Презентація на тему "Правила зберігання грибів"

Про матеріал

Дана презентація ознайомлює учнів із правилами зберігання щойно зірваних грибів. Тема є досить актуальною, оскільки запобігає ризику отруєнь грибами. Тож як правильно зберігати гриби у холодильнику, морозилці, або ж як правильно сушити гриби, ви дізнаєтеся після перегляду даної розробки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як правильно зберігати щойно зрізані гриби?

Номер слайду 2

Існує безліч способів зберігання лісових грибів. Гриби активно вбирають сторонні запахи, тому їх зберігають окремо від інших продуктів. В домашніх умовах свіжі гриби без використання холодильника краще не зберігати більше, ніж кілька годин. Якщо потрібно зберегти гриби свіжими на добу, або максимум на три доби, найкращий спосіб — зберігання в холодильнику.

Номер слайду 3

Як правильно зберігати гриби у холодильнику?1. Промийте гриби, після чого дайте їм від 6 до 24 годин полежати в солоній воді, щоб зсередини виповзли комахи і черв’яки.2. Вийміть гриби з води, розкладіть на столі і уважно огляньте. Якщо на грибах є пошкодження або ділянки, де колір гриба відрізняється від основної його забарвлення, їх необхідно зрізати ножем.3. Після того, як гриби висохнуть, покладіть їх у глибоку тарілку або іншу ємність, зверху гарненько прикрийте серветкою.4. Поставте в холодильник. Пам’ятайте, що таким чином гриби рекомендується зберігати не більше трьох діб!Не більше семи днів зберігаються гриби на нижній полиці холодильника. При перевищенні цього терміну в них починають утворюватися шкідливі речовини. Печериці покриваються плямами темного кольору і починають сохнути

Номер слайду 4

Термін зберігання в морозилці - при температурі від -14 до -12 °C – 3-4 місяці; - при температурі від -18 до -14 °C – 4-6 місяців; - при температурі від -24 до -18 °C – до 12 місяців. Терміни зберігання грибів - при температурі від 7 до 10 °C – 12-17 годин; - при температурі від 0 до 5 °C – 1-3 дні; - при температурі від -2 до 0 °C – 3-4 дні.

Номер слайду 5

Зберігання заморожених грибів. Заморожування – один із найзручніших способів тривалого зберігання грибів. Продукт при цьому втрачає мінімум користі і не набуває сторонніх присмаків і запахів, звичайно, якщо зберігання проходить правильно. Для заморозки теж є кілька правил: • Вибираються наймолодші гриби, свіжі і цілі. З моменту збору до заморозки має пройти мінімум часу.• Гриби промивають і просушують паперовою серветкою.• Можна заморозити гриби розсипом на деку, після чого розкласти порційно по пакетах або контейнерах для зберігання в морозилці.• Перед заморожуванням можна також гриби відварити протягом 5 хвилин. Великі екземпляри ріжуть на зручні шматки. Варені гриби остуджують і сушать, виклавши на рушник.• Для розморожування покладіть гриби на кілька годин в холодильник.• Не можна повторно заморожувати розморожені гриби. Гриби зберігаються в замороженому вигляді до року.

Номер слайду 6

Засушення грибів в похідних умовах1. Рекомендуємо ніжки грибів викидати, або готувати відразу — вони гірше піддаються сушці, ніж капелюшки.2. Вимийте гриби, очистіть їх від комах, землі, зіпсовані місця виріжте ножем.3. Розкладіть гриби в місці, що добре продувається вітром, при цьому гриби не повинні доторкатися один до одного, а повинні лежати як можна далі. Так гриби випарять з себе всю воду.4. Приступаємо до самої сушінню. Гриби найкраще дрібно нарізати. Тепер є два способи сушіння, і у кожного з них є свої переваги і недоліки: - Нанизати гриби на нитку, розвісити над багаттям. Так гриби просушатся дуже швидко, але є висока ймовірність того, що вони просто згорять. - Цей варіант сушіння більш складний у виконанні, вимагає більше часу, зате для грибів немає ніякої небезпеки. Увечері викопайте ямку в землі, викладіть її вебагаття, щоб камені прогрілися. Выгребите вугілля з ямки, розташуєте в ній шматочки грибів, нанизані на гілочки (гриби не повинні стикатися з камінням і один з одним). Через деякий час накрийте ямку брезентом або клейонкою. Залиште гриби на ніч. З ранку дістаньте гриби, ретельно перегляньте, якщо залишилися невисушені гриби — викиньте їх! Сушені гриби обернути марлею, або іншим матеріалом, добре пропускає повітря, дайте їм провітритися.ликими каменями. У цій ямці розведіть

Номер слайду 7

Корисні поради, як правильно зберігати сушені гриби. Щоб ваші грибочки завжди були смачними, ароматними і нагадували свіжі, дотримуйтеся наших простих порад. - Кожні кілька тижнів оглядайте гриби, усуваючи ті, які пошкоджені шкідниками. - Прибирайте ті гриби, які запліснявіли або увібрали в себе вогкість. - Не дозволяйте, щоб у приміщенні, у якому зберігаються гриби температура перевищувала 12-14 градусів. - Слідкуйте за тим, щоб до грибів був постійний приплив свіжого сухого повітря. - Якщо гриби раптом стали вологими, просушіть їх в духовці. - Для зберігання відбирайте такі гриби, які були правильно висушені. - Перед використанням гриби замочіть у воді або молоці – їх смак розкриється повніше. - Воду з-під замочених, грибів можна використовувати з користю – як основу для супу. - Гриби, призначені для сушіння повинні бути ідеальними: без слідів піску, пилу або бруду.

Номер слайду 8

pptx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
3087
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку