Презентація на тему: Практична робота. Побут і виховання спартанців.

Про матеріал
Презентація до практичної роботи "Побут і виховання спартанців". Мета уроку: навчальна: розкрити особливості виховання спартанців; описати спосіб життя спартанців; навчити учнів самостійно вирішувати проблемно-пізнавальні завдання. розвиваюча: розвивати в учнів дослідницькі уміння, навички пошуково - дослідницької роботи; розвивати вміння висловлювати власне ставлення до виховання спартанців; розвивати вміння працювати з джерелами. виховна: виховувати почуття любові до історії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота. Побут і виховання спартанців

Номер слайду 2

Мета уроку:навчальна: розкрити особливості виховання спартанців; описати спосіб життя спартанців; навчити учнів самостійно вирішувати проблемно-пізнавальні завдання.розвиваюча: розвивати в учнів дослідницькі уміння, навички пошуково - дослідницької роботи; розвивати вміння висловлювати власне ставлення до виховання спартанців; розвивати вміння працювати з джерелами.виховна: виховувати почуття любові до історії.

Номер слайду 3

Завдання уроку: визначати особливості побуту та виховання Спарти;самостійно вирішувати проблемно-пізнавальні завдання;публічно представляють результати колективної діяльності;навчитися висловлювати власну думку та аргументувати її.

Номер слайду 4

Очікувані результати: Після цього уроку учні зможуть:визначати особливості способу життя та виховання спартанців;самостійно вирішувати проблемно-пізнавальні завдання;давати власну оцінку звичаям спартанців;висловлювати думки про рівень гуманності спартанських звичаїв та системи виховання.

Номер слайду 5

План:1. Буденне життя спартанців.2. Навчання дітей.3. Виховання спартанців.

Номер слайду 6

1. Буденне життя спартанців. Пам`ятник Лікургу у сучасній Спарті

Номер слайду 7

Номер слайду 8

СПАРТАНСЬКИЙВОїН

Номер слайду 9

І підгрупа. Буденне життя спартанців1. Чому із запровадженням нової «монети», за словами Плутарха, у країні зникла злочинність?2. Для чого в Спарті було запроваджено спільне харчування спартіатів?3. Як нововведення Лікурга вплинули на побут спартанців?

Номер слайду 10

ІІ підгрупа. Навчання дітей.1. Як змінювалося навчання дітей до 7 років та після?2. Що відбувалося з хлопчиками в 14 та 18 років?3. Як відрізнялося виховання дівчат?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ІІІ підгрупа. Виховання спартанців.1. Кого ставили на чолі загонів об’єднаних семилітніх дітей?2. Як відбувалося виховання старших?3. Поясність вислів «лаконічна мова».

Номер слайду 15

Спартанці перші в світі ввели порядок в діях воїнів - вони придумали ФАЛАНГУ.

Номер слайду 16

Фаланга складалась із 8 рядів по тисячі воїнів в кожному. 3 перших ряда виставляли вперед списи . Фаланга врубувалась в противника і знищувала його.

Номер слайду 17

Узагальнення знань. Спартанці не займалися ні господарством, ні торгівлею, основним їхнім заняттям була ________. З обігу було вилучено золоту та срібну монету, використовували лише ______. Заборонялася торгівля _________ товарами. Для того щоб знищити жадобу до багатства Лікург запровадив _________ харчування. У 14 років хлопчики проходили ________ в храмі Артеміди. Виховання старших було ще _________. Дітей привчали висловлюватися _______________. Вправа: Вставте пропущені слова в тексті.війназалізнучужоземнимиспільневипробуваннясуворішимгостро, дотепно, лаконічно.

Номер слайду 18

СПАРТАНСЬКЕ ВИХОВАННЯЗайми позицію. Спартанське виховання було надто жорстоким та суворим. Спартанське виховання було загартовуючим та формувало потрібні риси для служби у війську і державних органах.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 29. На ст. 126 (зверху) є завдання «Працюємо самостійно». Виконайте письмово в зошитах.

Номер слайду 20

Залізна монета Спарти.

pptx
Додано
19 січня 2023
Переглядів
2114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку