Презентація на тему: "Офісний одяг"

Про матеріал

Розробка презентації до уроку виробничого навчання за професією "Кравець" 3 курс, , 3 розряд

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОФІСНИЙ ОДЯГ Виконала майстер виробничого навчання Гусевик А. В.

Номер слайду 2

Що таке офісний стиль одягу? Чому потрібен офісний стиль? Як виник офісний стиль? Які вимоги до офісного стилю одягу? Варіанти модних образів які підходять для найсуворішого дрес-коду?

Номер слайду 3

Чому потрібен офісний стиль? Офісний стиль тому і офісний, що він налаштовує людину на роботу, на дотримання ділового етикету і правил компанії. Для нього характерні зібраність і стриманість. При цьому людина, одягнена в офісному стилі, відчуває себе цілеспрямованою і енергійною. Те ж саме стосується й зачіски. Відчуття, що відчуває людина, коли її волосся розпущене або заколоте, і вже тим більше закручене в який-небуть хитромудрий, пучок. З розпущеним волоссям вона відчуває себе розслабленою, з зібраним - добре контролює свої емоції.

Номер слайду 4

Як виник офісний стиль? Іншими словами, в офісі потрібно одягатися так, щоб твій одяг говорив про те, що ти прийшов на роботу займатися справою, а не чим-небудь іншим ( розважатися в Інтернеті, влаштовувати особисте життя, відпочивати і розважатися).

Номер слайду 5

Що собою являє офісний стиль? У діловому світі прийнято строгий, консервативний стиль. Головне в ньому - добре зшитий костюм з тканини спокійних тонів. Перевага віддається стриманим кольорам, класичному взутті. Але, варто відзначити, що з недавніх часів в офісному стилі з'явились деякі послаблення. Наприклад, тепер можливо не тільки строгий діловий стиль, але й bisness-casual.

Номер слайду 6

Стиль casual - один із найбільш демократичних стилів одягу. На сьогоднішній день, основа якого - це зручність. Цікаво, що стиль casual, сьогодні визначає безліч колекцій найвідоміших модних брендів, придумали зовсім не дизайнери. Місцем народження casual-стилю стало шотландське місто Абердін, де місцеві футбольні фанати заснували молодіжний рух Aberdeen Soccer Casuals. Учасники руху спочатку носили одяг певного стилю - практичного, вільного, з елементами спорту. Назва руху і дала назву новому стилю - стилю casual.

Номер слайду 7

Стиль Casual включає настільки широкий спектр одягу, що набагато легше пояснити, що з можливих варіантів не є стилем casual (кежуал): церемоніальний одяг, наприклад, царські шати чи військова форма; офіційний одяг, наприклад, фрак або смокінг; строгий і діловий костюми; лаковані туфлі або накрохмалені сорочки. дрес-код інших стилів (наприклад; стандартний зовнішній вигляд любителя стилю хіп-хоп чи інших течій); національний одяг народів і народностей.

Номер слайду 8

Бізнес-леді повністю відмовлятися від усього жіночного не варто, так як колега або партнер повинен сприймати її все-таки як жінку. Згідно з результатами досліджень, проведених на Заході, більш успішними виявляються жінки, одягнені в костюми з спідницею. Жінок у брючних костюмах чоловіки чомусь вважають поверхневими. Швидше за все, це пов'язано з тим, що несвідомо брюки сприймаються, як претензія жінки на чоловічу роль. У підсумку, з одягненою в брюки жінкою починають грати за чоловічими правилами, влаштовувати перевірку кордонів, оцінювати як фахівця.

Номер слайду 9

Офісний або бізнес-стиль іде своїми коренями в далеке минуле. Чіткий крій, строгі лінії, непомітні кольори - все це класика, в основі якої - англійська стриманість.  Офісний стиль тісно пов'язаний з класичним, хоча, в даний час припустимі деякі відступи від правил, все ж таки, бізнес-стиль неможливо сплутати з якоюсь іншою формою одягу. Час від часу класичний чи англійський стиль зазнає деяких змін, але він не допускає надмірностей і перевантаженість. 

Номер слайду 10

Спочатку трохи історії. Коли ми вимовляємо такі слова як «англійський стиль», кожен, напевно, уявляє аристократа з гордою королівською поставою, який володіє вишуканими манерами, елегантного, з бездоганним смаком, одягненого в строгий класичний костюм -трійку. Класика ніколи не виходить з моди. Одяг в англійському стилі консервативний і традиційний. Він може бути основою будь-якого гардеробу. Такий одяг говорить сама за себе - це якість і стиль, перевірені часом. 

Номер слайду 11

Англійський стиль нерозривно пов'язаний з англійською культурою. Він сформувався в XVIII столітті. Це був суворий одяг і за кольором і за кроєм. Тоді ж з'явився костюм для верхової їзди. Фраки, рединготи, панталони-шорти, високі чоботи, жокейські шапочки, невеликі приталені жакети, бриджі - все це прийшло до нас із минулих століть. Спочатку англійський стиль належав тільки до чоловічого костюму. Але він зробив величезний вплив на жіночу моду, і в кінці XIX століття в дамському одязі стали використовуватися елементи чоловічого костюму. 

Номер слайду 12

Як суворий у крої, так і стриманий у кольорі, класичний стиль дуже пізнаваний за клітинкою, твідом, смужкою, «курячій лапці». Він просто не може існувати без доповнень і аксесуарів. Саме в аксесуарах і полягає, часом, весь сенс і закінченість образу. Сюди можна віднести: елегантний берет, косинку, англійський капелюх, краватку, хустка у нагрудній кишені, сумочку класичної форми, туфлі-човники, годинник, окуляри, витончені ювелірні прикраси із золота і срібла, кліпси під перли, елегантні брошки.

Номер слайду 13

Довжина такого елемента костюма як спідниця, спочатку доходила до щиколотки, потім піднялася до середини ікри. Наприклад, прямі спідниці, плісе, в складку - все це одяг класичного англійського стилю. Також представниками англійського стилю є - класичний напівприлеглий жакет, кардиган, спенсер, пряме закрите строге плаття з мінімумом деталей, сукня і жакет, брюки в чоловічому стилі і жакет, блузка. Блузка трохи розфарбовує і злегка позбавляє стиль від зайвої строгості і нудності. На ній можуть бути романтичні і жіночні оборки і жабо. 

Номер слайду 14

Які вимоги до офісного стилю одягу? Дрес-код (від англ.. dress-code – кодекс одягу) – форма одягу, яка вимагається при відвідуванні певних заходів, організацій, закладів. В банках, міжнародних, консалтингових та юридичних компаніях дотримання корпоративного стилю є обов’язковим. Подібні заходи були прийняті для того, щоб зовнішній вигляд співробітників сприяв успішному прийняттю важливих рішень. Навіть у теплу пору року такий одяг як босоніжки, в’єтнамки, шорти, майки, декольтовані футболки та сукні з відкритою спиною категорично заборонені.

Номер слайду 15

Дрес-код компанії – це один із найважливіших елементів корпоративної культури. Адже зустрічають людей по одягу, а проводжають по розуму. Жоден клієнт не зможе серйозно сприймати вас, якщо ви зустрінете його в холі компанії в рваних джинсах, потертих кедах і розтягнутій майці. Вимоги до зовнішнього вигляду повинні обговорюватися під час співбесіди і прописуватися в трудовому договорі, який ви підписуєте з вашим роботодавцем. Багато компаній часто навіть штрафують своїх працівників за недотримання норм і правил корпоративного стилю.

Номер слайду 16

Крім того, не рекомендується носити кілька днів поспіль один і той самий одяг. У вас має бути декілька пар брюк або спідниць, три-чотири піджаки, п’ять-шість сорочок, і всі вони повинні підходити за фасоном, кольором і кроєм.

Номер слайду 17

краще за все вибирати таких кольорів: чорного, темно-синього, сірого, світло сірого, бежевого. Він може бути однотонним або навіть в клітинку. Костюм:

Номер слайду 18

Штани повинні бути прямими, кишені не мають стирчати. Обов’язковим елементом ділових штанів є пасок або підтяжки.

Номер слайду 19

Пріоритетними є білі, блідо-блакитні, інших світлих пастельних тонів з довгим рукавом, викладеним коміром. Припустима бліда одноколірна тонка смужка чи клітинка. Влітку можна одягати світлу однотонну сорочку з довгим чи коротким рукавом без піджака. Не експериментуйте з яскравими малюнками та візерунками. Обирайте сорочки відповідно до кольору костюму, але на декілька тонів світлішу.

Номер слайду 20

Бажано стриманих кольорів, з малюнком – до однотонних сорочок, однотонний – до сорочок в смужку чи клітинку. Уникайте блискучих тканин з великими яскравими малюнками. Краватку підбирайте відповідно докольору костюму та сорочки.

Номер слайду 21

Взуття повинно відповідати тону костюму, але бути темнішим за нього. Не носіть на роботу біле, лаковане взуття, сандалі. Перевагу надавайте чорним або темно-коричневим шкіряним туфлям або черевикам, без орнаменту і великих пряжок.

Номер слайду 22

Які варіанти модних образів підходять для найсуворішого дрес-коду? Влітку хочеться одягатися легше і трохи менше. І, звичайно ж, якнаймоднiше. Але що робити, якщо у вас в офісі строгий дрес-код? І відкриті туфлі або коротка спідниця викличуть не тільки гнів начальства, а й грошові штрафи. Пропоную варіанти модних образів, які підійдуть навіть для найсуворішого дрес-коду.

Номер слайду 23

Найкласичніший образ - білий верх і чорний низ можна трошки освіжити. Хто сказав, що шорти - це одяг тільки для пляжу? Чорні шорти з легкої тканини в комбінації з білою сорочкою і закритими туфлями на невисокій платформі - серйозна комбінація, яка не позбавлена індивідуальності. А ось сумка лілового кольору з ланцюжком - внесе модну родзинку.

Номер слайду 24

Білий брючний костюм у стилі мрій Остапа Бендера про Ріо дозволить тобі втримати баланс між офісним ритмом і літнім настроєм. А легка майка замість сорочки перетворить твій наряд ввечері у круїзний, варто тільки скинути піджак. Зверни увагу на штани, які розширюються унизу - вони знову в моді. Легка сумка з яскравим принтом дуже доречна в загальній біло-рожевій гамі.

Номер слайду 25

Класичний прийом у створенні образу - вибрати тільки одну, але дуже яскраву деталь. Так ми пропонуємо зробити в наступному образі для офісу - зробити повний білий лук - плаття, сумку і туфлі, але вибрати яскраву червону хустинку з принтами. Її можна пов'язати на шию, на голову або прикрасити сумку. Виглядає дуже ефектно, але не викличе роздратування у начальства.

Номер слайду 26

 У наступному образі зробимо акцент на закритій сукні з принтом та відкритих туфлях на платформі, зате врівноважуємо все однотонною сумкою класичної форми. Одночасно і елегантно, і по-літньому.

Номер слайду 27

Ще один костюмний образ - сірий піджак незвичайного крою з модною асиметричною спідницею до середини коліна. Із взуттям можна поекспериментувати - ми вибрали червоні туфлі й об'ємну сумку до них. У якості аксесуару можна використати невеликий браслет.

Номер слайду 28

Дрес-код для жінок більш демократичний, однак, їм теж не рекомендується вибиратися у дуже яскраві кольори, носити короткі спідниці і великий каблук. Не варто забувати, що будь-яке взуття повинно одягатися на колготки, панчохи або капронові шкарпетки. Плаття не повинні бути занадто облягаючими, а сорочки надто прозорими. Нижню білизну потрібно ховати - це зовсім не те, що повинні бачити ваші партнери та колеги. Підходьте до вибору ділового костюма творчо, не бійтеся проявляти фантазію і експериментувати. Адже навіть самий строгий костюм може виглядати дуже ефектно, якщо його правильно вибрати і одягнути в потрібне місце. 

Номер слайду 29

Так що строгий офісний дрес-код - це не перешкода, а виклик, щоб активізувати нашу уяву. Експериментуй!

ppt
Пов’язані теми
Презентації
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку