Презентація на тему:" Не має перешкод людської думки"

Про матеріал

Презентація на тему: " Немає першкод людської думки" ( до 110- річчя від дня народження С.П.Корольова).Цю презентацію можна використати класному керівнику для проведення виховної години, присвяченій Дню космонавтики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«НЕ МАЄ ПЕРЕШКОДЛЮДСЬКОЇ ДУМКИ»( До 110- річчя від дня народження. С. П. Корольова)

Номер слайду 2

Сергій Павлович Корольов народився 30 грудня 1906 року у Житомирі, в сім᾿ї викладача російської словесності у гімназії Павла Яковича Корольова, який походив із Білорусії, й доньки українського купця Марії Миколаївни.

Номер слайду 3

У жовтні 1916 р. батьки Сергія офіційно розірвали шлюб, а через місяць мати виходить заміж за Григорія Баланіна, інженера- електрика, який невдовзі одержав призначення до Одеси. Тут Сергій Павлович іде в перший клас Третьої гімназії

Номер слайду 4

У 1922 р., склавши екстерном усі іспити, Сергій вступає у передвипускний клас Першої одеської будпрофшколи

Номер слайду 5

У липні 1924 р. президія Одеського відділення ТАПУК затверджує проект планера 17- річного конструктора. В серпні проект безмоторного літака К- 5 визнано вартим утілення й надіслано до Центральної спортивної секції в Харкові, тодішній столиці України.

Номер слайду 6

З осені 1924- го Сергій Корольов- студент механічного факультету Київського політехнічного інституту, що привабив його насамперед славетним професорсько - викладацьким складом, наявністю планерного гуртка і тим, що в його стінах навчався Ігор Сікорський. В анкеті, що зберіглася, в графі « національність» написав- українець.

Номер слайду 7

У 1926 р. С. Корольов вступає на аеромеханічний факультет МВТУ ім. М. Баумана. Спеціальність – літакобудування. Для диплоиної роботи він затвердив двомісний літак власної конструкції. Науковим керівником погодився бути А. Туполєв. Після захисту проект літака С. Корольова « СК – 4» перейшов у виробничу стадію. Сергій днює і ночує в цеху – аж до завершення робіт. За штурвал « СК – 4» в першому польоті сів льотчик – випробувач Д. Кошиць, пасажиром був конструктор – С. Корольов. Випробування пройшли успішно.

Номер слайду 8

Роки навчання в МВТУ Сергій Корольов поєднував із роботою на заводах авіаційної промисловості. З простого техніка він швидко виріс до інженера – конструктора, випробувача перших нових крилатих машин, упродовж 1928 – 1930 рр. він закінчує школи планеристів та пілотів майстрів тривалого польоту, одержавши свідоцтво за № 12, а також диплом льотчика.

Номер слайду 9

Восени 1929 р. на Ѵl всесоюзних планерних змаганнях у Криму вперше було заявлено та продемонстровано планер конструкції двох Сергіїв, Корольова і Іллюшина, названий ними на честь місця проведення польотів « Коктебель». Випробував планер К. Арцеулов.

Номер слайду 10

У 1930 році Сергій Корольов захворів на тиф, який спричинив ускладнення, й консиліум лікарів наполіг на трепанації черепа

Номер слайду 11

Січень 1931- найжорстокіший присуд: інвалідність. Страшний головний біль. Але страждаючи, Сергій Павлович усе ж береться студіювати працю « Реактивний аероплан» К. Ціолковського. Він робить креслення, розрахунки, й самозречення, заглибленість у справу життя, відданість покликанню допомагають одужати.

Номер слайду 12

2 вересня 1933 р. У Москві на базі Мос ГВРР і газодинамічної лабораторії було сформовано Реактивний науково – дослідний інститут, а Корольова призначають заступником начальника, начальником – І. Клеймонова. Згодом Сергій Павлович очолить провідний відділ крилатих ракет, а у 1937 р. стане начальником групи ракетних апаратів.

Номер слайду 13

27 червня 1938 р. У біографії Корольова – чорний день. Арешт. 27 вересня – закрите судове засідання. І вирок: десять років виправно – трудових таборів із позбавленням прав на п᾿ять років та конфіскацією майна. Місце покарання – Колима.

Номер слайду 14

27 липня 1944 р. президія верховної ради СРСР приймає рішення про дострокове звільнення Корольова з – під арешту і знімає з нього судимість.15 серпня він одержує паспорт.

Номер слайду 15

У вересні 1945 Корольова відряджають до Німеччини у складі комісії з вивчення німецької трофейної техніки, насамперед ракетної.

Номер слайду 16

1946р. Корольова призначають головним конструктором балістичних ракет і начальником відділу НДІ – 88. Десять років праці, творчих мук, радісних звершень і злетів, утім, мало кому відомих. На все накладено гриф « цілком таємно». То була справді державна таємниця надзвичайної ваги і значення.

Номер слайду 17

27 серпня1957 р. здійснено запуск наддалекої міжконтинентальноїбагатоступінчастої балістичної ракети. Людство аплодує повідомленню про виведення 4 жовтня того ж року першого в історії штучного супутника Землі.

Номер слайду 18

Апогей ученого – 12 квітня 1961 р. Перший космічний політ на кораблі« Восток» Юрія Гагаріна.

Номер слайду 19

12 жовтня 1964 р. виведено на орбіту перший багатомісний корабель сервї « Восход» з екіпажем на борту.18 березня 1966 р. член навколоземної експедиції корабля « Восход – 2» О. Леонов уперше в історії виходить із корабля у відкритий космічний простір.

Номер слайду 20

14 січня 1966 р. Сергій Корольов, не доживши до 60 років, помер. Прах його поховано в Москві, у кремлівській стіні.

Номер слайду 21

Д Я К У Ю З А У В А Г У !

pptx
Додано
18 серпня 2018
Переглядів
1714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку