Презентація на тему " Природні умови Азовського моря"

Про матеріал
Презентація до уроку географії ( 8 кл.) на тему " Природні умови Азовського моря". Сладається з 12 слайдів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Природні умови азовського моря. Мілина на Арапці ( Віктор Сорокін)Азовське море ( Опанас Сластіон)

Номер слайду 2

Мета уроку: - Розглянути особливості географічного положення Азовського моря;- Дослідити природні умови та ресурси Азовського моря; - Визначити й екологічні проблеми моря та його природоохоронні об’єкти ;- Формувати в учнів вміння та навички роботи з географічними та контурними картами План уроку:1. Географічне положення Азовського моря.2. Природні умови та ресурси моря.3. Екологічні проблеми та охорона вод.

Номер слайду 3

Завдання Знайдіть помилку : Наш крає знаходиться у лісостеповій природній зоні.2. До мінеральних ресурсів нашого краю належать залізна руда, глини, кам’яне вугілля, мінеральні грязі. Фото-запитання: Яка природна зона зображена на картині О. Саврасова ( 1852 р.). За якими ознаками Ви це визначили?

Номер слайду 4

БОРТОВИЙ ЖУРНАЛ ПРО ПОДОРОЖ АЗОВСЬКИМ МОРЕМ{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Географічне положення. Берегова лінія та рельєф дна. Кліматичні умови. Гідрологічний режим. Природні ресурси. Господарське значення. Екологічні проблеми й охорона вод

Номер слайду 5

Географічне положення Азовського моря

Номер слайду 6

 Характер берегової лініїПівденний слон,( м. Ногайськ, 1941 р.)

Номер слайду 7

Робота з контурною картою

Номер слайду 8

КЛіматичні умови. Азовське море розташоване в південній частині помірного поясу. Для неї характерні м’яка похмура зима та дуже тепле, відносно сухе літо. У січні середня температура повітря змінюється від -1 °С у південній частині моря до -6 °С — у північній, влітку повітря прогрівається в середньому до +22...+24 °С. Середньорічна кількість опадів зменшується із заходу на схід від 500 до 340 мм. Влітку вода у відкритому морі досягає +25...+28 °С, а біля берегів навіть до +32 °С. Таке тепле та лагідне море в поєднанні з піщаними пляжами та лікувальними властивостями степового повітря створюють комфортні умови для масового відпочинку та оздоровлення людей. Щорічно на Азовському морі утворюється льодовий покрив. У суворі зими він поширюється на значну частину моря, а в окремі роки — на всю його площу.

Номер слайду 9

Гідрологічний режим Пересічна солоність Азовського моря 13,8 %о, але вона змінюється в різних частинах. Так, у центральній і південній частинах моря вона становить 13-14 %о, а в східній зменшується до 2-5 %о. Максимальна солоність спостерігається у затоці Сиваш – 250 %о.

Номер слайду 10

Природні ресурси. У середині минулого століття щорічний вилов риби в Азовському морі був найвищим у світі та сягав 300 тис. тонн. Значну частку складали цінні види: осетер, севрюга, камбала, кефаль, білуга. Сьогодні рибний промисел в Азові базується па хамсі, тюльці, бичках і пелепгасі. Ссавці представлені одним видом дельфінів — азовкою. Серед рослин переважають діатомові водорості, бурі, червоні, зелені водорості, морська трава.

Номер слайду 11

Забруднення вод азовського моря та їх охорона. За останні роки значно загострилася екологічна ситуація Азовського моря, що пов’язано із забрудненням вод промисловими, сільськогосподарськими і побутовими стічними водами . З метою поліпшення ситуації розробляють довгострокову комплексну державну програму щодо збереження азовського морського басейну та відтворення його ресурсів.

Номер слайду 12

Домашнє завдання - Опрацювати текст п. 38. - Скласти кросворд на тему “ Фауна та флора Азовського моря”.

pptx
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
1279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку