Презентація на тему:"Малювання будинка"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Будинок, в якому я живу» (середня група) Образотворча компетентність Підготувалавихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

Добрий день, малюки!Сьогодні ми будемо знову вчитися малювати будиночки. Але спочатку скажіть мені, де ми з вами живемо, у місті чи в селі? Так, у місті. А які у нас будиночки, одноповерхові чи багатоповерхові? Так правильно-багатоповерхові. А з якого матеріалу будують будинки?(З цегли). А хто будує будинки?(Будівельники). Так. Робота будівельників дуже відповідальна , адже, якщонеправильно збудувати будинок він не буде довго стояти, господарям буде не затишно жити в такому будинку. Давайте намалюємо наш будиночок.

Номер слайду 3

«Будинок, в якому я живу»

Номер слайду 4

Матеріали для роботи:-пензлик №6-10;-вода;-серветка;-гуаш білого, жовтого та червоного кольорів

Номер слайду 5

Послідовність роботи. Починаємо малювати будинок: знизу аркуша зліва направо проводимо лінію, потім проводимо 2 лінії зверху вниз з одного і з другого боку аркуша, з’єднуємо ці лінії між собою. Отримуємо квадрат-це стіни будинка. Зверху квадрата ставимо точку, а потім з’єднуємо цю точку з верхніми куточками квадрата. Це дах будинку. Тепер будемо малювати внизу одне вікно та двері. Це перший поверх будинку. Другий поверх будемо малювати так: над дверима намалюємо одне віконце, а над віконцем першого поверху ще одне віконце. Переходимо до 3 поверху. Тут намалюємо 2 віконця. Потім зафарбуємо віконця , двері і дах червоною фарбою.

Номер слайду 6

Послідовність роботи

Номер слайду 7

Вправи для пальчиків. Я будиночок будую(діти плескають у долоньки)Стіни рівні в нім збудую(прямі пальці)Дах трикутний, ще й віконця (пальці прямі над головою)під кутом. Щоб туди дивилось сонце(пальці-промінчики, посмішка)

Номер слайду 8

Давайте намалюємо багатоповерховій будиночок

Номер слайду 9

Діти, вам сподобалося малювати будинки?Ви всі сьогодні постарались. Молодці! Всі вони дуже гарні!Коли малюнки підсохнуть, можна зробити з них виставку. Дякую вам за роботу!

Номер слайду 10

pptx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
2556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку