Виктория
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Рязанова Жанна Геннадіївна
    Дякую за чудову презентацію до уроку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
1 грудня 2020
Переглядів
3605
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку