Презентація на тему: "Механічна енергія та її види"

Про матеріал
Презентація для 7 класу на тему: "Механічна енергія та її види". Мета. Ознайомити учнів поняттям енергія, механічна енергія та її видами, розвивати інтерес до вивчення фізики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Механічна енергія та її види.

Номер слайду 2

Слово «енергія» ми чуємо в телевізійних репортажах, бачимо на шпальтах газет тощо. Ним можна скористатися для характеристики людей (енергійна людина), природних явищ (енергія землетрусу чи урагану), машин і механізмів (електроенергія, яку вони споживають). А що ж таке енергія з точки зору фізики?

Номер слайду 3

Енергія — це фізична величина, яка характеризує здатність тіла (системи тіл) виконувати роботу. Енергію позначають символом E (або W). Одиниця енергії в СІ, як і роботи, — джоуль: [Е]=Дж. Кулька має механічнуенергію, тобто може виконатимеханічну роботу, наприкладрозхлюпати воду

Номер слайду 4

Види механічної енергії: Потенціальна енергія. Кінетична енергія

Номер слайду 5

Потенціальна енергія Ep — це енергія, зумовлена взаємодією тіл або частин тіла. Потенціальна енергія тіла, піднятого надповерхнею Землі, дорівнює добутку маси mтіла, прискорення вільного падіння g і висоти h, на якій розташоване тіло:

Номер слайду 6

Потенціальну енергію пружно деформованої (розтягненої або стисненої) пружини визначають за формулою:

Номер слайду 7

Кінетична енергія — це енергія, яка зумовлена рухом тіла і дорівнює половині добутку маси тіла на квадрат швидкості його руху:

Номер слайду 8

Суму кінетичної і потенціальної енергій тіла називають повною механічною енергією тіла: Еп=Ек+Ер

Номер слайду 9

Задачі:1. Обчисліть потенціальну енергію підручника, який лежить на парті, відносно підлоги. Маса підручника — 1кг, висота парти — 80 см.2. Визначте кінетичну енергію мотоцикліста масою 65 кг, який рухається зі швидкістю 40 м/с.3. Тіло рухається зі швидкістю 5,2 км/год. Визначте масу цього тіла, якщо його кінетична енергія становить 4 Дж.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
2.0
Загальна:
1.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Котик Юрий
    Варто подякувати за пророблену роботу, але учням цього показувати не варто. Слайд 6. Це формула потенціальної енергії? Розумію, потрібно публікувати матеріали для атестації, але це не робота - це халтура. Слайд 9. Задача 3. Швидкість 5,2км/год...переведіть в м/с...скільки вийшло? Ото ж - халтура. Слайд 5 - Еп - потенціальна, а на слайді 8 - Еп - повна енергія
    Загальна:
    1.3
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    2.0
pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
26 травня 2019
Переглядів
5512
Оцінка розробки
1.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку