Презентація на тему "Південно-Африканська Республіка"

Про матеріал

Яскрава презентація про одну з провідних країн Африки. Містить багато цікавої інформації.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Південно – Африканська республіка

Номер слайду 2

Візитна картка. Офіційна назва – Південно – Африканська республіка. Площа – 1, 2 млн. км ² (25-те місце у світі). Столиця – Преторія (адміністративна), Кейптаун (законодавча), Блумфонтейн (судова). Населення – 56,1 млн. осіб. Державний устрій – унітарна парламентська республіка з елементами федералізму. Тип країни – високорозвинена країна переселенського типу. Офіційна мова – (загалом 11 мов) – африкаанс, англійська, ндебеле, коса, зулу, пн. сото, пд. сото, свазі, венда, тсонга, тсвана.

Номер слайду 3

Ранд = 100 центам. Грошова одиниця

Номер слайду 4

Прапор

Номер слайду 5

Герб

Номер слайду 6

Чемпіонат світу з футболу 2010 Південна Африка у 2010 році була господарем фінального турніру Чемпіонату світу з футболу, який вперше проводився на африканському континенті. Церемонія відкриття чемпіонату відбулася на стадіоні Соккер-Сіті в Йоганнесбурзі. Вона тривала 40 хвилин, за які на стадіоні з'явилися 1 500 виконавців. За церемонією в телеефірі спостерігали близько 500 млн. осіб з 215 країн. Ще 85 тис. змогли побачити її безпосередньо на стадіоні. В ході театралізованого шоу африканці, одягнені в національний одяг, виконали традиційний танець під барабани, після чого ковдрами вистелили карту ПАР, а потім — карту світу.

Номер слайду 7

Національний парк Крюгера

Номер слайду 8

Столова гора

Номер слайду 9

Острів Роббена

Номер слайду 10

Стелленбош

Номер слайду 11

Мис Доброї Надії

Номер слайду 12

Водоспад Тугела. Тугела – другий за висотою водоспад у світі. Його висота становить 850 м! Перше місце залишається за водоспадом Анхель у Венесуелі, його висота складає 979 метрів.

Номер слайду 13

Найбільший залишений на Землі метеоритом слід знаходиться в ПАР.

Номер слайду 14

ПАР є першою державою, яка змогла створити бензин з вугілля.

Номер слайду 15

У ПАР видобувається багато алмазів, глибина деяких алмазних шахт сягає шести кілометрів.

Номер слайду 16

На більшій частині території країни можна спокійно пити воду з-під крана. Південно-Африканська Республіка займає почесне третє місце в світовому рейтингу безпеки води з крана!

Номер слайду 17

Перша в світі операція з пересадки серця була проведена саме тут Крісом Барнардом.

Номер слайду 18

Південна Африка є другим за величиною експортером фруктів в світі

Номер слайду 19

Південна Африка має найдешевшу електроенергію в світі. Це пояснюється безліччю ТЕС, які і виробляють величезну кількість електроенергії.

Номер слайду 20

ПАР – це єдина країна в світі, де на одній вулиці жили три лауреати Нобелівської премії! Всі вони жили на вулиці Вилакази в місті Соуето.

Номер слайду 21

Перші людські останки були знайдені на території ПАР, яким понад 16 000 років.

Номер слайду 22

На території Південно-Африканської Республіки (ПАР) ростуть одні з найбільших рослин у світі – баобаби. Вони живуть до 5 тис. років і досягають у діаметрі стовбура 25 метрів! Цікаво знати, що плоди цих дерев їстівні і називаються «мавпячий хліб».

Номер слайду 23

ПАР є світовим лідером з видобутку платини, алмазів, золота і мінералів, які рідко зустрічаються. Південна Африка є однією з найбільших країн-виробників золота, а також має близько 80% запасів платини у світі.

Номер слайду 24

В ПАР проживає ціла колонія пінгвінів.

Номер слайду 25

Жителі ПАР можуть їсти м'ясо і вранці, і вдень, і ввечері. Вони без цього продукту не можуть прожити ні дня.

Номер слайду 26

У національному парку ПАР можна побачити лева білого кольору.

Номер слайду 27

ПАР вважається світовим лідером за кількістю згвалтувань. Кожен 4-й житель чоловічої статі в ПАР вважається ґвалтівником.

Номер слайду 28

- ПАР розташована на півдні Африки у тропічних і субтропічних широтах південної півкулі.- Країна межує зі своїми політичними та економічними партнерами: Намібією, Ботсваною, Зімбабве, Свазілендом, Мозамбіком. - Лесото - анклав, який повністю оточений територією ПАР.- Держава має вихід до Індійського та Атлантичного океанів. ЕГП

Номер слайду 29

Рівнини: Територія ПАР займаєпівденну околицю південноафриканського плоскогір'я, і вузьких прибережних низовин. Гори: Капські (вис. 2326 м). Драконові (понад 3000 м). Рельєф

Номер слайду 30

1. Тропічний: пустельний;вологий;2. Субтропічний: середземноморський;- з рівномірним зволоженням. Клімат

Номер слайду 31

- У ПАР у великій кількості видобувається: золото, алмази, метали платинової групи, марганцева і хромова руди. - Країна є одним з найбільших постачальників урану, вугілля, свинцевих концентратів, цирконію. - У великих масштабах добувають також залізні, мідні, кобальтові і поліметалічні руди, азбест, слюду, фосфорити, флюорит. - ПАР повністю задовільняє власні потреби у багатьох видах мінеральної сировини і є великим їх експортером. Експортується приблизно 85 % сировини, близько 40 видів. Корисні копалини

Номер слайду 32

Населення. Тип відтворення – ІІ. Етнічний склад: Африканці - 80%;Мулати й метиси - 9%;Європейці – 8,5%. Релігія – християнство (протестантизм). Рівень урбанізації - 65%. Найбільше місто - Йоганнесбург

Номер слайду 33

Йоганнесбург

Номер слайду 34

Кейптаун

Номер слайду 35

Преторія

Номер слайду 36

Господарство. Вторинний сектор: Видобувна промисловість;Машинобудування;Металургія;Хімічна промисловість;Харчова промисловість;Легка промисловість.

Номер слайду 37

Тваринництво:вівчарство;м’ясо – молочне скотарство;Приміське молочне господарство;Птахівництво (кури, страуси)Розводять ангорських кіз;Морське рибальство (риба, креветки, омари, устриці)Сільське господарство

Номер слайду 38

Рослинництво: Вирощують: кукурудзу, пшеницю, сорго, арахіс, соняшник, цукрову тростину, бавовник. Добре розвинені овочівництво, садівництво, виноградарство.

Номер слайду 39

Третинний сектор. Туризм;Фінанси;Транспорт: • залізничний; • автомобільний; • морський; • авіаційний.

Номер слайду 40

Імпорт: устаткування, транспортні засоби, нафта і нафтопродукти, продовольство, напої і тютюнові вироби. Експорт: корисні копалини, метали і продукція металообробки, зокрема золото, вугілля, платина, вапно і вапняк, хром, марганець, мідь і платина, сільськогосподарська продукція та продовольство. Основні торгівельні партнери: Китай, США, Німеччина, Велика Британія, Індія, Японія. Зовнішні економічні зв'язки

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Насопрунова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Тригуба Алла Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кичук Світлана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2021
Переглядів
5295
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку