Презентація на тему: Стрілецька зброя та поводження з нею.

Про матеріал

Дана презентпція допомагає ознайомити учнів з положенням автоматника під час стрільби з місця і в русі в пішому порядку. Вибору і заняттю місця для стрільби. Прийомам стрільби з автомата під час приготування до стрільби, проведення і припинення стрільби.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стрілецька зброя та поводження з нею

Номер слайду 2

Прийоми стрільби (вогневі тренування). Положення автоматника під час стрільби з місця і в русі в пішому порядку. Вибір і зайняття місця для стрільби. Прийоми стрільби з автомата під час приготування до стрільби, проведення і припинення стрільби. Тренування у приготуванні до стрільби.

Номер слайду 3

Стрільба з автомата (кулемета) може вестися з місця і під час руху. Стрільба з місця залежно від умов місцевості і вогню противника ведеться з положення стоячи, лежачи і з коліна. Для маскування і захисту від вогню противника, а також для зручності ведення вогню використовуються різні укриття, місцеві предмети і упори. Під час руху стрільба ведеться на ходу без зупинки або з короткою зупинкою. Стрільба з автомата (кулемета) складається з підготовки до стрільби, здійснення стрільби (пострілу) і припинення стрільби.

Номер слайду 4

Підготовка до стрільби включає: прийняття положення для стрільби і заряджання автомата. Здійснення стрільби (пострілу) включає: установку прицілу, прикладку, прицілювання, спуск курка і утримання автомата під час стрільби. Припинення стрільби може бути тимчасове і повне. У першому випадку припиняється натиснення на спусковий гачок, і автомат ставиться на запобіжник, у другому - автомат розряджається.

Номер слайду 5

Підготовка до стрільби. До стрільби автоматник (кулеметник) готується за командою або самостійно. На навчальних заняттях команда для підготовки до стрільби може подаватися роздільно, наприклад: „На вогневий рубіж кроком - РУШ”, а потім - „Заряджай”. Якщо потрібно, перед командою „Заряджай” зазначається положення для стрільби. Прийняття положення для стрільби лежачи

Номер слайду 6

Підготовка до стрільби лежачи: а) автомат утримується лівою рукою за ложе; б) автомат утримується лівою рукою за магазин Для прийняття положення для стрільби лежачи роблять повний крок правою (лівою) ногою вперед і, нахиляючись вперед, ставлять кулемет на сошку у напрямку стрільби, не розгинаючись, спираються обома руками на землю, відкидають ноги назад і лягають на живіт, розкинувши ноги в різні боки носками назовні.

Номер слайду 7

Підготовка до стрільби стоячи Для прийняття положення для стрільби стоячи, якщо автомат (кулемет) знаходиться в положенні „на ремінь”, повертаються у півоберта направо стосовно напрямку на ціль і, не приставляючи лівої ноги, відставляють її вліво, приблизно на ширину плечей, розподіливши вагу тіла рівномірно на обидві ноги. Одночасно з поворотом, подаючи праву руку по ременю дещо вгору, знімають автомат (кулемет) з плеча і, підхопивши його лівою рукою за ложе і ствольну накладку, енергійно подають дульною частиною вперед у бік цілі.

Номер слайду 8

а) б) Підготовка до стрільби з використанням ременя: а) з коліна; б) стоячи Під час підготовки до стрільби з використанням ременя з положення автомата „на груди” необхідно, не знімаючи ременя з лівого плеча, лівою рукою дещо відвести автомат від грудей, а правою рукою, просунувши лікоть під ремінь, закинути ремінь на шию Для прийняття положення для стрільби з коліна знімають зброю з плеча, беруть її в праву руку, енергійно подають дульною частиною вперед у бік цілі. Одночасно відставляють праву ногу назад, швидко опускаються на коліно і сідають на каблук, гомілку лівої ноги ставлять по можливості прямовисно. Зброю кладуть ложем на долоню лівої руки. Автомат беруть правою рукою за пістолетну рукоятку.

Номер слайду 9

Підготовка до стрільби з автомата зі складеним металевим прикладом Під час підготовки до стрільби з автомата з металевим прикладом перед заряджанням автомата відкидають приклад (а,б). За відсутності часу на відкидання прикладу (під час раптового нападу противника) автоматник готується до стрільби і веде вогонь з автомата зі складеним прикладом (в), притиснувши автомат задньою частиною ствольної коробки і пістолетною рукояткою до тулуба.

Номер слайду 10

Вибір і зайняття місця для стрільби. Важливе значення для здобуття перемоги має і те, наскільки правильно солдат вибере місце для ведення вогню і спостереження за противником. На місцевості солдат відшукує природне укриття (канава, вирва, колода тощо), потім оглядає все довкола і непомітно переміщується до нього. Перш ніж розпочати обладнання позиції, необхідно швидко вивчити місцевість, звернувши особливу увагу на низини, канави, борозни та інші укриття, що їх противник може використати для непомітного наближення.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тренування у приготуванні до стрільби. Пам’ятай Підкидання дульної частини ствола зброї вгору при пострілі в результаті дії віддачі.

Номер слайду 13

У презентацї використано матеріали інтернет –ресурсу. Презентацію підготував вчитель предмету “Захист Вітчизни “ Сокальської ЗШ І-ІІІст.№2 Мигасюк В.І.

ppt
Додано
5 липня 2018
Переглядів
13910
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку