Презентація на тему: "Рідкі кристали"

Про матеріал
Рідкі кристали — особливий стан деяких органічних речо­вин, у якому вони характеризуються текучістю та властивістю утворювати просторові структури, подібні до кристалічних. Рідкі кристали утворюються в речовинах із видовженою формою моле­кул, взаємна орієнтація яких зумовлює анізотропію їх фізичних властивостей. Рідкі кристали дуже чутливі до змін зовнішніх умов. Напри­клад, навіть за незначної зміни температури, тиску, електричного або магнітного полів вони можуть змінювати свій колір. Ця властивість рідких кристалів використовується в різних приладах, наприклад у рідкокристалічних медичних термометрах. Особливо широко застосовуються рідкі кристали для виготовлення дисплеїв — від годинників і мобільних телефонів до комп'ютерів і телевізорів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РІДКІ КРИСТАЛИ

Номер слайду 2

Що таке рідкі кристали?Це речовини, що пластично деформуються під тиском зсуву, молекули яких симетричні завдяки їхньому впорядкуванню. Як наслідок, існує анізотропія механічних, електричних, магнітних та оптичних властивостей речовин цього класу.

Номер слайду 3

Де ми їх бачимо?Рідкі кристали знайшли собі прихисток у кожному екрані.

Номер слайду 4

Спостереженняшироко використовується в рідкокристалічних дисплеях. Кожен піксель має комірку з рідким кристалом, орієнтованим певним чином завдяки поверхневим силам.проявляється в розщепленні світлового променя на дві хвилі з різною векторною напружено електричного поля.технологія відображення статичних зображень на портативних дисплеях, рекламних панелях та цінниках суттєво знижує енергоспоживання та вартість продукції. Рух у низькочастотному електричному полі. Флексоелектрика Двопроменезала́м. Перехід Фредерікса

Номер слайду 5

ВластивостіРідким кристалам притаманна неабияка в’язкість та густина, незвичайність яких полягає в тому, що їхня зміна відбувається нелінійно. На це впливають зовнішні фактори, наприклад: температура.

Номер слайду 6

Ми можемо спостерігати їх не лише в наших ґаджетах. Одне з важливих напрямів використання рідких кристалів - термографія. Медицина отримала нові можливості: рідкокристалічний індикатор на шкірі хворого швидко діагностує приховане запалення і навіть пухлини. Рідкі кристали також використовують у косметичних цілях для догляду за волоссям. Використання

Номер слайду 7

Все, всім гудбай

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
21 листопада 2023
Переглядів
264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку