Презентація на тему "Театральні ляльки".

Про матеріал
Презентація "Театр руками". Підходить для творчих уроків зарубіжної та української літератури, трудового навчання тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театр в твоїх руках

Номер слайду 2

Лялькова історія Історія простої ляльки обчис-люється тисячоліттями. У всі часи вона займала важливе місце в житті людини, була провідником між світом лю-дей і світом духів. Головне призначення дав-ньоруської ляльки, крім забав - оберігати дитину від нечисті, пристріту, псування.

Номер слайду 3

Ляльки артисти У середні віки зміст релігійної сутності ляльки поступово зникає. Ляльки вийшли на площі, ярмарки, беруть активну участь в публічних виставах. Потім ляльки увійшли до оселі. У виставах брали участь всі члени сім’ї, кожному знаходилося своє заняття і своя роль. Лялька міцно увійшла в наше життя і зайняла своє гідне місце.

Номер слайду 4

) Традиційні театральні ляльки можуть бути: пальчиковими, рукавичковими, тростинними, ляльки - маріонетки, ляльки з "живою рукою", люди-ляльки. У магазинах розвиваючих ігор сьогодні продаються театральні ляльки всіляких видів і розмірів. Але все ж, краще виготовити самому: кожна лялька містить частинку душі, мрій і несе її творчу енергію, яка здатна передаватись дитині. . Ляльковий цех

Номер слайду 5

Пальчикові ляльки Особливою популярністю користується у дітей і дорослих пальчиковий театр. Він особливо корисний для розвитку дрібної моторики рук, а у віці 5-6 років майстерність пальчикового театру готує руку до письма. З самого раннього віку можна показувати дитині спектаклі на пальчиках. У ньому всі герої, сцена і сюжет розташовані ... на одній або двох руках. Для цього є спеціальні пальчикові ляльки.

Номер слайду 6

Театр маленьких пальчиків

Номер слайду 7

Інструменти і матеріали для виготовлення пальчикової ляльки старі шкарпетки та рукавички, рулони від туалетного паперу серветки для миття посуду невеликі шматочки різнокольорових матеріалів - драпу, фетру, флісу, бавовни матеріал для набивання (вата, синтепон) бісер; акрилові фарби; швейні принадлежності.

Номер слайду 8

Технологія виготовленняння Виготовити пальчикові ляльки можна застосовуючи різні технології обробки: виготовлення виробів машинним та ручним способами; в’язання гачком або спицями та ін.

Номер слайду 9

Виготовлені вручну пальчикові ляльки

Номер слайду 10

Персонажі пальчикового театру оживають З самого раннього віку діти можуть показувати спектакль на пальчиках. У ньому всі герої, сцена і сюжет розташо-вані ... на одній або двох руках.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Русанова Римма Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лісніченко Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Трудове навчання, Інші матеріали
НУШ
Додано
29 грудня 2021
Переглядів
1220
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку