Презентація на тему: "Овочі"

Про матеріал
Розвивати спостережливість, логічне мислення, память. Закріпити назви овочів з допомогою загадок та віршів. Закріпити узагальнююче слово "Овочі". Формувати активний словниковий запас з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОВОЧІДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД(ЯСЛА-САДОК) «ВЕСЕЛОЧКА» ПРИ В/Ч А 0501 Вихователь-методист. Гончарова Н. В.

Номер слайду 2

Нагодує всіх вона – Ця КАРТОПЕЛЬКА смачна,Її бульби їстівні Викопують восени. Мене смажать, мене варять, Мене тушать і печуть. На вогні великім шкварять, Чистять, ріжуть і товчуть. Страва ситна і відмінна,В кожній хаті незамінна. І смачна для всіх осіб — Я, картопля, — другий хліб! З мене можна готувати І млинці, і деруни.І до столу подавати Пампушки і вергуни.І вареники в сметані, Зрази, бабки і пюре. Різні страви, дуже гарні,Апетит уже бере! Без картоплі й без води: Ні туди і ні сюди!

Номер слайду 3

Ми зелені огірочки, Кучеряві в нас листочки,Стелемося низенько, Збирайте нас швиденько. Де ж поділись огірочки?Їх нема – самі листочки! Овоч врешті відшукали І салат приготували. На городі в нас грядки, На грядках – рясні листки: Там зростають малюки, Зелененькі огірки.

Номер слайду 4

У морквини Є, крім кіс,Дуже довгий. Хитрий ніс. Саме ним Вона сумлінно Добуває вітаміни. Г. Глушньов. Ми збираємо морквини — Будуть взимку вітаміни,Бо корисні до сніданку. Сік, салат і запіканка. Я сама сиджу в коморі, А коса моя надворі. Ви вгадали — я морквина І солодка, й незамінна. Мене люблять всі малята, Кролики та ще зайчата. Мене варять і печуть, Та й сиру мене гризуть. Торт із мене смачний дуже, Ось яка я морква, друже! Я красива і чарівна — Дуже-дуже вітамінна!

Номер слайду 5

Я червоний бурячок,Тут вітаю діточок, У борщі я не заміннийІ смачний і вітамінний. Я червоний буряк. Всім корисний, чи не так?Борщ із мене люблять діти, Квас із мене можна пити. Сік корисний і смачний — Подивись-но, я який!Всіх салатами годую, але я іще й лікую!Виставляє бурячок Червоненький свій бочок. Борщик будемо варити, Бурячок туди кришити.

Номер слайду 6

Я капусточка гарненька, Я кругленька, чепурненька, З мене страви всі смачні,Їжте й дякуйте мені! Я капуста біла, Круглолиця, спіла, Качаниста, головиста, Маю платтячок із триста. Щедрий заєць. На городі густо, густо заєць висадив капусту. Виросла вона велика і смачна, і соковита. Де зайчат багато є, всім капусту роздає, бо вони її гляділи, поливали і не їли.І тепер в свої гостини кожен котить капустини.

Номер слайду 7

Ой, не зручно лежить кабачок! Повернувся б на інший бочок, Але поруч малесенький братик І не можна його турбувати. Г. Глушньов. Кабачок під лист сховавсяІ з під нього посміхався. Собі малий підростав. Та великим потім став.

Номер слайду 8

Срібна в неї кожушина,Всім відома цибулина,Бо вона у стравах всюди. Береже нас від застуди. Я цибуля хоч гірка,Та корисна я така. Я й цілюща, кожен знає,Від хвороби захищаю.І зелену, і руду,ЦИБУЛИНУ я знайду. Хоч пекуча і гірка,Та ж гарнесенька яка!

Номер слайду 9

Різнобарвний світлофор – На городі помідор,Як томат його всі знають І за користь поважають. ПОМІДОРИ чималі Червоніють на гіллі. Полюбляють діти Сік томатний пити.

Номер слайду 10

Посадила якось Оля. Пригорщу квасолі. А врожай зібрала,—Дві пригорщі стало.І дивується вона:— Де ж взялася ще одна?В нас білесенькі хустинки, Ми — маленькі квасолинки. Виростали у стручках, А смачні у пирогах,І у супчику, в борщі. Покуштуйте нас мерщій! Я — квасоля кольороваІ поживна, і чудова. Ще й смачна я і корисна, Тому мене й люблять, звісно. І бажають споживати Всі: і хлопчики, й дівчата. Бо й жири є у квасолі,Вуглеводів є доволі, Ще — білок і каротин, Вітамін, і не один: C і B є вітаміни. Тож скуштуйте неодмінно Мене в борщиках, супах, У салатах, в пиріжках, Як гарнір іще до м’яса Та саму поїжте часом!

Номер слайду 11

БАКЛАЖАН, коли зростає,Дуже дивний колір має: Наче літечко розлило. Фіолетове чорнило. Баклажан - заморський пан,Фіолетовий жупан. Він смачний, як не готуй,Хоч тушкуй, хоч консервуй.

Номер слайду 12

Так, я - перець. Та ти знаешь,Язика не обпікаю, -Я солодкий, вітамінний,Запасай мене на зиму. Солодкий перець і гіркий,Вибирайте будь-який,Є великий і малий,Є червоний запашний. Перчик різний виростаєІ людей всіх пригощає.

Номер слайду 13

Ось горох, із нього, діти,Добрий можна суп зварити. А горошок молодий. Смачно їсти і сирий. За селом у двох доріг,Ох-ох-ох. Баба сіяла горох,Ох-ох-ох. Цибуля зійшов, а не горох,Ох-ох-ох. Та ще будяк,Ох-ох-ох. Баба руки розвела,Ох-ох-ох. Видно пам'ять підвела,Ох-ох-ох.

Номер слайду 14

Дуже люблю кавуни. Ох, які смачні вони!Ледве їх заніс у хату. Нині урожай багатий!Ой, великі ж кавуни!Отакеннії вони!Ми рвемо, рвемо, рвемо,До машини несемо. Працювали ми щосили,Не один із нас спітнів: Цілу гору наносили. Здоровенних кавунів.- А тепер сідайте їсти,—Каже сторож, дід Улас,—Може сто, а може й двістіПоназносив кожен з вас!На баштані сидимо,Кавуни їмо, їмо... А вони ж такі смачні!

Номер слайду 15

Трипудовий гарбуз. На городі загруз. А на цей гарбуз. Сів з дітьми чорногуз. Каже він до діток:— Сіли ми на горбок.—І не зна чорногуз,Що він сів на гарбуз. Гарбуз – господар на городі. Його шанують у народі. Щоб здоров’я гарне мати,Варто кашу з ним вживати.

Номер слайду 16

Нині в кукурудзі,Загубились друзі. Дуже виросла висока,Ця красуня жовтоока. Кукурудза на городі Дивувалась своїй вроді: В дзеркало дивилася,Дуже чепурилася.

Номер слайду 17

Скопав я грядку сам-один. В городі біля тину. Хотів зростить багато динь,Зросла ж одна-єдина!Та ласував не я один,А наша вся родина.І всі хвалили як один. Мою єдину диню!Дивне сонечка творіння –Ця довгенька жовта ДИНЯ.І смачна, і соковита,В ній тепло й духмяність літа. Варвара Гринько. ДИНІКоли літо одлунало І прийшли осінні дні, Сонце дині фарбувало На зеленім баштані. Фарби вибрано густі,І ясні, і гожі!Вийшли дині золоті -Всі на сонце схожі.

Номер слайду 18

Хто гострого хоче часник хай придбає, Він всякі мікроби вогнем випікає. А часник біленький і такий пахучий, І такий зубастий, і такий пекучий. А візьмеш до сала й чорної шкоринки, Аж язик втікає, вибігають слинки. З м’ясом і в салатах він так смачно пахне, Хто зайде на кухню, так відразу й ахне! Він людей лікує, хворість відганяє. Той завжди здоровий, хто часник вживає!

Номер слайду 19

Петрушка розклалася кущем. Рвати до страв її будем. Смачні, корисні листочки. Рости на грядці хочуть.

Номер слайду 20

Парасоля на городі?Не бачили такого ніколи!Кріп так виріс догори. Й парасольку з насіння розкрив. Я несу на кухню кріп,Кине мама кріп в окріп. А до кропу ще й петрушку,Смачно варить мама юшку.

Номер слайду 21

Коли осінь наступає,Урожай ми весь збираєм,Ось картопля, буряки,І морквиця, й кабаки,Усі овочі чудові,І смачні і кольорові,Ти усі їх споживай,І здоровим виростай!

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
3619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку