Презентація на тему місця кожної людини на планеті

Про матеріал
В презентації ви можете знайти опис поняття громадянин, а також посил про те, що кожен з нас відповідальний за нашу планету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я член сімї, громадянин держави, громадянин планети Земля. Рибальченко Юлія. Студентка групи ПО-17-2/9

Номер слайду 2

Сучасний світ — це оточення, соціальне середовище, в якому живе людина і яке безпосередньо впливає на формування особистості, звужуючись та розширяючись постійно від кола родини до школи, від школи до роботи, від міста до країни, часткою якої є її громадяни, а далі — до осмислення себе громадянином Земля.

Номер слайду 3

Історичний процес розвитку людства веде до формування загальносвітової цивілізації, але зі збереженням національних, культурних особливостей, притаманних окремим народам. Мірилом цивілізаційного процесу є людина, її свобода, можливості її саморозвитку й самовдосконалення У різноманітності світу основа його розвитку й процвітання, бо цілісність світу не означає, що людство стає одноманітним. Різноманітності, відмінності залишаються. Людина є головною цінністю на Землі. Потрібне єднання всіх народів і держав світу, які прагнуть до співробітництва та розв'язання поставлених перед людством завдань. Людство найперше повинно вирішувати проблеми життєзабезпечення та якості життя населення. А тому важливе тісне міжнародне співробітництво і координація зусиль усього людства в різних сферах: економічній, політичній, соціальній, гуманітарній, науковій, освітянській тощо.

Номер слайду 4

Завдання, що стоять перед людством1. Реалізувати загальнолюдські цінності, які повинні стати пріоритетними для кожної людини, кожної спільноти і всього людства в цілому.2. Людству, всім народам і державам, кожній людині усвідомити глобальні загрози.3. Мобілізувати зусилля людства, всіх країн для розв’язання глобальних проблем.4. Необхідна допомога розвинених країн світу слаборозвиненим у вирішенні їхніх проблем.5. Активізувати діяльність світових та регіональних організацій у вирішенні сучасних проблем людства.6. Виробити новий світовий порядок, який дасть змогу вирішувати різноманітні проблеми без конфліктів, мирним шляхом. Кожна людина, як громадянин планети Земля повинна намагатися досягти власного інтелектуального морального і професійного зростання, яке б дало можливість кожному жити й діяти відповідно до вимог сьогодення.

Номер слайду 5

Осмислення долі окремої людини й долі людства відбувається постійно. Для сучасної людини характерні багатоманітність вибору, плюралізм думок та переконань, відродження традиційних і нетрадиційних уявлень, вірувань, цінностей. Кожен представник сучасного людства обирає такі ідеали, принципи, вірування, знання, цінності, формує у собі такі переконання, які б задовольняли його та суспільні потреби, а також були загальновизнаними ідеалами.

Номер слайду 6

Як громадянин планети Земля, кожна людина відповідальна за ті виклики у світі, які нині існують:ще не зникли війни і воєнні конфлікти;мілітаризм і шовінізм;націоналізм у всіх його проявах;порушуються права людей і норми міжнародного права;активізує свої дії міжнародний тероризм;перед людством постали глобальні проблеми. Людство має протистояти всім цим явищам. Діяльність міжнародних організацій спрямована на те, щоб зупинити конфлікти, війни, гонку озброєнь, але не завжди держави дослухаються до думки міжнародної спільноти (наприклад, Північна Корея, Іран тощо). Відбувається загострення глобальних проблем: забруднення навколишнього середовища, збереження миру, тероризм, демографічна, продовольча. Людство має шукати шляхи розв’язання цих складних проблем. Людина — творець власної долі й долі людства!

Номер слайду 7

Людина – член сім`ї

Номер слайду 8

Громадянин країни

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Ry Julia
Додано
9 квітня 2022
Переглядів
510
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку