Презентація на тему: "Переферійні пристрої ПК"

Про матеріал
В матеріалі розглянуті різні перефеійні пристрої персонального комп'ютера: їх опис, фото, властивості та різновиди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

FORПідготувала студентка групи МК21 Шушура Катерина Олексіївна. ВИВЧЕННЯДОСКОНАЛОГО«ПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ ПК»HIGH SCHOOLHIGH SCHOOLПКPRESENTATION

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ ПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ ПК? ЇХ ПІДРОЗДІЛИ. ОСНОВНІХАРАКТЕРИСТИКИ ОСНОВНІ ПЕРЕФЕРІНІ ПРИСТРОЇ010102020303

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ ПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ ПК? ЇХ ПІДРОЗДІЛИ. METHOD0101 METHOD

Номер слайду 4

INTRODUCTIONINTRODUCTIONINTFOINTFOINFOПериферійні пристрої – це пристрої, які призначені для забезпечення вводу-виводу інформації в необхідному для оператора форматі, а також зручності взаємодії останнього з комп’ютером. ЩО ТАКЕ ПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ ПК?

Номер слайду 5

DIAGRAMDIAGRAMПериферійні пристроїЗОВНІШНІВБУДОВАНІВиготовляються, як окремі прилади, які обладнані власним блоком живлення і вимагають для підключення до ПК окремої розетки в електричній мережі. Зв’язок між комп’ютером та зовнішніми пристроями здійснюється за допомогою спеціальних сигнальних кабелів через відповідні пристрої вводу-виводу. Не мають власного блоку живлення, а тому використовують блок живлення комп’ютера і є вбудованими в його системний блок. Зв’язок між комп’ютером і такими пристроями реалізується за допомогою спеціальних сигнальних кабелів (шлейфів) через відповідні пристрої вводу-виводу або безпосередньо за системною магістраллю.

Номер слайду 6

INFOGRAPHICINFOGRAPHICпристрої передачі інформаціїпристрої введення інформаціїпристрої виведення інформаціїзовнішні пристрої, що запам'ятовують, або зовнішня пам'ять ПК1234 ПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ МОЖНА ПОДІЛИТИ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ:

Номер слайду 7

INFOGRAPHICINFOGRAPHICЗа типом доступу: З довільним доступом(диски, флеш-карти);З послідовним доступом(магнітні стрічки).123 ПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇ МОЖНА ПОДІЛИТИ ЗА РІЗНИМИМ ОЗНАКАМИ: По використовуваної технології запису / читання інформації: З магнітними носіями (НЖМД, НГМД); З оптичними носіями (CD, DVD); З магнитооптическими носіями (магнітооптичні диски); Використовують флеш-пам'ять (флеш-карти); За типом носія: З постійним носієм (жорсткі диски); Зі змінними носіями (гнучкі, оптичні та магнітооптичні диски, флеш-карти, картриджі стримеров, змінні пакети жорстких дисків).

Номер слайду 8

ОСНОВНІХАРАКТЕРИСТИКИ0202

Номер слайду 9

#THE CONCEPTTHE CONCEPTЄмність, тобто максимальний обсяг даних, які можна записати на носій, у сучасних вінчестерів - сотні гігабайт; Швидкодія, яке визначається часом доступу до даних і швидкістю їх передачі. ОСНОВНІХАРАКТЕРИСТИКИ:

Номер слайду 10

PICTUREОСНОВНІПЕРЕФЕРІЙНІ ПРИСТРОЇPICTURE0303

Номер слайду 11

Стрічкові (магнітні) накопичувачі - стримери. Завдяки досить великому обсягу і досить високої надійності найчастіше використовуються в рамках пристроїв резервного копіювання даних на підприємствах і в великих компаніях. На стрічковий накопичувач не просто зберігається резервна копія даних, але також створюється образ накопичувача даних. Це дозволяє користувачеві відновлювати певний стан або використовувати цей образ як еталонний банк даних, наприклад, коли дані були змінені. Принцип запису на магнітних носіях заснований на зміні намагніченості окремих ділянок магнітного шару носія. Запис здійснюється за допомогою магнітної головки, яка створює магнітне поле. При зчитуванні інформації намагнічені ділянки створюють в магнітній головці слабкі струми, які перетворюються в двійковий код, відповідний записаному. CONCEPTSCONCEPTSЗОВНІШНІ НАКОПИЧУВАЧІ

Номер слайду 12

CONCEPTSCONCEPTSФЛЕШ-КАРТИЗмінна пам’ять здатна обробляти переносити та зберігати певні дані. До цього різновиду пам'яті є певні вимоги: Енергонезалежна - тобто не потребувати батарейках, несподівана розрядка яких призведе до втрати інформації. Надійна - не втратити дані під впливом грози, падінні або при попаданні в калюжу. Компактна - щоб не розмірковувати, а чи варто тягнути все це з собою. Довговічна.

Номер слайду 13

CONCEPTSCONCEPTSМОДЕМИВ даний час існують два види модемів:аналогові;цифрові. Аналогові модеми більш популярні через свою дешевизну і використовуються в основному для виходу в мережу Internet, і тільки іноді (через невисоку (до 56 Кбіт / с) швидкості передачі даних) для зв'язку з іншими ПК. Цифрові ж модеми досить дорогі і використовуються для високошвидкісних з'єднань з мережею Internet, або для організації локальної мережі на великих відстанях (x. DSL модеми дозволяють передавати і приймати інформацію зі швидкістю до 5 Мбіт / с на відстані 5-7 км). Модеми мають кілька типів з'єднань з ПК: COM, USB або за допомогою мережевої карти.

Номер слайду 14

CONCEPTSCONCEPTSМОНІТОРМонітор є необхідним устаткуванням видачі інформації. Монітор (або дисплей) дозволяє вивести на екран алфавітно-цифрову або графічну інформацію в зручному для читання і контролю користувачем вигляді. Відповідно до цього, існує два режими роботи: текстової(У текстовому режимі екран представлений у вигляді рядків і стовпців). графічний(у графічному форматі параметри екрана задаються числом точок по горизонталі і числом точкових рядків по вертикалі. Кількість горизонтальних і вертикальних ліній екрану називається дозволом. Чим воно вище, тим більше інформації можна відобразити на одиниці площі екрану). Цифрові монітори. Найпростіший - монохромний монітор дозволяє відображати тільки чорно-біле зображення. Цифрові RGB - монітори (Red-Green-Blue) підтримують і монохромного режим, і кольоровий (з 16 відтінками кольору). Аналогові монітори. Аналогова передача сигналів здійснюється у вигляді різних рівнів напруги. Це дозволяє формувати палітру з відтінками різного ступеня глибини. Мультичастотні монітори. Відеокарта формуємо сигнали синхронізації, які відносяться до горизонтальної частоті рядків і вертикальної частоті повторення кадрів. Ці значення монітор повинен розпізнавати і переходити в відповідний режим. Рідкокристалічні дисплеї (LCD). Їх поява пов'язана з боротьбою за зниження габаритів і ваги переносних комп'ютерів. Основний з недолік - неможливість швидкої зміни картинок або швидкого руху курсора миші і т.п. Такі екрани потребують додаткової підсвічуванню або в зовнішньому освітленні. Переваги даних екранів - у значному скороченні спектра шкідливих впливів. Газоплазмові монітори. Не мають обмежень LCD-екранів. Їх недолік - велике споживання електроенергії.

Номер слайду 15

CONCEPTSCONCEPTSПРИНТЕРИПринтер - це широко поширене пристрій виведення інформації на папір, його назва утворена від англійського дієслова to print - друкувати. Існують різні типи принтерів: Типовий принтер. Переваги: чітке зображення символів, можливість зміни шрифтів при заміні типового диска. Недоліки: шум при друку, низька швидкість друку (30-40 зн. / Сек.), Неможлива друк графічного зображення. Матричні (голчасті) принтери - це найдешевші апарати, забезпечують задовільну якість друку для широкого кола рутинних операцій (головним чином для підготовки текстових документів). Переваги: прийнятну якість друку за умови гарної фарбувальної стрічки, можливості друку "під копірку". Недоліки: досить низька швидкість друку, особливо графічних зображень, значний рівень шуму. Серед матичного принтерів є і досить швидкі пристрої (Так звані, Shattle-принтери). Струменеві принтери забезпечують більш високу якість друку. Вони особливо зручні для виведення кольорових графічних зображень. Струменеві принтери значно менше шумлять. Швидкість друку залежить від якості. Лазерні принтери - мають ще більш високу якість друку, наближене до фотографічного. Вони коштують набагато дорожче, проте швидкість друку в 4-5 разів вище, ніж у матричних і струменевих принтерів. Недоліком лазерних принтерів є досить жорсткі вимоги до якості паперу - вона повинна бути досить щільною і не повинна бути пухкої, неприпустима друк на папері з пластиковим покриттям і т.д. Світлодіодні принтери - альтернатива лазерним. Розробник - фірма OKI. Термічні принтери. Використовуються для отримання кольорового зображення фотографічної якості.

Номер слайду 16

CONCEPTSCONCEPTSПЛОТТЕРИЦе пристрій застосовується тільки в певних областях:креслення, схеми, графіки, діаграми і т.п. Широке застосування знайшли плоттери спільно з програмами систем автоматичного проектування, де частиною результатів роботи програми стає конструкторська або технологічна документація. Розрізняють: Планшетні плоттери, в основному для форматів А2-А3, фіксують лист і завдають креслення за допомогою пише вузла, що переміщається в двох координатах. Вони забезпечують більш високу в порівнянні з барабанним точність друку малюнків і графіків. Рулонний (барабанний) плоттер - залишається фактично єдиним, що розвиваються видом плоттера з роликового подачею листа і пишуть вузлом, переміщається по одній координаті (за іншою координаті переміщається папір).

Номер слайду 17

CONCEPTSCONCEPTSАУДІОСИСТЕМАУ персональних комп'ютерах застосовуються найрізноманітніші схеми формування звукових сигналів - від простих до складних. У наші дні дуже багато акустичних систем, що складаються з двох активних колонок, і виконаних за системою 2.1. Подібні системи в народі називаються «пищалками», тому що не здатні забезпечити високу якість звуку навіть на низькому рівні гучності. Зовсім недавно ідеалом в світі комп'ютерних (і не тільки) акустичних систем була система 5.1 (п'ять сателітів і один сабвуфер), але останнім часом виробники акустики розширюють можливості своїх систем, що призвело спочатку до появи системи 6.1, а пізніше і 8.1

Номер слайду 18

CONCEPTSCONCEPTSКЛАВІАТУРАГоловним пристроєм вводу більшості комп'ютерних систем є клавіатура. До додаткових клавіш відносяться: групи клавіш керування мультимедійними додатками (наприклад, виклик і управління програмами перегляду відео), клавіші регулювання гучності системи, група клавіш для швидкого виклику офісних додатків (Word, Excel), калькулятора, Internet Explorer і т.д. Клавіатури розрізняються за двома ознаками: спосіб підключення;дизайн. Підключення клавіатури до комп'ютера може здійснюватися через порт PS / 2, USB або через інфрачервоний (інфрачервоний) порт для бездротових моделей. В останньому способі підключення клавіатура вимагає додаткового джерела живлення, наприклад батарейки.

Номер слайду 19

CONCEPTSCONCEPTSСКАНЕРИРучні сканери - найпростіші і дешеві. Основний недолік в тому, що людина сама переміщує сканер по об'єкту, і якість отриманого зображення залежить від уміння і твердості руки. Інший важливий недолік - невелика ширина смуги сканування (до 10 см), що ускладнює читання широких оригіналів. Барабанні сканери застосовуються у професійній друкарською діяльності. Принцип полягає в тому, що оригінал на барабані висвітлюється джерелом світла, а фотосенсори переводять відбите випромінювання в цифрове значення. Листові сканери. Їх основна відмінність від двох попередніх в тому, що при скануванні нерухомо закріплена лінійка з CCD - елементами, а лист з. сканується рухається щодо неї за допомогою спеціальних валиків. Планшетні сканери Це найпоширеніший зараз вид для професійних робіт. Сканований об'єкт поміщається на скляний лист, зображення порядково з рівномірною швидкістю зчитується головкою читання з CCD - сенсорами, розташованої знизу. Планшетний сканер може бути обладнаний спеціальним пристроєм слайд-приставкою для сканування діапозитивів і негативів. Для сканування слайдів і мікрозображень раніше використовувалися слайд-сканери. Проекційні сканери. Відносно новий напрямок. Кольоровий проекційний сканер є потужним багатофункціональним засобом для введення в комп'ютер будь-яких кольорових зображень, включаючи тривимірні. Він цілком може замінити фотоапарат.

Номер слайду 20

CONCEPTSCONCEPTSГРАФІЧНИЙ ПЛАНШЕТ

Номер слайду 21

MULTIMEDIAMULTIMEDIAДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Інкл
Додано
18 червня 2023
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку