Презентація на тему "Охорона праці в домашньому господарстві"

Про матеріал
В презентації окреслена проблема збереження здоров’я у відносно безпечному місці – вдома. Показані небезпечні фактори: ураження електричним струмом, хімічними речовинами, горючими газами, забої та падіння, опіки та порізи. Надані рекомендації щодо збереження здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вступ: Кожен з нас впевнений, що найбільша вірогідність нещасного випадку відбувається на роботі або в дорозі. У більшості випадків, домашня обстановка асоціюється з безпечним місцем. Насправді, навіть вдома «ховаються» ризики. Ступінь ризику залежить від часу, проведеного в домашніх стінах і характеру робіт, що виконуються. Найбільш поширеною причиною є виконання не лише помилкових дій, але і дій, виконаних «на страх і ризик».

Номер слайду 3

Характерні види електротравм: Електричні опіки Електричні знаки Електрометалізація шкіри електроофтальмія Механічні пошкодження

Номер слайду 4

Для захисту від забоїв: Не залишати предмети розкиданими на підлозі; Бути обережними при виконанні робіт поблизу вікон, окремих колон або одвірків; Закривати ящики меблів після того, як Ви дістали необхідні Вам предмети. Для захисту від падінь: Використовувати стійкі опори для виконання робіт на висоті; Не залишати біля вікон стільці або меблі, по яких можуть видертися діти; Використовувати віск для підлоги з протиковзним ефектом; Слідкувати за тим, щоб не спіткнутися об килимок в домі.

Номер слайду 5

Неналежне використання приладів та інструментів може стати причиною опіків і порізів. Достатньо лише пригадати, що праця на кухні посідає друге місце за частотою нещасних випадків в домашніх умовах. Памятайте, високий процент отримання травм обумовлений використанням ножів! УВАГА! Забороняється використовувати воду для гасіння рослинної олії, яка загорілася, оскільки може бути досягнутий протилежний ефект з ризиком отримання опіків і поширення вогню на оточуючі предмети.

Номер слайду 6

Для попередження опіків: Каструлі необхідно ставити на конфорки ручкою всередину; Якщо олія на сковорідці загориться, зберігати спокій і накрити ковдрою сковорідку повністю; Перевіряйте робочий стан запобіжного клапану скороварки; Необхідно дотримуватися позначки максимального рівня для запобігання вибуху скороварки, з різким підйомом кришки і викидом окропу. Для попередження порізів: Перед використанням ножа переконайтеся, що ручка чиста і суха; Після використання не залишайте ніж біля робочої поверхні, з якої він може впасти; При роботі з ножем його кінець не має бути розташований в напрямку тіла або рук; Будьте обережні при митті ножів вручну: пінна вода може зменшити видимість і тим самим сприяти порізам; Після миття ножі необхідно встановити в спеціальну підставку або покласти у відділення ящика;

Номер слайду 7

УВАГА! Необхідно інформувати відповідні служби в разі виникнення будь-якої проблеми, яка стосується електрообладнання. Усунення навіть незначної поломки повинно проводитися кваліфікованим персоналом. Ні в якому разі не намагайтеся ремонтувати електрообладнання самотужки!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

УВАГА! Особливу увагу слід приділяти утилізації хімічних продуктів. Забороняється утилізація хімічних продуктів разом зі звичайним сміттям! Завжди контролюйте термін придатності лікарських засобів і викидайте їх після його завершення.

Номер слайду 10

дотримуватися інструкцій заводу-виробника стосовно доз і способу використання, уникати змішування різних продуктів; лікарські засоби також належать до небезпечних речовин і поводитися з ними необхідно з аналогічними застережними заходами; не залишати розкиданими і без нагляду продукти, після використання завжди повертати їх на призначене місце зберігання, особливо якщо вдома є діти; схожі речовини потрібно зберігати разом (наприклад, займисті разом із займистими). Крім того, необхідно зберігати їх в оригінальній упаковці, не переливати вміст в інші ємності;

Номер слайду 11

УВАГА! Повідомляти відповідну службу про будь-яку проблему в роботі газорозподільного обладнання. Ремонт такого обладнання повинен робити тільки кваліфікований робітник.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ОБЕРЕЖНО ОТРУЙНІ РЕЧОВИНИ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНЕ ОБЕРЕЖНО ЇДКІ ТА КОРОЗІЙНІ РЕЧОВИНИ НЕБЕЗПЕЧНО, РАДІОАКТИВНІ РЕЧОВИНИ АБО ІОНІЗУЮЧЕ ВИПРОМІНЮВАННЯ НЕБЕЗПЕЧНО, МОЖЛИВЕ ПАДІННЯ ГРУЗА УВАГА АВТОНАВАНТАЖУВАЧ НЕБЕЗПЕКА УРАЖЕННЯ СТРУМОМ УВАГА НЕБЕЗПЕКА (ІНШІ НЕБЕЗПЕКИ) НЕБЕЗПЕЧНО ЛАЗЕРНЕ ВИПРОМІНЮВАННЯ ПОЖЕЖО-НЕБЕПЕЧНО, ОКИСЛЮВАЧ УВАГА ЕЛЕКТРОМАГНІТНЕ ПОЛЕ УВАГА МАГНІТНЕ ПОЛЕ ОБЕРЕЖНО МАЛОПОМІТНА ПЕРЕШКОДА ОБЕРЕЖНО МОЖЛИВІСТЬ ПАДІННЯ З ВИСОТИ ОБЕРЕЖНО БІОЛОГІЧНА НЕБЕЗПЕКА (ІНФЕКЦІЙНІ РЕЧОВИНИ) ОБЕРЕЖНО ХОЛОД ОБЕРЕЖНО ШКІДЛИВІ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я АЛЕРГІЧНІ РЕЧОВИНИ ГАЗОВИЙ БАЛОН ОБЕРЕЖНО АКУМУЛЯТОРНІ БАТАРЕЇ ОБЕРЕЖНО ГАРЯЧА ПОВЕРХНЯ ОБЕРЕЖНО МОЖЛИВІСТЬ ТРАВМУВАННЯ РУК ОБЕРЕЖНО СЛИЗЬКО ОБЕРЕЖНО ЗВУЖЕННЯ ПРОЇЗДУ (ПРОХОДУ)

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Щербина Тетяна Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 листопада 2019
Переглядів
1343
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку