Презентація на тему: «Місця, які потрібно відвідати у Херсонській області»

Про матеріал
Презентація ознайомить вас із найгарнішими місцями Херсонської області. Зв'язок з автором: justyourteacher@gmail.com
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місця, які обов'язково потрібно відвідати у Херсонськiй областi. МІЛЬКО АНДРІЙ

Номер слайду 2

Херсонська область — ідеальне місце для сімейного вікенду. Тут є унікальні заповідники з первозданною природою, і красиві пляжі, які порадують як дорослих, так і дітей. Чимало людей люблять подорожувати і відвідувати цікаві місця. В Україні їх достатньо, тому якщо ви плануєте провести сімейний відпочинок на півдні країни, вам буде де розгулятися. Херсонська область - ідеальне місце для сімейного вікенду. Тут є і унікальні заповідники з первозданною природою, і красиві пляжі, які порадують як дорослих, так і дітей.

Номер слайду 3

Лемурійське озеро. Лемурійське озеро (Рожеве озеро) — озеро в Херсонській області України, знаходиться неподалік від сіл Григорівка (Чаплинського району) та Нововолодимирівка, на східній частині (бухта) затоки Сиваш. Має воду рожевого кольору. Лемурійське озеро вважається цілющим курортом міжнародного значення.

Номер слайду 4

Історія: Озеро утворилось на місці аварії радянського бомбардувальника 26 серпня 1969 року на березі Сивашу. Рятувальники під час робіт зі збору залишків бомбардувальника поглибили вирву до 18 метрів, зачепивши при цьому водоносні горизонти. Згодом вирва наповнилась водою, яка була набагато солонішою, ніж у Сиваші. Мешканці навколишніх сіл назвали озеро «Яма» і часто заради розваги ходили купатись на нього. З часом почали поширюватись розповіді про лікувальні властивості солоної води озера і навколо озера почала розвиватись індустрія зеленого туризму. Свою назву озеро отримало від назви міфічного континенту Лемурія, яку йому дали прихильники езотеричних ідей Блаватської.

Номер слайду 5

Асканія-Нова. Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна — науково-дослідна установа в системі Національної академії аграрних наук України, державний заповідник, заснований в 1898 році Фрідріхом Фальц-Фейном.

Номер слайду 6

Iнформацiя. Він розташований у Чаплинському районі Херсонської області та займає площу 33,3 тисячі гектарів, включає заповідний степ (ядро), буферну зону і зону типового землекористування. Він по праву є старим степовим Біосферним заповідником планети і найкрупнішим серед європейських степових заповідних територій. Біологічна різноманітність степових екосистем налічує більше 500 видів вищих рослин і більше 3000 видів тварин. 

Номер слайду 7

Флора АсканіїУ дендрологічному парку розміщується 1030 деревних рослин і більше 680 видів трав'янистих. Це найкрупніший дендрологічний парк степової зони України, що має з 1983 року статус загальнодержавного. Багато видів, зниклих за останні два сторіччя на величезних просторах минулих степів Євразії, тут продовжують існувати як звичайні: ковила - українська, Лессинга, волосиста, тюльпани скіфський і Шренка, белльовалія сармат, лук Регеля, волошка Талієва, зіркоплідник частуховидний  та інші.а

Номер слайду 8

Тваринний світ. Через нинішню територію заповідника споконвіку проходить Азово-Чорноморський міграційний коридор, яким щорічно переміщається більше 250 видів птахів  поодинці, десятками або величезними скупченнями в 40, 150 і навіть  до 500 тисяч особин. Асканія-Нова - один з основних в Північному Причорномор'ї пунктів весняно-осінніх скупчень сірого журавля - до 44 тисяч особин, зимівель дрохви - до 2500 особин, білолобого гусака, крижня і багатьох інших видів. Вирушаючи в Асканію Нову, не забудьте фотоапарат і відеокамеру! Інакше вашим розповідям про місцеві чудеса природи ніхто не повірить!

Номер слайду 9

Острів-коса Джарилгач. Острів-коса Джарилгач, що у перекладі з тюркської мови означає «обпалені дерева», розташований у Каркінітській затоці Чорного моря. Покриваючи площу в 56 квадратних кілометрів, він є найбільшим островом в Україні та Чорному морі взагалі. Клімат на острові помірно континентальний, характерний для українського степу, проте пом’якшений морем, що робить його ідеальним для відпочинку. Цікавою памяткою на острові є Джарилгацький маяк, спроектований самим Гюставом Ейфелем.

Номер слайду 10

Iнформацiя. Джарилгач багатий на лиманні озера, тут їх близько 200. Він відомий своїми лікувальними грязями та солоними озерами, вода в яких має високий вміст йоду та брому. Навіть повітря тут насичене сполуками цих елементів та озоном. Острів Джарилгач недаремно приваблює туристів і любителів екзотики. Простягаючись на 42 км зі сходу на захід він неначе спеціально створений для цікавих подорожей.

Номер слайду 11

Це були мiсця,якi обов'язково треба вiдвiдати в Херсонськiй областi.                  Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
1309
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку