Презентація на тему: "Перемагає той, хто пам’ятає" («Vincit qui meminit»)

Про матеріал
У 2024 році МОН України рекомендував Перший урок присвятити вшануванню пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Презентація на тему: "Перемагає той, хто пам’ятає" («Vincit qui meminit»)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перший урок 2024 З Днем знань!

Номер слайду 2

Перший урок 2024 Перемагає той, хто пам'ятає!Vincit qui meminit

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Перший урок 2024 Перемагає той, хто пам'ятає!Vincit qui meminit

Номер слайду 5

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Номер слайду 6

366 українських воїнів, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоніРосійсько-українська війна розпочалася 20 лютого 2014 року, а бої за Іловайськ в серпні того ж року. 29 серпня 2014 року агресор накрив вогнем наших захисників у полях із соняшником під час “зеленого” коридору. Ця трагічна подія розгорнулася, саме на полях соняхів, які вже дозрівали. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Там полягли:

Номер слайду 7

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Символ пам'яті “Сонях”

Номер слайду 8

Символом пам'яті та вшанування подвигу загиблих захисників в Україні став сонях.

Номер слайду 9

Іловайськ – це не лише трагедія, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Наше завдання: берегти нашу українську державу, захищати її від зовнішніх і внутрішніх ворогів. Ми повинні докладати зі свого боку всіх зусиль, тобто працювати кожен на своєму місці

Номер слайду 12

Війна, як ніколи, згуртувала українську націю, мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною нашого життя, а перемога у ній стала спільною метою всього українського народу. Кожний українець має свій рахунок війні та свою історію боротьби, що в сукупності складають нашу спільну історію спротиву.

Номер слайду 13

Після падіння Російської імперії на українських землях утворилися численні військові формації, в тому числі загони Вільного козацтва, Українська повстанська армія, а також Червоне козацтво. Бойові традиції українського війська беруть початок з давніх часів. Під час Першої світової війни Україна стала ареною протистояння, що принесло значні людські втрати та руйнування інфраструктури. Це значною мірою вплинуло на створення незалежної української держави та її збройних сил. Українське військо

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Спільні зусилля українців і українок підкреслюють важливість дружби, взаємодопомоги та єднання, які наближають нас до перемоги. Війна має мільйони облич незламних українців і українок. Війна – це люди, це реальні історії про вчинки українських захисників, захисниць, волонтерів, волонтерок, цивільних українців і українок. Ми вистояли і будемо стояти, зокрема завдяки тому, що цінуємо людей – наших героїв і героїнь.

Номер слайду 17

Історія Героя України Дмитра Коцюбайла. Позивний «Да Вінчі». Дмитро народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському Івано-Франківської області. Позивний на честь художника Леонардо да Вінчі воїн отримав, бо дуже гарно малював. Учився хлопець на художника. Однак через російсько-українську війну став військовим. Дмитро пішов у військо у 2014 році.30 листопада 2021 року Дмитро був удостоєний найвищої нагороди України – звання Герой України. Від початку широкомасштабного вторгнення Дмитро з підрозділом вели запеклі бої в найгарячіших точках. 7 березня 2023 року Дмитро Коцюбайло загинув у битві за Бахмут. Йому було всього 27 років. “ЖИВА ІСТОРІЯ”

Номер слайду 18

Історія Катерини Поліщук. Позивний «Пташка». Катерина народилася 31 березня 2001 р. в селі Соснівці Тернопільської області. Навчалася співу в Тернопільському мистецькому коледжі. Навесні 2021 р. пройшла курси домедичної допомоги й вирушила в зону бойових дій на Донеччину. Під час широкомасштабного вторгнення у 2022 р. приїхала працювати до госпіталю в Маріуполі. Його росіяни розбомбили, і Катерина потрапила на завод «Азовсталь». В укритті заводу дівчина виконувала українські пісні: «Зродились ми великої години», «Нам не страшний червоний гніт», «Батько наш – Бандера». 19.05.2022 Катерина з іншими медиками і військовими виконала наказ президента і вийшла із заводу. Усі оборонці «Азовсталі» тоді потрапили в полон до росіян. У полоні Катерина була до 21.09.22. Тоді відбувся обмін полоненими, серед яких була і Катерина.“ЖИВА ІСТОРІЯ”

Номер слайду 19

Щоб наше завтра було мирним, ми маємо цінувати сьогоднішній день, пам’ятати своїх героїв і боротися за майбутнє.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ВПРАВА “Я БАЖАЮ...”Кожен з вас матиме можливість привітати одногрупників і висловити свої побажання на новий навчальний рік. Я розпочну, а далі продовжимо по колу.

Номер слайду 22

"Доля України — в руках українців" Іван Франко.

Номер слайду 23

Подвиги наших Героїв надихають письменників, співаків і митців на створення нових творів. Одним з таких є пісня гурту «Без обмежень» - «Героям» Герої, що надихають

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Я дякую тобі, солдате!

Номер слайду 26

pptx
Додав(-ла)
Бабич Наталія
Додано
12 вересня
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку