Презентація на тему "Робота з пластиліном. Ліплення котика."

Про матеріал
Презентація "Робота з пластиліном. Ліплення котика" допоможе учням зліпити веселого котика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліплення котика. Пластилінова киця. Руханка. Кошенята.

Номер слайду 2

Ліплення котика. Гой Лариса Анатоліївна,учитель початкових класів, Старосільський ліцей. Мліївської сільської ради.

Номер слайду 3

Вправа «Долоньки». Простягніть, будь ласка, праву долоньку – на ній подаруйте свою творчість і старанність, простягніть, будь ласка, ліву долоньку – на ній я вам дарую свою любов і повагу, а тепер обміняймося дарунками – доторкнімося долоньками до долоньки. Дякую! - Що ви очікуєте від сьогоднішнього уроку? - Бажаю, щоб ваші сподівання здійснилися.

Номер слайду 4

У твоєму будинку є багато речей, які створюють особливу атмосферу тепла і комфорту. Подумай: що робить твій дім затишним? Дізнайся у вчителя чи батьків, що позитивні та щасливі данці називають словом хюге.

Номер слайду 5

На картинах українських митців зображені тварини, які теж допомагають створити затишок у домі. Микола КафтанЄвгенія Гапчинська

Номер слайду 6

Має вуса, пишний хвіст.І негарну звичку: Спершу добре він поїсть, Після – вмиє личко.

Номер слайду 7

Навіть якщо у тебе немає справжнього котика, ти зможеш зліпити його з пластиліну.

Номер слайду 8

Щоб зліпити з пластиліну. Чи то пташку, чи морквину,Треба ще поміркувати, Який колір слід узяти. На шматочки поділити,У руках своїх зігріти. Розім’яти, розкачатиІ ліпити розпочати.

Номер слайду 9

Прийоми ліплення

Номер слайду 10

Для роботи вам потрібно організувати своє робоче місце. Все, що береш- клади на своє місце.

Номер слайду 11

Правила міста Пластиліну1. Перед роботою пластилін потрібно розігріти, розім’явши його руками.2. Ліпити треба на дощечці. Після роботи дощечку потрібно почистити.3. Стежте, щоб пластилін не потрапляв на одяг, парту, підлогу.4. Не торкайся брудними руками очей, одягу, обличчя.5. Руки після ліплення витерти серветкою, а потім вимити водою з милом.

Номер слайду 12

Послідовність виконання1. Уявити свою майбутню композицію.2. Підготуй більший шматок для тулуба, два менших – для голови і хвоста, чотири для лап.3. Виліпи голову, витягни мордочку й вуха, доліпи очі.4. Приєднай до тулуба лапи, голову, хвіст.5. Доповни композицію деталями.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Об’єднайтеся в групи, домовтесь, яку тварину кожний із вас буде ліпити, створіть композицію. Придумайте цікаву історію про їхні пригоди.

Номер слайду 15

Багато котів здатні знайти шлях додому, незважаючи на відстані. На думку експертів, або кішки визначають своє місцезнаходження по куту сонячного світла, або у них є намагнічені клітини у мозку, які діють як компас. Котів можна розрізнити, як людей за відбитками пальців, тільки у котячих це відбиток носа. У котів немає потових залоз по всьому тілу, як у людей. Вони пітніють тільки через лапи. Коти дуже чутливі до вібрацій. Вони можуть відчути поштовхи землетрусу на 10-15 хвилин раніше людей. Кішки зазвичай правші, а ось коти – шульги. У власників котів на 30% знижується ймовірність інфаркту або інсульту.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ось і уроку кінець!Хто добре працював – великий молодець.

Номер слайду 18

https://www.youtube.com/watch?v=UG3 RYgft. Y38 https://www.youtube.com/watch?v=mwzu. Ked. KY-Y https://www.youtube.com/watch?v=EFvje. Nk-a. YM https://cultura.city/news/cikavi-fakti-pro-kotiv-rozpovist-biblioteka-dla-doroslogo-naselenna-no13 Г. О. Кізілова, О. А. Шулько. Мистецтво: підручник для 1 класу. Тернопіль, Астон, 2018. 111 с. Використані джерела:Інтернет – ресурс: Література:

pptx
Додано
22 жовтня 2023
Переглядів
569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку