презентація на тему "Різдво в різних країнах"

Про матеріал
вчительська презентація на тему "Різдво в різних країнах"/вчиелть СЗШ №99 м. Львів, Гойда Н. В./використовується під час виховної години в розділі "художньо - естетичне виховання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

різдво. Марушко Олена 6-Б клас. Різдво

Номер слайду 2

Мексика. Основним атрибутом свят є вертеп. Люди, переодягнені в Пресвяту Марію, святого Йосипа, подорожують по домівках, просячи про нічліг для втомлених подорожніх. Урочисте святкування починається після обіду 25 грудня, діти отримують подарунки. Члени сім’ї поділяються так званим солодким хлібом. У деяких сім’ях діти отримують подарунки ще і 6 січня – у день Трьох Царів.

Номер слайду 3

австралія. Напередодні Різдва австралійці розстеляють біля своїх будинків покривала і колядують. Святкують переважно на пляжі, готуючи гриль страви. Обдаровують один одного презентами, грають в крокет, пляжні ігри, купаються. Святкова традиційна вечеря – це холодні (в Австралії в цей час літо!) страви з морепродуктів, індичка, салат, десерт зі сметани, граната і полуниці.

Номер слайду 4

Британія. Британці готуються до свята з початку грудня, насамперед з пошуків подарунків, а також продуктів для святкового пудингу. Його слід приготувати перед 25 грудня, і він повинен містити 13 складових, які символізують Ісуса Христа і Його Апостолів. Діти шукають подарунки не під ялинкою, а в прикрашених шкарпетках біля каміна чи ліжка. Цікаво, що, пишучи листи до святого Миколая, діти кидають їх у камін і вірять, що дим піднімає їх до неба. Діти колядують за кілька днів до свята, а також ставлять спектаклі, подібні українським вертепам. Урочистий обід – смажена індичка з соком журавлини, святковий пудинг з фруктами, торт з твердим, як камінь, цукром. Квітку пуансетії британці дарують своїм близьким, називаючи її «Віфлеємською зіркою».

Номер слайду 5

бельгія. Яскраво і видовищно проводиться свято Різдва в Бельгії. Тутешній Святий Миколай, їздить на білому коні в супроводі свого підданого Чорного Петера і обдаровує дітей подарунками. А от для неслухняних малюків він припасає різочки. Разом з тим діти отримують подарунки не тільки від Миколая, а й від своїх батьків. Дарунки кладуть шкарпетки, розвішані безпосередньо над каміном. Втім, іграшки малюки знаходять і під ялинкою. Різдвяний сніданок не обходиться без шматочка солодкого хліба, виготовленого у вигляді фігурки маленького Ісуса.

Номер слайду 6

Сша. Американці запозичували свої традиції в Європі, адже Новий Світ виник зусиллями людей, що прийшли із Старого Світу. Тут неодмінно наряджають ялинки, співають різдвяні гімни, подають до столу традиційну індичку. На різдво американці зазвичай п’ють egg-nog - це яєчний-винний напій (типу коктейля) з вершками. Для заможних американців Різдво - це і час добродійності. Американського Діда Мороза звуть Санта-Клаус.

Номер слайду 7

італіяІталійці в кінці року, що йде, мають звичай викидати старі або непотрібні меблі, причому прямо з вікон. На різдвяний стіл вони люблять подавати угрів. А маленькі італійці чекають подарунків від жінки Діда Морозу, хоч і не зовсім Снігуроньки, яку звуть Ла Бефана.

Номер слайду 8

франція. На Різдво французи люблять зображати саму подію, тому всюди, у вітринах, в будинках в ці дні безліч сцен народження Христа: з яслами, агнцями і маленькими ляльковими глиняними чоловічками, що зображають немовляти. Ці фігурки тут називають “сантонс”.

Номер слайду 9

pptx
Додано
17 січня 2019
Переглядів
1063
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку