Презентація на тему: "Середовище життя здорової людини"

Про матеріал
В презентації наданий матеріал на тему:"Вплив середовища на здоров'я людини" та "Вплив шуму на організм людини". Можливе використання на уроках БЖД.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Підібрати матеріал по темі:”Здоров`я й навколишне середовище”.2. Виконати роботу на тему:”Вивчення впливу шуму на організм людини”.

Номер слайду 3

Навколишнє середовище, або довкілля, - це вся жива і нежива природа, що оточує людину. Довкола людини є ґрунт, повітря, водойми, рослини, тварини, мікроорганізми. Це природне середовище, в якому відбуваються різноманітні явища: бурі, грози, дощі, землетруси, виверження вулканів. Людину оточують інші люди. Вони спілкуються, між ними встановлюються певні стосунки. Це соціальне середовище людини. Прагнучи задовольнити свої життєві потреби, людина створила навколо себе штучне середовище. Це житло, транспорт, знаряддя праці, засоби зв’язку, промислові та енергетичні об’єкти. Таким є навколишнє середовище. Воно впливає на здоров’я людини, однак і людина постійно змінює середовище свого життя.

Номер слайду 4

1. Рівень освіченості - виховання, навчання, розвиток людини2. Рівень свідомості вікового, групового, фахового, національного.3. Рівень культури - почуттів, поводження, культури особистості, соціальної і санітарної4. Життєва позиція і спосіб життя особи - творча активність і розумний спосіб життя (нормальний, безпечний і здоровий), включаючи харчування - раціональне, збалансоване, безпечне та творчу діяльність - фізичну, розумову, комплексну5. Комплексна безпека - екологічна, соціально-економічна, військово-політична6. Адаптаційні (тобто пристосувальні) можливостіі людини до інформаційних, психічних, фізичних, хімічних і комплексних впливів. Ці можливості залежать від рівня імунітету, інтелекту людини, індивідуальних особливостей біохімічних реакцій в організмі, його генетичної стійкості.

Номер слайду 5

експерименти над власною психікою, "езотерика". захопленість "віртуальним життям" в мережі; екстремальні види спорту; асоціальний спосіб життя, безладний секс; військова служба і робота в силових структурах; робота в сфері медицини; робота в професіях підвищеного ризику; робота на небезпечних і шкідливих виробництвах;

Номер слайду 6

—   загальнотоксичні, що викликають отруєння всього організму(ртуть, оксид вуглецю, толуол, анілін); —   подразнюючі, що викликають подразнення дихальних шляхів таслизових оболонок (хлор, аміак, сірководень, озон);  ' -— сенсибілізуючі, що діють як алергени (альдегіди, розчинники та лаки на основі нітросполук);—  канцерогенні, що викликають ракові захворювання (ароматичнівуглеводні, аміносполуки, азбест); мутагенні, що викликають зміни спадкової інформації (свинець,радіоактивні речовини, формальдегід); — що впливають на репродуктивну (відтворення потомства) функцію(бензол, свинець, марганець, нікотин).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Застосування безпечних методів роботи. Застосування колективних та індивідуальних засобів захисту на робочому місці. Дотримання інструкцій. Періодичний медичний огляд. Постійний контроль зі сторони адміністрації та громадськості.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Більшість людей з роками погіршують свій слух і все гірше реагують на шумові подразники. Негативні наслідки: глухота, шлункові захворювання,розлад нервової, серцево-судинної та ендокринної систем. Шум — це неприємний або небажаний звук чи сукупність звуків, що заважають сприйняттю корисних звукових сигналів, порушують тишу, чинять шкідливу або подразливу дію на організм людини, знижують її працездатність. Шум підвищеного рівня несприятливо діє на організм людини.

Номер слайду 11

До прослухування музики. Після прослухування музики. Піддослідний 1129/6485134/6990 Піддослідний 2136/7963131/7360 Піддослідний 3120/7088126/7694 Піддослідний 4118/6774124/7380 Висновок:під час єксперименту ми бачимо, що в 3 з 4 піддослідних тиск і пульс піднявся, а у 1 - знизився. Щодо вивчення вірша, то у групи, яка слухала гучну музику, мозкова діяльність була загальмована (затрачено більше часу). Дані експерименту.

Номер слайду 12

Агресивне середовище і постійні атаки шкідливих подразників на організм людини можливо звести до мінімуму, якщо стежити за своїм організмом і не забувати про його захист, підвищувати імунітет, вести здоровий спосіб життя. Живіть довго та щасливо.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 листопада 2019
Переглядів
4809
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку