Презентація на тему:"Малювання домашніх птахів"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Малювання домашніх птахів»(Півник, курочка, курчата) ( Старша група )Образотворча компетентність. Підготувалавихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

Добрий ранок!Добрий день!Малювати ми почнемо. Діти, до нас в гості прийшов птах. А який, відгадайте: Встає на зорі, Співає у дворі. На голові гребінець, Хто ж це? Правильно, це-півник!

Номер слайду 3

Давайте привітаємося з півником…Ой, діти, мені півник щось шепоче на вушко!Півник засумував один. Тож давайте йому намалюємо веселу сімейку: курочку та курчаток.

Номер слайду 4

Є в бабусі гарний півник, Голосочок має срібний. Прокидається він рано, Кукурікає старанно: Ку-ку-рі-ку! Встаньте, люди! День сьогодні гарний буде! Півень із кури гуляє, Від біди оберігає. Він розшукує жучків, Тягне з нірки черв’ячків, Віддає малим курчаткам, бо в родині він за тата.

Номер слайду 5

У дворі, у дворі Курочка ходила,По траві, по траві Курчаток водила. Ми курчат, ми курчат зерном годували,А курчата маліВсе зерно склювали. Тук, тук, тук,тук, тук, тук,Все зерно склювали,От так!

Номер слайду 6

Тепер нашому півнику не сумно. А скажіть мені, будь ласка, де живе півник? Правильно, півник та курочка-це свійські птахи, вони живуть у людей. Давайте уважно розглянемо будову півника та курочки. У кожного з них є голова, шия, тулуб, крила, хвостик, лапки. А якого кольору хвіст у півника? Так, він у нього красивий, кольоровий, великий. А голова? Якої вона форми? Правильно, вона кругла. А що є на голові у півника? Так, дзьобик, очі, гребінець та борода. А чим ходить півник? Правильно- лапками. Подивіться, які вони у нього великі. Півник встає найпершим і своїм співом будить всіх. А як він кричить? (ку-ку-рі-ку). Його називають голосистим. Погляньте на курочку. Вона відрізняється від півника хвостиком, гребінцем і борідкою. Ці частинки у неї маленькі.

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка Курка з курчатами весело грала Курка курчаток усьому навчала: Крильцями махати, Зернятка шукати, На зеленій травичці, Весело стрибати (діти виконують рухи відносно тексту).

Номер слайду 8

Для роботи нам потрібно:-гуаш 6 фарб;-пензлі №6-10;-серветка;-аркуш для малювання

Номер слайду 9

Починаємо працювати

Номер слайду 10

Етапи малювання курочки

Номер слайду 11

Курочку і півника будемо малювати одночасно. Спочатку на одному аркуші намалюємо зліва та справа тулуб півника і курочки, вони овальної форми. Вище тулуба намалюємо дві круглі голови. Внизу намалюємо ноги і лапки. Вони тоненькі і високі. Далі півнику намалюємо великий гребінець і великий гарний хвіст, а курочці-маленький гребінчик і невеликий хвостик. Наприкінці домалюємо дрібні деталі: дзьобики та очі. За бажанням можете домалювати і курчаток.

Номер слайду 12

Давайте розглянемо ваші роботи. Ви всі молодці, дуже гарно Намалювали курочку та півника!Подивіться, які веселі, чудові ці малюнки!

Номер слайду 13

pptx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
1064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку