Презентація на тему : " Спостереження і досліди"

Про матеріал

Матеріал наочно ілюструє проведення різних дослідів та наукових спостережень над фізичними явищами. Матеріал відповідає віковим групам. Допомога вчителеві під час підготовки до уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика наука про природу. Фізичні тіла й фізичні явища. У всі віки жила таємна надія – пізнати усі таємниці природи. В. Я. Брюсов

Номер слайду 2

Наука Наука – це процес отримання знань і відповідей на питання про навколишній світ. Наука виникла на основі знань необхідних людині, щоб вижити. Наука, що об’єднує усі знання про природу називається природознавством.

Номер слайду 3

Сучасні науки про природу Біологія Фізика Астрономія Географія Хімія

Номер слайду 4

Фізика Фізика ((physis) - «природа») – наука про загальні закономірності перебігу явищ природи. Завдяки досягненням фізичної науки людство має унікальні знання про структуру й поведінку найрізноманітніших об’єктів. Ці знання є основою для створення нових технологій та приладів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Фізичні поняття Матерія – усе, що нас оточує (зірки, планети, рослини, тварини, люди, радіо-хвилі, магнітні поля) Поле – невидимі електромагнітні хвилі.

Номер слайду 7

Фізичні поняття Фізичне тіло – все, що створене природою і людиною (Місяць, дерева, ножиці, автомобілі). Речовина – все те, з чого складаються фізичні тіла (метал, скло).

Номер слайду 8

Фізичні явища Фізичні явища – це зміни, що відбуваються з фізичними тілами. Механічні явища пов’язані зі зміною у просторі взаємного розташування тіл. Теплові явища пов’язані зі зміною температурою.

Номер слайду 9

Електричні явища пов’язані з електризацією тіл. Притягання тіла до магніту дістало назву магнітні явища. Оптичні явища (світлові) – це явища, пов’язані з поширенням світла. Звуковими називають явища, зумовлені поширенням звукових хвиль.

Номер слайду 10

Завдання Назвіть кілька фізичних тіл, які виготовлені з металу. Наведіть приклади відомих вам оптичних явищ. Наведіть приклади фізичних тіл, які ми не можемо бачити. Назвіть кілька фізичних тіл, які складаються з двох або трьох різних речовин.

Номер слайду 11

Назвіть фізичні явища

Номер слайду 12

Домашнє завдання Назвіть фізичні явища, які ви спостерігаєте на кухні під час приготування їжі. Наведіть приклади фізичних тіл. Що знаходяться на вашому робочому столі і речовин, з яких вони складаються.

ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Сиротюк В. Д.)
До уроку
§ 3. Фізичні явища, процеси і тіла
Додано
27 червня 2018
Переглядів
1878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку