Презентація на тему:Основи військової топографії.

Про матеріал

У бойовій обстановці солдатові доводиться діяти на різній місцевості. Він повинен сам визначати ціль і відстань для стрільби, напрям свого руху, місце свого знаходження та ін. Вивчення військової топографії сприяє розвитку таких важливих якостей, як спостережливість, точність, увага, вміння аналізувати свої спостереження і робити висновки про можливий вплив місцевості на виконання бойових завдань.(У презентації є активні картинки з гіперпосиланнями)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи військової топографії

Номер слайду 2

Суть орієнтування на місцевості. Визначення сторін горизонту за компасом, годинником та сонцем, зірками, місцевими предметами. Азимут магнітний і його визначення. Визначення азимута на місцевий предмет і напрямку руху за азимутом.

Номер слайду 3

ТОПОГРАФІЯ – це наука, що вивчає засоби вимірювання місцевості і відображення її на папері у вигляді планів і карт. ВІЙСЬКОВА ТОПОГРАФІЯ – розділ топографії , що включає розробку засобів вивчення і розвідки місцевості з метою використання її в бойових умовах. ВІЙСЬКОВА ТОПОГРАФІЯ є невід’ємною і важливою складовою польової виучки військ, тобто уміння підрозділів у бойовій обстановці успішно застосовувати сучасне високоточне озброєння і бойову техніку на незнайомій, складній для орієнтування місцевості за різної погоди, пори року та часу доби.

Номер слайду 4

Суть орієнтування на місцевості. Сутність орієнтування: 1. Розпізнання місцевості, на якій перебуваєш, за її характерними ознаками і орієнтирами. 2. Визначення свого місцезнаходження , цілей, які спостерігаються, і інших об’єктів. 3. Пошук і визначення напрямів на місцевості. Види орієнтування: 1. ТОПОГРАФІЧНЕ 2. ТАКТИЧНЕ

Номер слайду 5

ОРІЄНТИРИ – це місцеві предмети і форми рельєфу, відносно яких визначають своє місцезнаходження, розташування об'єктів і цілей, що вказують напрямок руху. Загальний порядок вибору орієнтирів: Орієнтирами обирають місцеві предмети або деталі рельєфу, які чітко виділяються на фоні місцевості. Орієнтири вказуються і нумеруються з права на ліво і по рубежах від себе у бік противника. Кожному орієнтиру, для зручності запам’ятання, крім номера, дається умовна назва, яка відповідає його зовнішнім характерним ознакам.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

(Натисни на плакат та перейди до нього, малюнки на плакатах – це гіперпосилання ) Способи орієнтування на місцевості: 2. За картою 1. Без карти

Номер слайду 8

плакати

Номер слайду 9

Назад до плакату

Номер слайду 10

Назад до плакату

Номер слайду 11

Назад до плакату

Номер слайду 12

Назад до плакату

Номер слайду 13

Назад до плакату

Номер слайду 14

плакати

Номер слайду 15

Назад до плакату

Номер слайду 16

Назад до плакату

Номер слайду 17

Назад до плакату

Номер слайду 18

Назад до плакату

Номер слайду 19

Назад до плакату

Номер слайду 20

У презентацї використано матеріали інтернет –ресурсу. Презентацію підготував вчитель предмету “Захист Вітчизни “ Сокальської ЗШ І-ІІІст.№2 Мигасюк В.І.

ppt
Додано
11 липня 2018
Переглядів
22468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку