Тест - Тема "Травна система. Що корисно їсти?"

Про матеріал
Тестові завдання (7 запитань). Тема: "Травна система.Що корисно їсти?" Розроблені для учнів 3 класу. З метою перевірки засвоєних знань. За підручником І. Грущинської - природознавство. (Варіанти відповіді надаються).
Перегляд файлу

Тестові завдання

з природознавства

для перевірки засвоєння нових знань

учнів 3 класу

з теми

«Травна система. Що корисно їсти?»

 

1.Доповни речення.

Травлення – це складний процес перетворення їжі на  …… ……, які засвоюються організмом для отримання енергії та …..  … .


А. поживні речовини,розвитку тіла;  

Б. розвиток тіла, поживні речовини;

 В. перетравлену їжі, розвиток тіла;

 Г. грудочки їжі, поживні речовини.


 

2. Який шлях проходить їжа в організмі людини?

А.Ротова порожнина          стравохід          глотка       товста кишка       шлунок        тонка кишка          пряма кишка;

Б. Ротова порожнина           глотка       товста кишка        стравохід         шлунок        тонка кишка          пряма кишка;

В.Ротова порожнина         глотка        стравохід       шлунок        тонка кишка        товста кишка       пряма кишка;

Г. Ротова порожнина        глотка        стравохід        шлунок        тонка кишка       пряма кишка         товста кишка  ;

 

3. Яку роль відіграє слина в травленні людини?


А.Завдяки слині відбувається перетравлення в ротовій порожнині;

Б.Можна відчути різноманіття смаків;

В. Слина дає остудитися їжі з високою температурою;


 

4. Вибери правильне твердження. Харчові продукти рослинного походження:


А. Картопля, молоко, олія, булочка;

Б. Полуниця, хліб, олія, абрикос, капуста;

В.Квасоля, м’ясо, ячмінь, яйця, груша;

Г. Малина, молоко, риба, вершкове масло, ананас.


 

5.Що формує повноцінне харчування?


А.Свіжі продукти, дві літри води на добу;

Б.Привабливе оформлення страв, надмірне вживання солі, жирів;

В.Правильний режим харчування, багато овочів та фруктів для отримання вітамінів;

Г.Утворення отруйних речовин за неправильного зберігання продуктів.


 

6.Вибери правильне твердження. Харчові продукти тваринного походження:


 А.Молоко, авокадо, яйця;

 Б. М’ясо, риба, вершкове масло;

 В.Риба, хліб, цукор;

 Г.Макарони, молоко, креветки.


 

7. Поживні речовини – це


А.Молочні продукти, м’ясо, риба;

Б. Білки, вуглеводи, жири;

 В.Фрукти, борошняні вироби та овочі.

 


 

8. Доповни речення.

Їжа, що вживається без апетиту, перетравлюється й ….. ….. .

 


А.Засвоюється краще;

Б. Засвоюється гірше;

В.Засвоюється однаково.


 

 

 

 

Відповідь:

1.А

2.В

3.А

4.Б

5.А,В

6.Б

7.Б

 

 

docx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
554
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку