Тестові завдання
з природознавства
для перевірки засвоєння нових знань
учнів 3 класу
з теми
«Травна система. Що корисно їсти?»
1.Доповни речення.
Травлення – це складний процес перетворення їжі на …… ……, які засвоюються організмом для отримання енергії та ….. … .
А. поживні речовини,розвитку тіла;
Б. розвиток тіла, поживні речовини;
В. перетравлену їжі, розвиток тіла;
Г. грудочки їжі, поживні речовини.
2. Який шлях проходить їжа в організмі людини?
А.Ротова порожнина стравохід глотка товста кишка шлунок тонка кишка пряма кишка;
Б. Ротова порожнина глотка товста кишка стравохід шлунок тонка кишка пряма кишка;
В.Ротова порожнина глотка стравохід шлунок тонка кишка товста кишка пряма кишка;
Г. Ротова порожнина глотка стравохід шлунок тонка кишка пряма кишка товста кишка ;
3. Яку роль відіграє слина в травленні людини?
А.Завдяки слині відбувається перетравлення в ротовій порожнині;
Б.Можна відчути різноманіття смаків;
В. Слина дає остудитися їжі з високою температурою;
4. Вибери правильне твердження. Харчові продукти рослинного походження:
А. Картопля, молоко, олія, булочка;
Б. Полуниця, хліб, олія, абрикос, капуста;
В.Квасоля, м’ясо, ячмінь, яйця, груша;
Г. Малина, молоко, риба, вершкове масло, ананас.
5.Що формує повноцінне харчування?
А.Свіжі продукти, дві літри води на добу;
Б.Привабливе оформлення страв, надмірне вживання солі, жирів;
В.Правильний режим харчування, багато овочів та фруктів для отримання вітамінів;
Г.Утворення отруйних речовин за неправильного зберігання продуктів.
6.Вибери правильне твердження. Харчові продукти тваринного походження:
А.Молоко, авокадо, яйця;
Б. М’ясо, риба, вершкове масло;
В.Риба, хліб, цукор;
Г.Макарони, молоко, креветки.
7. Поживні речовини – це
А.Молочні продукти, м’ясо, риба;
Б. Білки, вуглеводи, жири;
В.Фрукти, борошняні вироби та овочі.
8. Доповни речення.
Їжа, що вживається без апетиту, перетравлюється й ….. ….. .
А.Засвоюється краще;
Б. Засвоюється гірше;
В.Засвоюється однаково.
Відповідь:
1.А
2.В
3.А
4.Б
5.А,В
6.Б
7.Б