Презентація на тему "Наслідки вживання підлітками наркотичних речовин"

Про матеріал
Учні дізнаються про причини вживання підлітками наркотичних речовин; ознаки наркотичної залежності; як надати допомогу у випадка наркотичного отруєння; про кримінальну відповідальність за поширення наркотичних речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАСЛІДКИ ВЖИВАННЯ НАРКОТИКІВ 7 КЛАС

Номер слайду 2

ПЛАН1. Причини вживання підлітками наркотичних речовин.2. Ознаки наркотичної залежності.3. Домедична допомога при наркотичному отруєнню.4. Кримінальна відповідальність за поширення наркотичних речовин.

Номер слайду 3

1. ПРИЧИНИ ВЖИВАННЯ НАРКОТИКІВ ПІДЛІТКАМИ

Номер слайду 4

2. ОЗНАКИ НАРКОТИЧНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ

Номер слайду 5

ІСНУЄ ТРИ ЕТАПИ НАРКОЗАЛЕЖНОСТІ:І етап – епізодичне вживання наркотику. Це перша спроба паркотику. Цей етап триває від кількох тижнів до кількох місяців.ІІ етап – психологічна залежність. Людина думає про приємні відчуття від наркотику. Тому починає вживати частіше.ІІІ етап – фізична залежність. Без наркотичної речовини погіршується фізичний стан. Це змушує шукати наркотики, збільшувати дозу. Людина втрачає цікавість до всього.❖ незаконне введення в організм (від 2 до 12 років);❖ за розповсюдження наркотичних речовин і заохочування громадян до їх вживання (до 12 років). Кримінальна відповідальність за деякі злочини, пов’язані з наркотиками, настає з 14 років.❖ незаконне введення в організм (від 2 до 12 років);❖ за розповсюдження наркотичних речовин і заохочування громадян до їх вживання (до 12 років). Кримінальна відповідальність за деякі злочини, пов’язані з наркотиками, настає з 14 років. ❖ незаконне введення в організм (від 2 до 12 років);❖ за розповсюдження наркотичних речовин і заохочування громадян до їх вживання (до 12 років). Кримінальна відповідальність за деякі злочини, пов’язані з наркотиками, настає з 14 років.

Номер слайду 6

3. ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА ПРИ НАРКОТИЧНОМУ ОТРУЄННІ

Номер слайду 7

ОЗНАКИ ПЕРЕДОЗУВАННЯ НАРКОТИКАМИ:утруднене дихання;сповільнене або прискорення частоти пульсу;звуження або розширення зіниць;відсутність реакції на зовнішні подразнення;бліда шкіра, пітливість;збудження або сонливість;блювання;глюцинації;Непритомність.

Номер слайду 8

Передозування наркотиків загрожує здоров'ю і життю наркозалежної людини. Такий стан призводить до зупинки серця, припинення дихання. Якщо ти став свідком такої ситуації, не залишай людину без допомоги.

Номер слайду 9

ПОТРІБНО:*негайно викликати «швидку допомогу»;*покликати на допомогу дорослих;*якщо потерпілий притомний, перевірити, чи реагує він на твої слова;*дай понюхати нашатирний спирт на ватці. Якщо немає, розітри потерпілому мочки вух. Такі дії запобігають непритомності;* Поклади потерпілого на бік;*стеж за диханням та пульсом;*якщо дихання дуже уповільнилося або припинилося – негайно роби штучне дихання;*залишайся поруч із потерпілим до приїзду лікарів.

Номер слайду 10

4. Кримінальна відповідальність за розповсюдження наркотичних речовин У всіх країнах світу зберігання, перевезення, розповсюдження і вживання наркотиків карається за законом. За Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за:*незаконне виробництво, зберігання, перевезення,пересилання, збут, придбання наркотиків - від 3 до 12 років позбавлення волі.*за вживання наркотиків у публічних місцях – до 5 років.*незаконне введення наркотика в організм – від 2 до 12 років. Кримінальна відповідальність за деякі злочини, пов'язані з наркотиками настає з 14 років.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
20 березня 2022
Переглядів
968
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку