Презентація на тему " Початкові хімічні поняття"

Про матеріал

Як правило, презентація -- це неабияка допомога вчителю при проведенні уроку, адже дитина сприймає матеріал якісніше, коли присутні елементи демонстрацій та графічні елементи. При викладанні такого предмету, як хімія на сьогоднішній день це особливо актуально. До вашої уваги презентація на тему " Початкові хімічні поняття".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Початкові хімічні поняття. Хімія7 клас

Номер слайду 2

Жива та нежива природа. Реальний світ складається з фізичних тіл живої та неживої природи. Фізичне тіло – це те, що має певну форму, може бути описане за допомогою фізичних та геометричних характеристик: довжина, ширина, висота, діаметр, об’єм і маса.

Номер слайду 3

Предмет -- це фізичне тіло, яке має певні функції. Не кожне фізичне тіло може бути назване предметом (газ у гумовій кульці, рідина в пляшці – фізичні тіла, але не предмети). Фізичне тіло —˃ Предмет

Номер слайду 4

Фізичні тіла та їх частини Стіл (стільниця, ніжки, ящики)Дерево (стовбур, гілки, листя, плоди, коріння)

Номер слайду 5

Матеріали. Фізичні тіла і предмети виготовлені з матеріалів. Матеріали – це індивідуальні речовини або сукупність речовин, які використовуються для виготовлення предметів. Наприклад: скляний стакан – (предмет), виготовлений із скла( матеріал)

Номер слайду 6

Речовина. Речовина – це те, з чого складається фізичне тіло. Невід'ємною ознакою речовини є її маса. Кількість відомих речовин становить понад 20 мільйонів. Кожна речовина має певні властивості, які відрізняють її від іншої.

Номер слайду 7

Речовини. Речовини вживані у побуті: Вода, що тече з крану Кухонна сіль Харчова сода Активоване вугілля Оцет у пляшці Мідний купорос

Номер слайду 8

Речовини. ПриродніПриродні речовини можна знайти в природі. Наприклад: мармур, глина, пісок, кисень, кухонна сіль, золото, крейда, сірководень тощо. ШтучніШтучні створює людина шляхом хімічних перетворень. Наприклад: пластмаси, лаки, фарби, капрон тощо

Номер слайду 9

Речовини. Речовини складаються з атомів та молекул. Атоми -- це ті « цеглинки», з яких складається весь навколишній світ. Молекули складаються з атомів. Ці частинки дуже малі, тому їх можна побачити лише у електронний мікроскоп.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
20 липня 2018
Переглядів
7721
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку