Презентація на тему "Сучасні підходи до організації музичного виховання дітей дошкільного віку"

Про матеріал
Презентація на тему "Сучасні підходи до організації музичного виховання дітей дошкільного віку" містить інформацію яка зорієнтує вихователя і музичного керівника щодо різноманітних педагогічних підходів до музичного розвитку дітей у широкому спектрі сучасних технологій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні підходи до організації музичної діяльності дітей дошкільного віку

Номер слайду 2

Використання сучасних технологій у музичному розвитку дошкільника вимагають нових підходів до музичного виховання. Сучасні технології усе глибше входять у наше життя і можуть бути ефективно використані для підвищення якості навчання, розвитку та виховання дошкільників. Вони тісно зв’язані із усіма сторонами виховної й освітньої роботи закладу дошкільної освіти та рішенням його основних освітніх завдань. Однією із складових сучасного підходу до організації музичного виховання дошкільників є використання інноваційних технологій на музичних заняттях у закладах дошкільної освіти.

Номер слайду 3

Інноваційна педагогічна технологія – це системний метод створення і застосування процесу викладання і засвоєння знань із урахуванням як технічних так і людських ресурсів, їхньої взаємодії, завданням якої є оптимізація освітніх форм навчання.

Номер слайду 4

Мультимедіа – це ефективна технологія, що припускає одночасне використання різних форм подання інформації для дітей: аудіо-, відео-, інтерактивність, а також інтеграцію різних типів освітньої інформації, що допомагає музичному керівнику успішно реалізовувати як музичну так і хореографічну й самостійну роботу дітей, розвивати їхні творчі задатки.

Номер слайду 5

Звукотерапія допомагає дітям знайти гармонію із навколишнім середовищем. Все, що супроводжує людину щодня, а саме, пташині голоси, звуки природи (земля, вода, повітря, вогонь та ін.) хвилюють творчу уяву дітей, спонукуючи їх до звуконаслідування.

Номер слайду 6

Ритмодекламація сприяє розвитку в дітей музичних і комунікативних здібностей. У дошкільників збагачується словниковий запас, розвивається почуття ритму, музичний і тембровий слух.

Номер слайду 7

Однією із інноваційних технологій є квест, що виступає як пригодницька гра, в якій необхідно вирішувати завдання засобами загадок-ключів, тому що кожна загадка є ключем до наступного завдання.

Номер слайду 8

Евритмія, як одна із особливостей вальдорфської педагогіки є ще однією із технологій, яка заснована на мовленні та музиці, що є одним зі засобів вираження музичного руху в просторі. Це вміння рухатися під музику.

Номер слайду 9

Невід’ємною частиною музичних занять виступають музично дидактичні ігри, призначенням яких є формування у дошкільників музичних здібностей, звуко висотності, розвитку відчуття ритму, тембрового та динамічного слуху.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Застосування сучасних освітніх технологій в закладах дошкільної освіти на музичних заняттях вирішують завдання загального розвитку дітей засобами музичного мистецтва, збагачують духовний світ дитини, розвивають його емоційну сферу, формують у них елементарне поняття про види мистецтва, національні традиції і свята. Отже, використання інноваційних технологій на музичних заняттях у закладах дошкільної освіти позитивно впливає на формування особистості, відкриває нові можливості для розвитку музичних здібностей дітей.

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку