Презентація на тему "Рівняння Розв'язування задач за допомогою рівнянь" 7 клас

Про матеріал
Презентація з алгебри для 7 класу з теми "Рівняння. Розв'язування задач за допомогою рівнянь
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Рівняння. Розв”язування задач за допомогою рівнянь

Номер слайду 2

ЕПІГРАФ “Вам знайомий вираз «вище голови не стрибнеш»? Це помилка. Людина може все” Нікола Тесла

Номер слайду 3

МОЖЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ Повноцінне харчування Рухова активність Хороша екологія Відсутність шкідливих звичок

Номер слайду 4

Дієтологи 7,8х-4,8х=3 2,4х-2х+3у=0,4х+3у Спортсмени 14ху-ху=14 7х-3у+6,5у-х=7+3,5у Екологи х*х*х=3х 8,4х+7у-0,4х-7=8х+у

Номер слайду 5

Відповідь Дієтологи =3х =0,4х+3у Спортсмени =13ху =6х+3,5у Екологи = =8х+7у-7 А С В

Номер слайду 6

Заповніть пропуски у розв'язуванні рівнянь Дієтологи (х-1)(2х+3)=2хІ+2х Спортсмени (х-3)(х+3)=хІ-2х Екологи (х-1)І=хІ+3

Номер слайду 7

Дієтологи -3 С Спортсмени 4,5 В Екологи -1 Е Р

Номер слайду 8

Дієтологи Розв'язати задачу Йод необхідний для повноцінного функціонування гормонів щитовидної залози, що забезпечують стабільне функціонування серцево-судинної, травної та інших систем кожної людини. Бабуся Оленки має невеличкий город, на якому вирощує овочі, що містять йод: капусту, помідори та перець. Бабуся купила на ринку саджанці капусти, помідорів та перцю у відношенні 1:3:2. Скільки саджанців кожної рослини придбала бабуся, якщо разом їх було 72 саджанці?

Номер слайду 9

Спортсмени Розв'язати задачу Гра в бадмінтон – одна з найдавніших ігор на Землі. З 1992 року її включено в програму Олімпійських ігор. Гра у бадмінтон – це не лише задоволення, а й користь для організму. Навантаження під час гри ефективно спалюють калорії, тому гра підійде людям, які хочуть скинути зайву вагу. Відомо, що за одну годину інтенсивної гри спалюється 546 ккал. Скільки часу потрібно грати у бадмінтон, щоб спалити 364 ккал.

Номер слайду 10

Екологи Розв'язати задачу Раніше більшість відходів (крім скла та металобрухту) спалювалися. Зараз це заборонено, оскільки під час спалювання в атмосферу виділяється велика кількість небезпечних для здоров'я людей речовин. У Європі переробляється 50% відходів, в США – 75%, у країнах, що розвиваються – 10%, в Україні – 5%. Згідно з розробленим у Японії проектом з одного кг пластмаси можна отримати 0,5 л. бензину і 0,5 л. гасу. Розрахуйте, кількість палива, яку може одержати Україна при використанні даного проекту при повному зборі поліетилену, затрачуваного на упакування у кількості 1 млн тонн на рік.

Номер слайду 11

Забруднюють повітря викиди : заводів фабрик автомобілів АЕС

Номер слайду 12

Ліс – легені планети 1га лісу очищає за рік 18 млн повітря, а за 1 рік поглинає стільки вуглекислого газу, скільки видихають 200 чоловік.

Номер слайду 13

Одна цигарка забирає 6 хвилин життя. Тютюн у курців забирає 20 років повноцінного життя. Чоловіки в Україні живуть в середньому 62 роки.

Номер слайду 14

Шкідливим звичкам: «НІ» З метою дослідження відеозалежності підлітків було обстежено 459 старшокласників одного з обласних міст. З'ясовано, що незалежних від відеоігор учнів у 3 рази більше ніж залежних, а кількість учнів в групі ризику на 18 більша, ніж незалежних. Знайдіть, кількість учнів, що припадає на кожен рівень.

Номер слайду 15

ВИСНОВОК У КОГО Є ЗДОРОВ’Я, У ТОГО Є НАДІЯ. У КОГО Є НАДІЯ, У ТОГО Є ВСЕ.

Номер слайду 16

Домашнє завдання Завдання для самоперевірки №6, рівень 2 №7, 8, 9. ст.150. Творче завдання: скласти задачу, використовуючи складові здорового способу життя.

Номер слайду 17

1 2 8 По вертикалі: 1. Наркотики на грецькій мові. 4. Хвороблива пристрасть до вживання етилового спирту. 6. Найчастіший шлях вживання наркотиків – це … . 9. Як називається стан піднесеного настрою, відчуття радості, безтурботності при невідповідності реальних умов? По горизонталі: 2. Хімічна речовина рослинного та штучного походження (наркотик). 3. Яка група наркотичних засобів має такий вплив на організм як: цироз печінки, пошкодження травної та нервової системи? 5. Скільки існує груп наркотичних засобів? 7. Абстинент ний синдром. 8. Найчастіша причина для початку вживання наркотиків. 10. Які люди найчастіше починають приймати наркотики? 11. Шкідлива звичка, що полягає у вдиханні диму тліючого тютюну. Кросворд

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Kr Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Каденко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 лютого 2020
Переглядів
5501
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку