Презентація на тему "Митькозавр з Юрківки"

Про матеріал
"Мені нічого було відповісти. Приголомшений, картаючи себе за негідний вчинок, я принишк у курені... Мене пік сором: ну як, як я, нещасний, міг заснути! Підвів товариша, втратив його довір'я. Горе мені!" "Докори совісті люто вгризались у моюдушу, шматували її на дрібні клаптики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української літератури. Ярослав Стельмах. Основні відомості про письменника. «Митькозавр з Юрківки, або Химера лісового озера». Таємничі, веселі й незвичайні події в повісті

Номер слайду 2

завдання: Дайте характеристикуперсонажам. Спільна характеристика хлопчиків: ОДНОЛІТКИ,ОДНОКЛАСНИКИ, ДРУЗІ,ДОСЛІДНИКИ ПРИРОДИ,МІЦНІ, ЗАГАРТОВАНІ,САМОСТІЙНІ, НАПОЛЕГЛИВІ,ПРАЦЬОВИТІ,СМІЛИВІ, МРІЙНИКИ,РОМАНТИКИ,ОПТИМІСТИ, З ПОЧУТТЯМГУМОРУ.

Номер слайду 3

завдання: Дайте характеристикуперсонажам. ДМИТРО ОМЕЛЬЧУК: ВИГАДЛИВИЙ,РІШУЧИЙ,ЗАПАЛЬНИЙ,ІНІЦІАТИВНИЙ,ЛІДЕР,СПРАВЕДЛИВИЙ.

Номер слайду 4

завдання: Дайте характеристикуперсонажам. СПОКІЙНІШИЙ,РОЗВАЖЛИВИЙ, СКРОМНИЙУМІЄ ПРОЩАТИ,ДОБРИЙ,СОВІСНИЙ, ПОСТУПЛИВИЙ,ПРИСЛУХАЄТЬСЯ ДО ДУМКИ ТОВАРИША.

Номер слайду 5

2. Як можна назвати ситуації, якітрапляються з героями творів?Ці ситуації можна назвати пригодницькими. В цих творах були постійно ситуації, і смішні,кумедні. В цих творах разом спіільне є пригод2. ЧИ МОЖНА НАЗВАТИ ЦІ ТВОРИПРИГОДНИЦЬКИМИТак. Тому що в творі приключались різні похожі пригоди, іноді кумедні.2. ЧИ МОЖНА НАЗВАТИ ЦІ ТВОРИПРИГОДНИЦЬКИМИ2. ЧИ МОЖНА НАЗВАТИ ЦІ ТВОРИПРИГОДНИЦЬКИМИ

Номер слайду 6

література. Завдання на 8 слайді: Доберіть цитати (робота в зошит) дохарактеристики Митька та Сергія, якіпідтверджують або спростовують думку.

Номер слайду 7

Література"Е, ні, який же він худющий. Опецькуватий... А то ж ніби й волосся було русяве, а це потемніло". - "Це ж не Митько!.. Приятель його, Сергій." "Ет, тобі аби смішки. Несерйозна ти людина." "Спиш! Йому довірили пост, а він спить... Та як ти міг! А якби це на війні?! Хіба з таким підеш у розвідку?!"

Номер слайду 8

Література 8 завдання"Мені нічого було відповісти. Приголомшений, картаючи себе за негідний вчинок, я принишк у курені... Мене пік сором: ну як, як я, нещасний, міг заснути! Підвів товариша, втратив його довір'я. Горе мені!" "Докори совісті люто вгризались у моюдушу, шматували її на дрібні клаптики."

Номер слайду 9

Література8завдання"Вмить я пройнявся відчуттям власної мізерності, і несподівані мислі зароїлись у голові: "Ну що я, - думалось мені, - у порівнянні хоча б із оцим деревцем? Якась комаха! А в порівнянніз цілим лісом? Якийсь мікроб. А в порівнянні з земною кулею?" "А зоологія, по твоєму краща? Я одного разу поглянув у підручник - там якісь кишковопорожнинні, гадюки - бридота одна!... Маєш бажання, то й читай собі, скільки влізе."

Номер слайду 10

Література8завдання"Куди, ти що... Назад! Ти що, збожеволів! Щоб під воду затягло? Як дурне теля? Не здумай лізти! - тягнув я його [Митька] що було сили." "Але ж не ризикувати життям!"

Номер слайду 11

№3. Проаналізуйте ситуації, знайдіть помилкищодо безпечної поведінки хлопців.1 Коли прийшли до лісу й побачили старий курінь, Митько перевірив палицею, чи нема там змій.2 Хлопці вирили на дорозі яму, щоб упіймати страшну химеру з озера.3 Почувши шум у воді й побачивши чудовисько, хлопці не втекли, а вирішили його сфотографувати чи навіть упіймати.4 Коли хтось почав кричати й кликати на допомогу, хлопці кинулися у воду й намагалися рятувати потопаючог. ЦЕ САМОСТЫЙНО ДОМААА

Номер слайду 12

Останній слайд література1. Ірина Семенівна була вчителькою зоології?2. Митько прочитав Сергієві про страшних драконів із острова Комодо.3. Хохуля — дивний за походженням вид тварин третинного періоду,що зберігся до наших днів.4. Сергій висунув сміливу гіпотезу щодо давнього звіра.5. Митько сказав, що назва села Юрківка походить від юрськогоперіоду.6. На березі озера діти знайшли ріжки та ніжки козеняти, якого з’їлочудовисько.7. Хлопці вирішили зробити приманку для звіра і привели в ліс корову.8. Сергій і Митько посварилися через те, що не вирішили, хто будекопати яму.9. Сергій знайшов сандалю дослідника, який загинув біля озера.10. Прив’язана курка так кричала, що неї позбігалися всі лісові звірі.11. У викопану яму потрапило чудовисько з лісового озера.12. Дідусь Трохим здогадався, хто викопав яму і взяв із села курку.

Номер слайду 13

Останнійслайд1так2так3так4ні5ні6ні7ні8ні9так10ні11ні12так.

Номер слайду 14

ДОМАШНЯ РОБОТА№3 зробити.(11)Прочитати твір

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЩО НАВЧАЛИСЬДО ЗУСТРІЧІ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Федченко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Щербань Володя
Додано
29 березня 2022
Переглядів
1646
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку