Презентація на тему: "Медіаграмотність та медіагігієна"

Про матеріал

Презентація "Медіаграмотність та медіагігієна " може використовуватися на виховних годинах для формування в учнів розуміння, що не все, що ми бачимо та чуємо відповідає дійсності, пояснює, значення "медіа" в сучасному світі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Медіаграмотність та медіагігієна»Виховний захід

Номер слайду 2

Проблемне питання: Чи все, що ми бачимо та чуємо відповідає дійсності?

Номер слайду 3

Медіа – що це?У комунікації ме́діа (англ. media — засоби, способи) — це канали та інструменти; їх використовують, щоб зберігати, передавати й подавати інформацію або дані. Медіа часто згадувано як синонім до масс-медіа або новинних медіа, але в ширшому користуванні вони означають єдине середовище; його використовують, щоб передавати будь-які дані в будь-яких цілях.

Номер слайду 4

Ме́діагра́мотність. Ме́діагра́мотність (медійна грамотність) — сукупність знань, навичок та умінь, які дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати повідомлення різних жанрів і форм для різних типів медіа, а також розуміти й аналізувати складні процеси функціонування медіа в суспільстві, та їхній вплив. В основі медіаграмотності — модель, яка заохочує людей замислюватися над тим, що вони дивляться, бачать, читають. Медіаграмотність дозволяє споживачам критично аналізувати медіаповідомлення з тим, аби помічати там пропаганду, цензуру або однобокість в новинах і програмах суспільного інтересу (і причини таких дій також), а також розуміти як такі фактори як особа власника медіа, модель фінансування впливають на інформацію і кут її подачі.

Номер слайду 5

https://www.youtube.com/watch?v=vta. Te. Wzy6t. Q

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Правила медіагігієниhttps://www.youtube.com/watch?v=ZFNi. Ae. VF7uw

Номер слайду 11

робота сучасного Журналіста. Завдання: Командам журналістів необхідно скласти репортаж: 1 група – позитивного змісту;2 група - негативного змісту;3 група – нейтрального змісту;4 група – гумористичного змісту.

Номер слайду 12

Ваші Дії: Перегляньте картинки;На їх основі складіть (вигадайте) сюжет фоторепортажу;Дайте назву фоторепортажу;На ватмані позначте назву, розташуйте і прикріпіть картинки згідно з вашим “сюжетом”;Продумайте коротку розповідь про цей сюжет у стилі газетної статті;Презентуйте результат вашої роботи.

Номер слайду 13

Що почитати. Ресурси. Vox. Ukraine. Один із напрямів роботи цього сайту – розвінчування міфів, які поширюють політики. Журналісти перевіряють їхні виступи на чесність і конкретними даними підтверджують свої висновки. Ua. Review. Цей ресурс сатиричних фейкових новин – цілковита протилежність попереднього. Деякі з них є, очевидно, неправдивими, і з них можна лише посміятися, але ЗМІ вже поширювали новини з Ua. Review як цілком серйозні. Наприклад: «Газпром замість грошей віддасть “Нафтогазу” ФК “Зеніт”», «Квиток на гіперлуп Львів – Жовква коштуватиме 5 000», «На Полтавщині затримали прокурора під час отримання хабара в три біткойни (фото)». Коли бачиш, що медіа посилаються на Ua. Review, то це точно фейк.

Номер слайду 14

Книжки«Mediactive», Ден Ґіллмор. Автор радить сприймати книжку як «посібник користувача», який прагне розібратися в нескінченному потоці інформації, навчитися її фільтрувати та переосмислити значення медіа, щоб споживати новини розумно.«Великий вибух популізму», Джон Джудіс. Книга аналізує значення популізму в сучасній політиці й розбирає причини, які допомогли перемогти Дональду Трампу на виборах.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кошарная Галина
    Дуже допомогла війти в курс. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Морозова Інна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 серпня 2018
Переглядів
6582
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку