Презентація на тему "Палеозойська ера"

Про матеріал
Презентація на тему "Палеозойська ера" розповість коротко про цю еру. Є інформація про кожен період та їх особливості. Краще підійде для засвоювання теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Палеозойська ера

Номер слайду 2

Палеозойська ерагеологічна ера протяжністю від 541 до 252.2 млн років тому. В середині палеозою виникли перші наземні рослини - псилофіти й плауноподібні. Пізніше розвинулись деревоподібні папороті, хвойні. У цей період на планеті йшли інтенсивні горотворні процеси, що супроводжувалися високою вулканічною активністю, заледеніння змінюють один одного, періодично на сушу наступали і відступали моря. Періоди: Кембрійський, Ордовикский, Силурийский, Девонський, Кам'яновугільний, Пермський.

Номер слайду 3

Кембрійський, Ордовикский періоди. Збільшення різноманітності світу океану, розквіт медуз і коралів. З'являються і досягають величезного розмаїття стародавні членистоногі - трилобіти.

Номер слайду 4

Силурийский період. Клімат стає більш сухим, збільшується площа суші - єдиного континенту Пангеї. Найважливішою подією стає вихід на сушу спорових рослин-псилофітів.

Номер слайду 5

Слідом за рослинами на сушу виходять древні павукоподібні, захищені від сухого повітря хітиновим панциром.

Номер слайду 6

Девонський період. На суходолі процвітають ліси з плауноподібних, папоротей, хвощів;Зявляються перші голонасінні;Виникають хрящові і кісткові риби, кистепері, дводишні та променепері риби (“вік риб”);На суходолі зявилися комахи;Виникають перші земноводні тварини.

Номер слайду 7

Поява перших наземних хребетних - стегоцефали. У цей період на суші поширюються ліси з деревовидних хвощів, плаунів і папоротей, що досягали у висоту 30-40 м. Клімат стає більш сухим і холодним. Скорочується різноманітність амфібій. Основними господарями суші стають плазуни. Кам'яновугільний Пермський

Номер слайду 8

Рослини. Утворюються і широко поширюються голонасінні рослини, а деякі дожили і до наших днів (гінкго, араукарії).

Номер слайду 9

У морських басейнах. Були поширені безхребетні, зокрема форамініфери, корали, молюски тощо; з'явились перші морські хребетні — рибоподібні й риби; у девоні хребетні вийшли на суходіл. У середині палеозою виникли перші наземні рослини — псилофіти й плауноподібні. Пізніше розвинулись деревоподібні папороті, хвойні. В кінці палеозою відбулося так зване «автотрофне цвітіння» — феномен планетарного спалаху розвитку рослинності, внаслідок помітного зниження в атмосфері вмісту О2 і підвищення вмісту СО2.

Номер слайду 10

Деякі тварини палеозойської ери. Трилобіт Cambropallas telesto (кембрій)ракоскорпіон Hibbertopterus scouleri (карбон)

Номер слайду 11

Висновок. В кембрії зявляються організми з твердим скелетом;В середині палеозою життя вийшло в повній мірі на суходіл;Рослинний світ розвинувся від водоростей до величезних лісів;Розвитку набули комахи;Виникли риби, земноводні, плазуни.

Номер слайду 12

pptx
Додав(-ла)
Коваль Ніка
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
20 травня 2023
Переглядів
696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку