Презентація на тему "Проблеми міжнародного тероризму. Російсько Українська війна"

Про матеріал
Презентація на тему "Проблеми міжнародного тероризму. Російсько Українська війна"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема міжнародного тероризму. Російсько – українська війна

Номер слайду 2

1. Суть тероризму. Характерні риси тероризму: Залякування і страх як основні цілі;Висування вимог;Випадковість вибору жертв;Таємність підготовки теракту і публічність його здійснення;Розголос теракту.

Номер слайду 3

Тероризм-це суспільно небезпечна діяльність, яка полягає у застосуванні насильства шляхом захоплення заручників, підпалів, убивств, тортур, посягань на життя чи здоров'я невинних людейppt_x

Номер слайду 4

На сучасному етапі людство зіткнулося з небезпекою міжнародного тероризму. Термін "міжнародний тероризм" використовується з 70-х рр. ХХ ст. У кодексі злочинів проти світу і безпеки людства ООН цей термін визначається як "вчинення, організація, сприяння здійсненню чи фінансування заохочення агентами чи представниками однієї держави актів проти іншої держави".

Номер слайду 5

Терористична діяльність у сучасних умовах характеризується такими ознаками:широким розмахом;відсутністю чітко виражених державних кордонів, наявністю зв’язку і взаємодії з міжнародними терористичними центрами та організаціями;жорстокою організаційною структурою, яка складається з керівної і оперативної ланок, підрозділів розвідки, контррозвідки;суворою конспірацією і ретельним вибором кадрів;якісним технічним оснащенням, яке конкурує, а то й перевищує оснащення урядових військ.

Номер слайду 6

Міжнародний тероризм не має чіткого вираження бойових порядків, не виявляє себе до самого моменту вчинення злочинних дій, використовує найбрутальніші і найнесподіваніші прийоми, активно і цілеспрямовано спекулює на низьких почуттях і вадах людей.

Номер слайду 7

У місті Нью-Йорк 11 вересня 2001 р. була здійснена терористична атака організацією Аль-Каїда на всесвітній торгівельний центр (вежі-близнюки). Унаслідок нападу загинуло 2 996 осіб, понад 6 000 осіб отримали поранення.

Номер слайду 8

Сучасний тероризм – це потужні структури з відповідним оснащенням. Приклади Афганістану, Таджикистану, Косово, Чечні показують, що сучасний тероризм здатен вести диверсійно-терористичну війну, брати участь у масштабних збройних конфліктах. Найочевидніша ознака тероризму – насильство. Причому нерідко теракт здійснюється саме з метою продемонструвати максимум насильства, аби домогтися розголосу, уваги, резонансу в суспільстві.

Номер слайду 9

Демонстративність – друга ознака тероризму. Та, мабуть, найбільшу тривогу викликає вік виконавців терактів.

Номер слайду 10

Існуючі протиріччя й конфлікти між деякими державами, країнами сприяють підвищенню інтересу держав до використання тероризму й екстремізму з метою ослаблення протиборчої сторони. У виникненні і поширенні тероризму та екстремізму певну роль відіграють державно-політичні і геополітичні фактори. Види тероризму: Лівий тероризм - орієнтується на різні ліві соціально-політичні доктрини (марксизм, ленінізм, троцькізм, анархізм, маоїзм, тощо). Правий тероризм – противники правової держави, громадянського суспільства. Орієнтується на культ сильної особистості. Релігійний тероризм - використовується як тактика для досягнення релігійних цілей або на який впливають релігійні переконання та/або ідентичність. Терористична напівдержава — це організація, яка, з одного боку, контролює частину існуючої держави, а з другого — продовжує терористичні напади як на громадян цієї держави, так і на громадян інших держав.

Номер слайду 11

З урахуванням того, що кожна країна, проводячи свою зовнішню політику, переслідує свою певну мету, будь-яка акція міжнародних терористичних структур може водночас завдати шкоди одним і певним чином зіграти на користь інтересів інших держав. Це основне джерело так званих подвійних стандартів при оцінці терористичних загроз

Номер слайду 12

Тероризм, що спирався на обмежені ресурси і був спрямований проти переважаючих за потужністю держав, радикально змінюється. Характерним для нього є абсолютне нехтування життям тисяч людей. Фактично вже створено індустрію міжнародного тероризму з величезними інформаційними, фінансовими, технологічними та іншими можливостями.

Номер слайду 13

Серед терористичних організацій світу найвідоміші:Ірландська Республіканська Армія, ІРА.«Бо́ко хара́м» — нигерийская террористическая исламистская организация. Ісламська Держава (ІДІЛ). Приватні військові компанії на кшталт Російської ПВК Вагнера.

Номер слайду 14

У зв’язку з прийняттям країнами додаткових заходів безпеки міжнародний тероризм може зосередити свою діяльність на нових цілях – нафтопроводах, системах енергопостачання, водних комунікаціях та інших важливих об’єктах стратегічного характеру. Велику роль у поширенні тероризму відіграє релігія. Це особливо актуально у зв’язку з тим, що міжнародні терористичні організації у своїх підривах та протиправних діяннях прикриваються релігійною атрибутикою і ідеологією.

Номер слайду 15

Тепер дуже поширена практика взаємодії терористичних організацій у рамках окремих країн, регіонів, а також світу в цілому, що значно підвищує загальний потенціал терористичних загроз для міжнародної безпеки. З кожним роком тероризм набуває усе більш високоорганізованого характеру. Вже сьогодні тероризм – об’єктивне, реальне, системне явище сучасного світу, серйозна професійна діяльність та потужний бізнес.

Номер слайду 16

Більшість рядових членів терористичних організацій – молодь. Чому так? У цей період формується особистість людини. Психіка гнучка й уразлива. Несправедливість навколишнього світу спонукає до боротьби.

Номер слайду 17

Реальна загроза поширення тероризму в центральноазіатських країнах значною мірою зумовлена наявністю в ряді міжнародних терористичних структур екстремістських етнічних угрупувань, співвітчизники яких проживають на території цих країн. Вказаний регіон також розглядається як транзитний коридор для нелегального міжнародного переправляння й укриття бойовиків, канал перекидання зброї, наркотиків з Афганістану в країни СНД, Європу і США.

Номер слайду 18

Проблема боротьби з тероризмом – багаторівнева, але її розв’язання треба шукати у багатосторонньому партнерстві з державними структурами. Незважаючи на всі міждержавні зусилля, тероризм не тільки не послаблює своїх позицій, а навпаки розширює вплив. Терористи, складаючи план операцій, передбачають навіть висвітлення її в засобах масової інформації.

Номер слайду 19

2. Агресія Росії проти України. Передумови: Порушення територіальної цілісності України;Розгортання РФ інформаційної війни проти України;У 2014 році проголошення ДНР та ЛНР які контролювались РФ;

Номер слайду 20

20 лютого 2014 р. Російська Федерація розпочала спеціальну операцію щодо захопленя території півострова Крим – невід’ємної складової України. 16 березня 2014 р. організувала незаконний референдум на території Криму.

Номер слайду 21

14 квітня 2014 р. – Указ про проведення АТО підписав виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов.

Номер слайду 22

Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року до 23 січня 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на сході України.

Номер слайду 23

Червень 2014 р. йшли запеклі бої в Слов’янську та Краматорську, було звільнено Маріуполь. Липень 2014 р. ЗСУ звільнили Слов’янськ, Краматорськ та Артемовськ.17 липня 2014 р. Проросійські терористи збили цивільний лайнер Малайзійських авіаліній Боїнг 777 (загинуло – 298 осіб).

Номер слайду 24

23 – 30 серпня 2014 р. – Іловайський котел: оточення українських військових в м. Іловайськ.

Номер слайду 25

Лютий 2015 – 2018 рр. йшли позиційні бої на Світлодарській дузі, бої за Авдіївку.

Номер слайду 26

24 лютого 2022 року почалося повномасштабне воєнне вторгнення Російської Федерації на територію україни

Номер слайду 27

Міжнародні санкції проти РФ як агресора. Санкції проти п'яти найбільших російських банків:їх відключили від платіжної системи;вони залишилися без SWIFT;їм заборонили використовувати VISA та Mastercard;їхні активи за кордоном заморозили;вони втратили міжнародних клієнтів;з ними не хочуть мати справу іноземні банки.

Номер слайду 28

Протести в містах України проти окупантів. Геніченськ Херсонська область. Херсон. Мелітополь

Номер слайду 29

харків

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Близнюк Тетяна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Корсун Майя Анатоліївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Щупак І.Я.)
Додано
22 квітня 2023
Переглядів
9368
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку