Презентація на тему: «Постать В. Маяковського у назвах вулиць Херсона»

Про матеріал
У презентації ви дізнаєтесь про В. Маяковського та чому саме в його честь названо вулицю у місті Херсон. Зв'язок з автором: justyourteacher@gmail.com
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Постать В. Маяковського в назві вулиці м. Херсона. Мілько Андрій

Номер слайду 2

В. МАЯКО—ВСЬКИЙДым табачный воздух выел. Комната —глава в крученых овском аде. Вспомни —за этим окномвпервыеруки твои, исступленный, гладил. Сегодня сидишь вот,сердце в железе. День еще —выгонишь,может быть, изругав. В мутной передней долго не влезетсломанная дрожью рука в рукав.

Номер слайду 3

Дитинство. В. В. Маяковський народився у селі Багдаді Грузія, у родині був останньою третьою дитиною. Батько поета, Маяковський Володимир Костянтинович (1857—1906), — дворянин, служив лісничим, предки були з козаків Запорізької Січі. Ще у віці 14 років (1907 року) Маяковський вперше взяв участь у соціалістичній демонстрації у Кутаїсі. У Москві ж юнак ще більше захоплюється ідеями марксизму. Коли у 1908 року його відраховують із гімназії через неспроможність матері далі сплачувати за навчання, він радо пристає до революційної діяльності.

Номер слайду 4

Ф У Т У Р И С Т ИДАВИД БУРЛЮКОЛЕКСІЙ КРУЧЕНИХВОЛОДИМИР МАЯКОВСЬКИЙМИКОЛА БУРЛЮКБЕНЕДИКТ ЛИФШИЦГІЛЕЯДОХЛИЙ МІСЯЦЬ1913

Номер слайду 5

Перші вірші Маяковський написав під час ув'язнення у Бутирській в'язниці. У 1911 р. він вступає до Московського училища живопису, де знайомиться із членами Російського футуристичного руху. Стає лідером групи «Гілея». Після знайомства із Д. Бурлюком, входить у коло поетів. ГІЛЕЯ

Номер слайду 6

ХЕРСОН1911 В. Маяковський відвідував місто вдвічі. Перший – у грудні 1911 року з іншими поетами-футуристами. Другий – самостійно у 1912 році.

Номер слайду 7

Вулиця розташована в Суворовському районі, з'єднує просп. Ушакова з вул. Михайловича. Інтенсивно забудовувалася в першій половині XIX ст., Тоді була названа Міщанській. Остаточно сформувалася після Великої Вітчизняної війни, в цей же час отримала сучасну назву.

Номер слайду 8

Для вул. Маяковського характерний напружений трудовий ритм, що може нагадувати ритм віршів самого Маяковського. Знаете ли вы      украинскую ночь?Нет,  вы не знаете украинской ночи!Здесь   небо     от дыма         становится черно́,и герб   звездой пятиконечной вточен.

Номер слайду 9

Д Я К У ЮЗ А У В А Г У

pptx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку