Презентація на тему "Найбільші мегеполіси світу"

Про матеріал
Презнтація містить коротку інформацію про 10 найбільших мегаполісів світу. Можна використати на уроці географії у 8 класі при вивченні теми "Густота населення"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найбільші мегаполіси світу

Номер слайду 2

Сан-Паулу, Бразилія. Це одне з найбільших міст країни. До того ж, це місто з найбільшою кількістю населення. На площі 1,5 тисячі квадратних кілометрів проживають понад 12 мільйонів людей. Вольовий, вічно живий і невтомний Сан-Паулу відображається у девізі: “Не мною керують, а я керую!”. І це дійсно показник того, як тут живуть місцеві жителі. У змішуванні різних архітектурних стилів, форм і культур створюється неповторна картина.

Номер слайду 3

Сеул, Південна Корея. Корейська столиця є другим за кількістю населення містом у світі. На території у 600 квадратних кілометрів живе 20,5 мільйонів людей. Мегаполіс дійсно вражає своєю функціональністю і ритмом життя. Корейці — виключно працьовитий, роботящий і неймовірно винахідливий народ. Саме тому чимала частина фірм, компаній і брендів відбудовують тут свої хмарочоси. Поряд із храмами та заплутаними вуличками на околиці, центр заповнений банками, штаб-квартирами відомих фірм. Такий собі азіатський Нью-Йорк, який ніколи не спить і постійно світиться.

Номер слайду 4

Нью-Йорк, СШАУ топ-перелік “Найбільші міста світу” не могло не потрапити Велике Яблуко, попри те, що це не американська столиця й місто з не найбільшою кількістю населення. Треба сказати, що тут не все так, як нам підносять медіа. На вулицях не багато фріків — вони переважно живуть на Манхеттені. Це ж стосується й бездомних, які в шаленому ритмі міста далеко не завжди помітні, у місті живуть майже 20 мільйонів людей! Тут найбільша мережа метро у світі — понад 450 станцій, метрополітен обслуговує майже 8 мільйонів пасажирів щодня!

Номер слайду 5

Делі, Індія. Насамперед потрібно розуміти, що Індія не так романтична і прекрасна, як показує Болівуд. Але абсолютно бідною і брудної цю країну теж не назвеш. Делі— один із туристичних центрів держави й один із найбільш густонаселених мегаполісів світу. Це велике місто площею 1,4 кілометра квадратних вміщує понад 18 мільйонів людей, без урахування туристів. Тому не дивно, що рух тут цілодобовий, заплутаний і незмінно динамічний. Формально місто поділене на дві частини — старий Делі й Нью-Делі. Туристам, що неготові до бурхливого й не зовсім романтичного життя індійців рекомендують відвідувати нове місто. Тут чисті широкі бульвари, храми, висококласні готелі, фешенебельні ресторани та багаті індійці. За парканом, у старому Делі, починається зовсім інше життя — колоритне, але зовсім незвичне для європейського мандрівника.

Номер слайду 6

Мехіко, Мексика. А ось Мехіко в кіно й у багатьох путівниках навпаки подають дуже криміналізованим. Так, був період, коли Мексика буквально потопала в небезпечних для життя ситуаціях, бандах і негараздах. Але сьогодні Мехіко — цілком цивілізоване й досить колоритне місто, готове цілий рік приймати туристів. Розвинена інфраструктура, багато новобудов і автентичний центр. Справедливості заради варто зазначити, що мегаполіс треба відвідувати виключно знайомими й перевіреними маршрутами, а у віддалені райони без зайвої потреби краще не потикатися. А ось у центрі все максимально цивільно й неймовірно гарно. Ну ось такі вони, життєрадісні мексиканці, перетворюють усе своє життя в галасливе свято.

Номер слайду 7

Мумбаї, Індія. У продовженні індійської тематики не можна не згадати Мумбаї — це місто з величезною кількістю жителів країни й одне з найбільш населених у світі. Тут проживають майже 20 мільйонів людей, які живуть у великому соціальному розриві. Якщо у разі з Делі є два района — туристичний і виключно житловий, то з Мумбаї ситуація трохи інша. Це місто буквально “на межі” — поруч із розвинутим, яскравим, сучасним центром під гнітом часу і злиднів обсипаються нетрі. І незвичні туристи іноді вражаються і впадають у ступор, загорнувши не на ту вуличку й за багатим храмом побачивши напіврозвалену халупу. Саме цей разючий контраст і неймовірна кількість людей, що постійно рухаються і кричать — створюють повноцінну картину міста.

Номер слайду 8

Токіо, Японія. Найбільше, густонаселене й одне з найтехнологічних міст світу. Токіо на слуху в кожного. І це один із тих рідкісних випадків, коли реклама й медіа подають дійсно правдиву картину — тут усе в дивину, усе світиться, усе розвивається і винаходиться. Японці ще більш працьовиті, ніж корейці, тому столиця однозначно ніколи не спить. Високі хмарочоси з купою вивісок, голограми, тисячі крамниць, заплутаний рух і дуже, ну дуже багато людей.

Номер слайду 9

Джакарта, ІндонезіяІндонезія — це мальовнича й по-філософськи умиротворена країна. І, звісно, столиця держави не пішла дуже далеко. Місто не заповнене купою вічно квапливих людей — рух тут ритмічний, але розмірений. На площі 660 квадратних кілометрів живуть 9,6 мільйонів людей. І населення характеризується творчими настроями. Відгомони культур колонізаторів і завойовників відчуваються всюди — видніються старовинні голландські кораблі, на фоні чути дзвін християнських дзвонів і мусульманських пісень.

Номер слайду 10

Осака, ЯпоніяІ знову Японія з її ритмом, технологіями й постійною спрагою розвитку. На відміну від Токіо, який практично потонув у робочому ритмі і стресі мегаполісу, Осака ще зберігає свою родзинку. А саме — японську культуру. Тут гармонійно співіснують висотні скляні хмарочоси, завішані вивісками, і старовинні, прикрашені паперовими ліхтарями, храми. Тут високо цінується культура театру, вулицями гуляють гейші, а на тлі міста височіє в легкому тумані гора Коя.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крамар Альона Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 квітня 2019
Переглядів
1793
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку