Презентація на тему "Селекція рослин. Огірки"

Про матеріал

Проект на тему «Селекція рослин».

Мета: Ознайомиться з історією походження культурних рослин, основними напрямками селекції та різноманітністю сортів на прикладі огірка

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: Ознайомиться з історією походження культурних рослин, основними напрямками селекції та різноманітністю сортів на прикладі огірка Проект на тему«Селекція рослин»Презентаціявчителя біології Слов’янської зош №1 Леонтьєвої В. О.

Номер слайду 2

Загальна характеристика. Огірок звичайний - однорічна трав’яниста рослина Рід Огірок. Родина ГарбузевіКлас ДводольніВідділ Покритонасінні

Номер слайду 3

Історія походження. Огірок з'явився в культурі ≈ 6 тис. років тому. Батьківщина - тропічні і субтропічні райони Індії, підніжжя Гімалаїв, де він до цього часу росте в природних умовах.

Номер слайду 4

Вважається, що до Європи огірок потрапив завдяки завоюванням давніми греками південно-східної Азії. Зображення огірка можно зустріти в давньогрецьких храмах і на єгипетських жертовних столах. В Україні повсюдне вирощування огірків почалося приблизно в XVI столітті.

Номер слайду 5

Напрямки селекції:1й. Виведення довго- і средньоплідних гібридів для зимових засклених теплиць. Це професійні гібриди для тепличних комбінатів.

Номер слайду 6

Кадет Карина Барез. Балтик Ємеля

Номер слайду 7

2й. Отримання короткоплідних і дрібноплідних гібридів для засклених теплиць і плівкових укриттів універсального призначення Напрямки селекції:

Номер слайду 8

Арктика. Атлет. Бодрячок Кубанець. Карамболь

Номер слайду 9

3й. Створення дрібноплідних гібридів для відкритого грунту і найпростіших укриттів універсального призначення для консервування, засолювання, споживання в свіжому вигляді для городників-любителів Напрямки селекції:

Номер слайду 10

Вірні друзіБоровичок. Переможець. Хлопчик-мізинчик. Ніженський

Номер слайду 11

Огірки придатні для їжі в сирому вигляді, також широко використовуються в якості інгредієнтів різноманітних страв, в тому числі для консервування різними способами. Застосування в кулінарії:

Номер слайду 12

Огірки багаті вітамінами групи В і вітаміном С, які сприяють підтримці життєвого тонусу і імунної системи. Також в цьому продукті багато магнію і калію, містяться природні цукри, а саме фруктоза і глюкоза, які необхідні роботи головного мозку. Застосування в медицині:

Номер слайду 13

Огірки допомагають позбавлятися від набряків і зовсім їх уникати. Вони сприяють нормалізації роботи серця, зниженню артеріального тиску. При регулярному вживанні сік з свіжовичавленого огірка бореться із захворюваннями жовчного міхура, передміхурової залози і печінки. 

Номер слайду 14

Назви «огірковий крем», «огірковий лосьйон» і «огіркова маска» вже давно увійшли до нашої мови у вигляді стійких словосполучень.  Застосування в косметології:

Номер слайду 15

Маска з огірка ефективно діє на нашу шкіру: • очищає, зволожує і живить шкіру обличчя; • надає заспокійливу і тонізуючу дії; • допомагає вивести веснянки і пігментні плями; • освіжає шкіру обличчя, прибираючи сліди втоми; • прекрасний засіб для боротьби з дрібними зморшками; • омолоджує шкіру й робить її більш пружною.

Номер слайду 16

Слово «огірок» прийшло до нас із Стародавньої Греції, де його називали «агурос», що означає «незрілий»Цей зелений овоч на 95% складається з води. Арабські селекціонери з ОАЕ вивели квадратні огірки. Цікаві факти про огірки:

Номер слайду 17

Знаменита єгипетська цариця Клеопатра стверджувала, що своєю красою вона зобов’язана огіркам. Вона вживала їх у їжу практично щодня. Христофор Колумб у своїх подорожах включав в раціон моряків свіжі і солоні огірки, щоб захистити їх від цинги. У свіжих вітамінів більше, але солоні довше зберігаються, що особливо важливо у далекому плаванні. Цікаві факти про огірки:

Номер слайду 18

Пам’ятники огірку можна побачити в Україні (Ніжин), Росії (Луховці, Старий Оскіл), Білорусі (Шклов)…Цікаві факти про огірки:

Номер слайду 19

https://uk.wikipedia.org/https://virgo.org.ua/index.php/narodna-meditsina/6823-korisni-vlastivosti-ogirka-v-narodnij-medicinihttps://tsikavi-fakty.com.ua/tsikavi-fakty-pro-ogirky/Інформації надали сайти:

pptx
Додано
18 січня 2021
Переглядів
2418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку