Презентація на тему "Мейоз. Рекомбінація ДНК"

Про матеріал
У презентації представлена тема мейозу та рекомбінації ДНК. Перший слад- пояснення коміксу про мітоз. Наявне повторення матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Назвіть фази мітозу

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Мейоз. Рекомбінація ДНК

Номер слайду 7

Мета уроку. Яке біологічне значення мейозу?1 Які відмінності мітозу від мейозу?2 Як змінюється спадкова інформація в мейозі?3

Номер слайду 8

Ділення клітин еукаріотів

Номер слайду 9

Амітоз Амітоз – пряме ділення клітини шляхом перетяжки або інвагінації. При амітозі не відбуваеться конденсація хромосом та не утворюеться апарат ділення. Амітоз не забезпечуе рівномірного розподілення хромосом між дочірними клітинами. Характерний для старіючих клітин.

Номер слайду 10

Мейоз Мейоз – спосіб ділення клітин, в ході якого здійснюється редукція (зменьшення) числа хромосом вдвічі. Відбувається кросинговер. У тварин мейоз йде на етапі гаметогенеза, у вищих рослиин – на етапі спорогенеза. Складається з двох послідовних стадій. Мейоз I та Мейоз II.

Номер слайду 11

Біологічне значення мейозу1) забезпеченні зміни спадкового матеріалу; 2) підтримці сталості каріотипу при статевому розмноженні; 3) утворенні гамет для статевого розмноження тварин;4) формуванні спор для нестатевого розмноження вищих рослин;5) відновленні пошкоджень ДНК.

Номер слайду 12

Рекомбінація ДНКРекомбінація ДНК – це перерозподіл генетичної інформації ДНК, що призводить до виникнення нових комбінацій генів.

Номер слайду 13

pptx
Додано
11 листопада 2019
Переглядів
7260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку