Презентація на тему:"Морська далечінь"

Про матеріал
Морський пейзаж називають мариною, що в перекладі з італійської означає «морська». У марині також зображаються кораблі, човни, змагання з вітрильного спорту, прибережна місцевість. Однак головним «персонажем» марини завжди залишається море.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ II. Пейзаж Тема 6.  Морська далечінь Вчитель образотворчого мистецтва Сілівоненко К.О.

Номер слайду 2

У всі часи море приваблювало художників мінливістю своєї стихії. Воно зачаровує спокійною урочистістю у штиль, вражає силою хвиль у бурю. Кольори моря, переважно сині й зелені, мають безліч різноманітних відтінків, адже у воді відображаються небо, сонце, скелі, проглядаються пісок, каміння, водорості. Морський пейзаж називають мариною, що в перекладі з італійської означає «морська». У марині також зображаються кораблі, човни, змагання з вітрильного спорту, прибережна місцевість. Однак головним «персонажем» марини завжди залишається море.

Номер слайду 3

Іван Айвазовский. Море. Коктебель Художники, які зображають морську стихію, називаються мариністами. Марина — різновид пейзажу, в якому зображається море; художній твір.

Номер слайду 4

 Визначте види горизонту на схематичних малюнках і картині

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Зазвичай колорит марини холодний, проте, залежно від сонячного освітлення, туману чи дощу, — він може бути іншим. Яскравого сонячного дня колорит краєвиду може бути контрастним. Коли заходить сонце, пейзаж забарвлюється в теплі кольори. Дощ або ранковий туман надають марині ніжних відтінків. Практичне завдання Намалюйте морський пейзаж у нюансному (тьмяному, спокійному) або контрастному (яскравому, напруженому) колориті (акварель).

Номер слайду 7

Поради Відповідно до задуму розмістіть на аркуші лінію горизонту. За допомогою різних технік акварелі передайте ритм, прозорість морських хвиль. Створіть колорит, який відобразить настрій краєвиду.

Номер слайду 8

Приклади зображення хвиль аквареллю

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ppt
Додано
8 жовтня 2019
Переглядів
4915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку