Презентація на тему: "Сорти ягідних культур та їх шкідники"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати на уроках трудового навчання до розділу: "Технологія вирощування ягідних культур"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сорти ягідних культур та їх шкідники

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сорти малини

Номер слайду 8

Clen Ample

Номер слайду 9

Бенефіс

Номер слайду 10

Глен Ліон (Glen Lyon)Рослина помірної сили росту, формує прямостоячі пагони без колючок. Слабка сила росту полегшує формування та догляд за плантацією, проте для формування високого врожаю рослини потребують регулярного поливу та підживлень. Ягода яскраво-червоного кольору, великого розміру (середня вага 4.0 г.), округло-конічної форми. Має характерний типовий малиновий смак та чудовий аромат. Вирізняється підвищеною міцністю шкірки, що забезпечує добру лежкість та транспортабельність.

Номер слайду 11

Літні сорти малини Новокитаївська. Ранньостиглий сорт української селекції. Отриманий у 1945 році шляхом схрещування сортів Китаївська і Новость Кузьміна. Кущ середньо рослий, прямостоячий, пагони з невеликою кількістю колючок. Ягоди однорідні, середньою масою 2,2-2,9 г, світло-малинового кольору, округло-конічної форми. Урожай дозріває дружно, ягоди придатні для переробки та реалізації у свіжому вигляді. Транспортабельність хороша. Сорт має середню стійкість до хвороб пагонів та кореневої гнилі. Зимостійкість висока.

Номер слайду 12

Глен Мой (Glen Moy)Глен Мой (Glen Moy) - Ранній сорт літньої малини виведений в 1980 році. Урожай починають збирати в середині червня. Ягоди середнього розміру, вагою близько 4 грам. Ягода добре помітна на рослині, що значно полегшує збір, досить тверда з приємним характерним малиновим ароматом. Урожайність може бути дуже високою. Сорт добре росте і плодоносить на хороших родючих грунтах. За умови відповідного догляду, можна значно збільшити продуктивний строк використання плантації. Пагони без колючок, прямостоячі, мають хорошу стійкість до враження попелицею. Сорт відносно сприйнятливий до кореневих захворювань.

Номер слайду 13

Туламін (Tulameen)Пізньостиглий сорт канадської селекції (Ванкувер). Отриманий в 1990 році в результаті схрещування сортів Нотка (Nootka) і Глен Прозен (Glen Prosen). Ягоди великі (3-4 г.), видовжено-конічної форми, щільні, з блиском. Сорт сприйнятливий до сірої гнилі ягід та плямистостей. Високоврожайний, плодоношення перекривається з початком плодоношення осінніх сортів. Завдяки великому розміру ягід та подовженому періоду плодоношення (до 50 днів) сорт чудово підходить для вирощування на свіжий ринок та використовується у технологіях закритого грунту. Зимостійкість низька – в окремі роки за відсутності снігового покриву може пошкоджуватись низькими зимовими температурами.

Номер слайду 14

Радзєйова

Номер слайду 15

Соколіца

Номер слайду 16

Малина, яка плодоносить на однорічних пагонах

Номер слайду 17

Полісся

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Хвороби та шкідники при вирощуванні малини. Агротехнічні способи запобігання хвороб

Номер слайду 20

Агротехнічні способи обмеження хвороб

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Коренева гниль малини

Номер слайду 25

Шкідники малини

Номер слайду 26

Сунично-малиновий довгоносик

Номер слайду 27

Малиновий жук

Номер слайду 28

Малинова стеблова муха

Номер слайду 29

Малинова скляниця

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Листоверка

Номер слайду 32

Тля

Номер слайду 33

Малиновий кліщ

Номер слайду 34

Вирощування полуниць

Номер слайду 35

Накривання перфоровоною плівкою та волокном

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Сорти полуниці

Номер слайду 40

Азія (Asia) Азія (Asia) - середньоранній сорт Італійської селекції (дозріває на 6 днів пізніше Хонею). Ягода велика (середня вага – 27 г), видовженої конічної форми, м’якоть середньо щільна з високим вмістом цукрі (7.3 brix). Сорт сильнорослий, стійкий до низьких температур взимку. Стійкий до хвороб кореневої системи - вертицильозного в’янення (Verticillium dahliae) та гнилі сердечка (Phytophtora cactorum), проте сприятливий до Борошнистої роси (Sphaerotheca macularis) та Антракнозу (Colletotrichum accutatum). Чудово підходить для вирощування в умовах континентального клімату. 

Номер слайду 41

Алба (Alba)Алба (Alba) - ранній сорт італійськоїселекції, що дозріває в середньому на 2 дніпізніше Хонея. Велика ягода (середня вага25 г) вирівняної конічної форми, до кінцясезону практично не дрібнішає. Яскравогочервоного кольору, лежка. Рослина сильноросла, стійка до низьких температурвзимку. Сорт досить стійкий до хворобкореневої системи – вертицильозногов’янення та гнилі сердечка. Продуктивність сорту висока, ягода велика,легко доступна для збирання.

Номер слайду 42

Аліна (Alina) Аліна (Alina) - cередньо-пізній сорт літньої суниці виведений в італійському розсаднику Нью Фрутс. Період цвітіння на 4-5 днів пізніше ніж в сорту Алба. Сезон збору ягоди починається на 8-10 днів пізніше ніж сорту Алба та на 2 дні пізніше ніж сорт Роксана. Рослина має високу силу росту. Квітконоси виходять за межі листової маси. Ягода середнього розміру вагою близько 30 грамів, видовжено-конічної форми, щільна, яскраво-червоного кольору. Має хороший смак, характерний суничний аромат, тривалий термін зберігання. Сорт дещо сприйнятливий до борошнистої роси. Продуктивність сорту висока. Сорт чудово росте та плодоносить в умовах континентального клімату на добре дренованих грунтах. Рекомендована схема посадки на грядах 30x35 см.

Номер слайду 43

Симфонія (Symphony) Симфонія (Symphony) – сорт шотландської селекції виведений в 1979 році. Сорт середньопізнього строку дозрівання (практично одночасно із Зенгою Зенганою). Ягоди середнього та великого розміру, забарвлення інтенсивно-червоне, з сильним блиском. М’якоть червона, рівномірно забарвлена, ароматна, приємного десертного смаку. Плодоніжка відривається добре. Рослини досить стійкі до сірої гнилі і вертицильозу та лише в незначній мірі уражуються хворобами листя. Морозостійкість рослин досить добра.

Номер слайду 44

Сирія (Syria) Сирія (Syria) - середньостиглий сорт Італійської селекції (дозріває на 8 днів пізніше Хонею). Ягода середнього розміру (середня вага – 23 г), видовженої правильної конічної форми, м’якоть середньо щільна, транспортабельність висока. Смак приємний, солодко-кислий, насичений (8.5 brix). Продуктивність сорту висока. Стійкий до більшості грибкових хвороб проти сприйнятливий до бактеріальних захворювань.  Чудово підходить для вирощування в умовах континентального клімату.

Номер слайду 45

Роксана (Roxana)Роксана (Roxana) - пізньостиглий сорт(дозріває на 10 днів пізніше Хонею). Ягода дуже велика (середня вага – 28 г),видовженої правильної конічної форми,м’якоть середньо щільна. Сорт сильнорослий, стійкий до низькихтемператур взимку. Толерантний до борошнистої роси(Oidium fragarie), і кутової плямистості(Xanthomonas fragarie), сприйнятливий доантракнозу (Colletotrichum accutatum). Продуктивність сорту висока, ягодавелика, легко доступна для збирання. Чудово підходить для вирощування вумовах континентального клімату.

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Польский сорт - Dukat

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Перед використанням продукту, потрібно ретельно прочитати інформацію на етикетці – інструкцію застосування

Номер слайду 56

Використані джерела:1. https://www.slideshare.net/andreyandroshchuk/ss-374489512. http://fruit.org.ua/index.php/publikacii/93-ua-kontent/sluzhebnye stati/119-krashchi-sorti-malini-kharakteristika-sortiv-malini3. http://fruit.org.ua/index.php/publikacii/93-ua-kontent/sluzhebnye-stati/100-kharakteristika-sortiv-sunitsi-osnovni-tipi-posadkovogo-materialu

pptx
Додано
2 травня 2020
Переглядів
1574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку