Презентація на тему: "Напівфабрикати з яловичини натуральні й паніровані"

Про матеріал
Маткріал можна використовувати дл яроботи на уроках "Технології", "Спеціальної технології", "Виробниче навчання".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Напівфабрикати з яловичини натуральні й паніровані.

Номер слайду 2

Великошматкові напівфабрикати з яловичини. Полядвиця. У кількох місцях зачищених великих шматків м’якоті вирізки, товстого й тонкого країв, внутрішньої частини задньої ноги масою 1,5-2,5 кг надрізують сухожилки й плівки. Потім м’ясо збризкують розчином лимонної кислоти або натирають лимоном, солять і смажать.

Номер слайду 3

Великошматкові напівфабрикати з яловичини. Шпиговане м’ясо. Верхню, внутрішню, бічну й зовнішню частини задньої ноги масою 1,5-2,5 кг шпигують (голкою для шпигування або ножем з довгим і вузьким лезом) морквою та петрушкою, або морквою та салом шпик, або часником і салом шпик у шаховому порядку (див. рис. 4.10, с. 89). Проколи роблять уздовж волокон, в отвори кладуть підготовлені брусочки овочів або охолодженого шпику, зубчики часнику. М’ясо натирають сіллю, обсмажують, а потім тушкують.

Номер слайду 4

Великошматкові напівфабрикати з яловичини. Завиванець з яловичини або телятини. Пружок, м’якоть грудинки яловичини або м’якоть грудинки телятини відбивають до товщини 1 см, надаючи форми чотирикутника. Солять, посипають перцем, кладуть уздовж нарізане смужками сало, розрізані на чотири частини варені яйця, згортають рулетом, панірують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.

Номер слайду 5

Великошматкові напівфабрикати з яловичини. Тушковане м’ясо. Готують із верхньої, внутрішньої, бокової та зовнішньої частин задньої ноги масою 1,5- 2,5 кг. М’ясо зачищають і підрізують сухожилки. Обсмажують, тушкують до готовності.

Номер слайду 6

Великошматкові напівфабрикати з яловичини. Варене м’ясо. Готують із м’якоті бокової та зовнішньої частин задньої ноги, пружка, лопаткової та підлопаткової частин масою 1,5-2,5 кг. М’якоть лопаткової частини й пружка перед варінням згортають рулетом і перев’язують.

Номер слайду 7

Порційні напівфабрикати з яловичини. М’ясо яловичини, смажене порційними натуральними шматками (біфштекс натуральний). М’ясо нарізують (2-3 см завтовшки) під прямим кутом з потовщеної частини вирізки по одному шматку на порцію, трохи відбивають, надають круглої форми. Напівфабрикати з тонкого краю нарізують під кутом 45° (вони будуть ширшими), а з вирізки — лише під кутом 90°. Для готування напівфабрикату з верхньої та внутрішньої частин задньої ноги на її поверхні з обох боків роблять надрізи або пропускають на машині для розпушування м’яса.

Номер слайду 8

Порційні напфівфабрикати з яловичини. М’ясо, смажене порційними панірованими шматками (ромштекс). З товстого й тонкого країв верхньої та внутрішньої частин м’якоті задньої ноги нарізують порційні шматки 1,5-2 см завтовшки. Відбивають, надаючи овально-довгастої форми, підрізують сухожилки, солять, посипають перцем, змочують у льєзоні, обкачують у червоному паніруванні.

Номер слайду 9

Порційні напівфабрикати з яловичини. Вертуни переяславські. М’ясо яловичини (товстий і тонкий краї, верхній та внутрішній шматки тазостегнової частини) нарізують шматками (1 см завтовшки), відбивають до 0,3-0,5 см, солять, посипають перцем, згортають трубочкою, перев’язують ниткою. Спочатку обсмажують, потім тушкують.

Номер слайду 10

Порційні напівфабрикати з яловичини. Крученики відбивні. М’ясо нарізують із бокової та зовнішньої частин задньої ноги порційними шматками 1-1,5 см завтовшки, відбивають. На середину кладуть начинку, згортають, надавши форми маленьких ковбасок, і перев’язують ниткою або шпагатом. Для начинки нашатковану ріпчасту цибулю пасерують і з’єднують із подрібненими вареними яйцями або грибами, зеленню петрушки, меленими сухарями, додають сіль, перець і перемішують. Крученики посипають сіллю та перцем, обсмажують, потім тушкують.

Номер слайду 11

Порційні напівфабрикати з яловичини. Крученики волинські. З бокової та зовнішньої частин задньої ноги нарізують порційні шматки (2 шт.) 1-1,5 см завтовшки, відбивають, солять. Кладуть начинку з тушкованої капусти, згортають, надавши форми ковбаски, зверху обкладають тонкими шматками сала, перев’язують ниткою. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.

Номер слайду 12

Порційні напівфабрикати з яловичини. Душенина поспільна. Бокову й зовнішню частини задньої ноги яловичини нарізують упоперек волокон на порційні шматки 1-1,5 см завтовшки, відбивають, солять, посипають меленим перцем, обкачують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.

Номер слайду 13

Порційні напівфабрикати з яловичини. М’ясо пікантне. Вирізку яловичини нарізують на порційні шматки (1 шт.) 0,5 см завтовшки, трохи відбивають, солять, посипають меленим перцем. Спочатку обсмажують, а потім запікають.

Номер слайду 14

Дрібношматкові напівфабрикати з яловичини. Піджарка. З товстого й тонкого країв внутрішньої та верхньої частин м’якоті задньої ноги нарізують плоскі шматки 1,5-2 см завтовшки, відбивають до товщини 1 см. Розділяють на брусочки масою 10-15 г і смажать.

Номер слайду 15

Дрібношматкові напівфабрикати з яловичини. Азу. З бокової та внутрішньої частин задньої ноги нарізують брусочками 4-5 см завдовжки, масою 10-15 г.

Номер слайду 16

Дрібношматкові напівфабрикати. Яловичина тушкована (гуляш). Лопаткову частину, грудинку та пружок нарізують кубиками (2-3 шт. на порцію) масою 20-30 г.

Номер слайду 17

Вимоги до якості напівфабрикатів і терміни їхньої реалізації. У великошматкових напівфабрикатах поверхня має бути рівною, без сухожилків, краї без глибоких надрізів (не більше 1 см); шар підшкірного жиру в напівфабрикатах із свинини — не перевищувати 1 см; м’якоть лопатки згорнута рулетом і перев’язана шпагатом; лопатка й тазостегнова частина масою до 5 кг не розібрана (з кістками); корейка (спинна частина) з реберними кістками до 8 см завдовжки без спинних хребців і поперечних відростків; грудинка з реберними кістками. Порційні напівфабрикати, нарізані впоперек м’язових волокон, повинні мати правильну форму, яка відповідає виду напівфабрикату. Поверхня натуральних шматків не завітрена, трохи волога, але не липка. Шар жиру в напівфабрикатах із свинини не перевищує 1 см. Поверхня панірованих напівфабрикатів покрита рівним шаром сухарів, товщина панірування — до 2 мм, воно не повинне відставати, краї рівні. Форма дрібношматкових напівфабрикатів правильна, відповідає виду.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горобець Вікторія Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
20 травня 2023
Переглядів
1553
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку