Презентація на тему "Країни Океанії - регіон екзотичного туризму"

Про матеріал
Презентація-дослідження для учнів 10 класів. Для поглибленого вивчення країн Океанії та їхньої економіки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країни Океанії - регіон екзотичного туризму. Підготувала учениця 10-Б клас Перестк Софія

Номер слайду 2

Океанія – це один з найзагатковіших і наймальовничіших регіонів нашої планети. До його складу входять 14 держав, кожна з яки має свою унікальну особливість. Океанія вражає різноманітністю ландшафтів, флори і фауни. Тут можна побачити, як великі сучасні мегаполіси чергуються з абсолютною відсутністю цивілізації.

Номер слайду 3

Нова Зеландія Нова Зеландія – одна з найгарніших країн у цьому регіоні. Тут гармонічно переплелися сучасне міське життя й унікальна природа. Перед туристами простягаються безкраї смарагдові долини, гірські озера, льодовики, гори, ліси,гроти.

Номер слайду 4

Папуа-Нова Гвінея Країна не так сильно розвинена, але не дивлячись на це вона відмовилась від паперових грошей. На заміну паперовій прийшла валюта з спеціального пластику “кіну”. Країна складається з 820 маленьких населень. Попри існування офіційної мови, кожне племя має свою індивідуальну мову. Через це не всі жителі однієї країни розуміють один одного. Автомобільні дороги на острові майже відсутні. Єдиний засіб пересуватися – авіа- та морський транспорти. За чутками в країні існує племя, яке досі практикує канібалізм, хоч і не в великій кількості.

Номер слайду 5

Кірібаті Це архіпелаг з 33 островів коралового походження. Тут є чимало диких мальовничих пляжів, не зіпсованих цивілізацією. Також ця держава немає жодної річки та своєї армії. Валюта Кірібаті має своєрідну форму та значення. Здебільшого державна скарбниця поповнюється завдяки популярності марок, що вони випускають.

Номер слайду 6

Науру Науру – карликова країна Океанії. Її площа має всього 21 км2. Вона є найменшою незалежною республікою на Землі, острівною державою та єдиною в світі республікою без офіційної столиці. Не так давно держава була одною з найбагатших в світі завдяки розробці фосфоритів. Зараз країна зазнає економічної та політичної криз. Уряд намагається отримувати прибутки дуже цікавими способами : визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії. Ще на території країни створюються бази для утримання біженців . Що є ще одним джерелом заробітку Науру.

Номер слайду 7

pptx
Додав(-ла)
Перестюк Софія
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
13 червня 2023
Переглядів
404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку