Презентація на тему "Природні заповідники України"

Про матеріал
Презентація на тему "Природні заповідники України". Створена для учнів 3-4 класів. Також можна використовувати на уроках "Я досліджую світ". Містить інформацію про чотири природних заповідники та ілюстрації до них. Розвиває кругозір і світогляд. Виховує бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні заповідники України

Номер слайду 2

Що таке природний заповідник?Природні заповідники - це природоохоронні, науково-дослідні установи загальнодержавного значення, покликані зберігати в природному стані типові або виняткові для даної ландшафтної зони природні комплекси з усією сукупністю їх компонентів, вивчати природні процеси і явища, що відбуваються в них, розробляти наукові засади охорони навколишнього середовища, ефективного використання природних ресурсів та екологічної безпеки

Номер слайду 3

Карпатський заповідник. Карпатський заповідник створений у 1968 році, з 1992 року входить до мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО Загальна площа 57880 га. Карпатський заповідник належить до найбільших та найцікавіших об'єктів природно-заповідного фонду України. Майже 2,5 відсотки території Карпатського регіону знаходиться під охороною заповідника, екосистеми якого віднесені до найцінніших на нашій планеті, і з 1993 року входять до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. З 2000 року Карпатський заповідник є українським партнером проекту WWF "Ініціатива Карпатського Екорегіону".

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Кримський природний заповідник. Кримський природний заповідник, найбільший у Криму й один з найстарших на Україні, був створений у 1923 р. на місці колишнього Заказника імператорських полювань і прилягаючих до нього землях. Загальна площа заповідника в даний час складає 44175 га, у тому числі філія "Лебедячі острови", що має міжнародне значення, як місце мешкання водоплавних і болотних птахів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

"Асканія-Нова" "Асканія-Нова"Найстаріший в Україні біосферний заповідник розташований у Херсонській області на лівому березі нижнього Дніпра серед степових просторів Таврії. Він належить до "100 великих заповідників і парків" світу. У ньому – понад 1000 тварин, 70 видів птахів і 400 - трав та квітів. Тут уперше в світі з'явилися кінь Пржевальського, зеброїди, зубробізони та інші гібриди. Тут ви зможете побачити унікальних тварин: теплолюбних бантенгів, африканських буйволів, індійських антилоп, ситатунг, шотландських поні, імпал, куланів, винторогих козлів, сухоносів тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

"Дунайський"На Одещині, поблизу міста Вилкове, роташований Дунайський біосферний заповідник. Це так званий Нульовий кілометр. Тут є багато заток із чудовими заплавними лісами. Унікальність і своєрідність заповідника у тому, що тут розташована Кілійська дельта, наймолодша і найдинамічніша ділянка однієї з найбільших у світі дельт – дунайська. Більше читайте тут: https://tsn.ua/tourism/zapovidniki-ukrayini-439848.html

Номер слайду 10

pptx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
2479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку