Презентація на тему "Південно-Африканська Республіка"

Про матеріал

Яскрава презентація про одну з провідних країн Африки. Містить багато цікавої інформації.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Південно – Африканська республіка

Номер слайду 2

Візитна картка. Офіційна назва – Південно – Африканська республіка. Площа – 1, 2 млн. км ² (25-те місце у світі). Столиця – Преторія (адміністративна), Кейптаун (законодавча), Блумфонтейн (судова). Населення – 56,1 млн. осіб. Державний устрій – унітарна парламентська республіка з елементами федералізму. Тип країни – високорозвинена країна переселенського типу. Офіційна мова – (загалом 11 мов) – африкаанс, англійська, ндебеле, коса, зулу, пн. сото, пд. сото, свазі, венда, тсонга, тсвана.

Номер слайду 3

Ранд = 100 центам. Грошова одиниця

Номер слайду 4

Прапор

Номер слайду 5

Герб

Номер слайду 6

Чемпіонат світу з футболу 2010 Південна Африка у 2010 році була господарем фінального турніру Чемпіонату світу з футболу, який вперше проводився на африканському континенті. Церемонія відкриття чемпіонату відбулася на стадіоні Соккер-Сіті в Йоганнесбурзі. Вона тривала 40 хвилин, за які на стадіоні з'явилися 1 500 виконавців. За церемонією в телеефірі спостерігали близько 500 млн. осіб з 215 країн. Ще 85 тис. змогли побачити її безпосередньо на стадіоні. В ході театралізованого шоу африканці, одягнені в національний одяг, виконали традиційний танець під барабани, після чого ковдрами вистелили карту ПАР, а потім — карту світу.

Номер слайду 7

Національний парк Крюгера

Номер слайду 8

Столова гора

Номер слайду 9

Острів Роббена

Номер слайду 10

Стелленбош

Номер слайду 11

Мис Доброї Надії

Номер слайду 12

Водоспад Тугела. Тугела – другий за висотою водоспад у світі. Його висота становить 850 м! Перше місце залишається за водоспадом Анхель у Венесуелі, його висота складає 979 метрів.

Номер слайду 13

Найбільший залишений на Землі метеоритом слід знаходиться в ПАР.

Номер слайду 14

ПАР є першою державою, яка змогла створити бензин з вугілля.

Номер слайду 15

У ПАР видобувається багато алмазів, глибина деяких алмазних шахт сягає шести кілометрів.

Номер слайду 16

На більшій частині території країни можна спокійно пити воду з-під крана. Південно-Африканська Республіка займає почесне третє місце в світовому рейтингу безпеки води з крана!

Номер слайду 17

Перша в світі операція з пересадки серця була проведена саме тут Крісом Барнардом.

Номер слайду 18

Південна Африка є другим за величиною експортером фруктів в світі

Номер слайду 19

Південна Африка має найдешевшу електроенергію в світі. Це пояснюється безліччю ТЕС, які і виробляють величезну кількість електроенергії.

Номер слайду 20

ПАР – це єдина країна в світі, де на одній вулиці жили три лауреати Нобелівської премії! Всі вони жили на вулиці Вилакази в місті Соуето.

Номер слайду 21

Перші людські останки були знайдені на території ПАР, яким понад 16 000 років.

Номер слайду 22

На території Південно-Африканської Республіки (ПАР) ростуть одні з найбільших рослин у світі – баобаби. Вони живуть до 5 тис. років і досягають у діаметрі стовбура 25 метрів! Цікаво знати, що плоди цих дерев їстівні і називаються «мавпячий хліб».

Номер слайду 23

ПАР є світовим лідером з видобутку платини, алмазів, золота і мінералів, які рідко зустрічаються. Південна Африка є однією з найбільших країн-виробників золота, а також має близько 80% запасів платини у світі.

Номер слайду 24

В ПАР проживає ціла колонія пінгвінів.

Номер слайду 25

Жителі ПАР можуть їсти м'ясо і вранці, і вдень, і ввечері. Вони без цього продукту не можуть прожити ні дня.

Номер слайду 26

У національному парку ПАР можна побачити лева білого кольору.

Номер слайду 27

ПАР вважається світовим лідером за кількістю згвалтувань. Кожен 4-й житель чоловічої статі в ПАР вважається ґвалтівником.

Номер слайду 28

- ПАР розташована на півдні Африки у тропічних і субтропічних широтах південної півкулі.- Країна межує зі своїми політичними та економічними партнерами: Намібією, Ботсваною, Зімбабве, Свазілендом, Мозамбіком. - Лесото - анклав, який повністю оточений територією ПАР.- Держава має вихід до Індійського та Атлантичного океанів. ЕГП

Номер слайду 29

Рівнини: Територія ПАР займаєпівденну околицю південноафриканського плоскогір'я, і вузьких прибережних низовин. Гори: Капські (вис. 2326 м). Драконові (понад 3000 м). Рельєф

Номер слайду 30

1. Тропічний: пустельний;вологий;2. Субтропічний: середземноморський;- з рівномірним зволоженням. Клімат

Номер слайду 31

- У ПАР у великій кількості видобувається: золото, алмази, метали платинової групи, марганцева і хромова руди. - Країна є одним з найбільших постачальників урану, вугілля, свинцевих концентратів, цирконію. - У великих масштабах добувають також залізні, мідні, кобальтові і поліметалічні руди, азбест, слюду, фосфорити, флюорит. - ПАР повністю задовільняє власні потреби у багатьох видах мінеральної сировини і є великим їх експортером. Експортується приблизно 85 % сировини, близько 40 видів. Корисні копалини

Номер слайду 32

Населення. Тип відтворення – ІІ. Етнічний склад: Африканці - 80%;Мулати й метиси - 9%;Європейці – 8,5%. Релігія – християнство (протестантизм). Рівень урбанізації - 65%. Найбільше місто - Йоганнесбург

Номер слайду 33

Йоганнесбург

Номер слайду 34

Кейптаун

Номер слайду 35

Преторія

Номер слайду 36

Господарство. Вторинний сектор: Видобувна промисловість;Машинобудування;Металургія;Хімічна промисловість;Харчова промисловість;Легка промисловість.

Номер слайду 37

Тваринництво:вівчарство;м’ясо – молочне скотарство;Приміське молочне господарство;Птахівництво (кури, страуси)Розводять ангорських кіз;Морське рибальство (риба, креветки, омари, устриці)Сільське господарство

Номер слайду 38

Рослинництво: Вирощують: кукурудзу, пшеницю, сорго, арахіс, соняшник, цукрову тростину, бавовник. Добре розвинені овочівництво, садівництво, виноградарство.

Номер слайду 39

Третинний сектор. Туризм;Фінанси;Транспорт: • залізничний; • автомобільний; • морський; • авіаційний.

Номер слайду 40

Імпорт: устаткування, транспортні засоби, нафта і нафтопродукти, продовольство, напої і тютюнові вироби. Експорт: корисні копалини, метали і продукція металообробки, зокрема золото, вугілля, платина, вапно і вапняк, хром, марганець, мідь і платина, сільськогосподарська продукція та продовольство. Основні торгівельні партнери: Китай, США, Німеччина, Велика Британія, Індія, Японія. Зовнішні економічні зв'язки

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Карпевич Леся Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Насопрунова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тригуба Алла Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кичук Світлана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
22 березня 2021
Переглядів
8065
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку