Презентація на тему : "Тиск газів і рідин. Атмосферний тиск"

Про матеріал

Дана презентація розроблена для учнів 7 класу і представляє собою завдання на перевірку знань з теми: "Тиск газів і рідин. Атмосферний тиск". Розрахїована на 7-10 хвилин уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичний диктант з теми: «Тиск газів і рідин. Атмосферний тиск»Підготувала учитель фізики Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ніколаєва Леся Дмитрівна

Номер слайду 2

Дайте відповіді на запитання. В чому полягає причина тиску газу?Чому при надуванні кульки її об’єм збільшується в усіх напрямках?Як зміниться тиск газу при його нагріванні?

Номер слайду 3

Дайте відповіді на запитання. Запишіть формулу для знаходження тиску рідини на дно посудини. Тиск, створюваний на поверхню нерухомої рідини, передається однаково в усіх напрямках – це…Чому дорівнює нормальний атмосферний тиск?

Номер слайду 4

Дайте відповіді на запитання. Яким приладом вимірюють атмосферний тиск?Як називається газова оболонка Землі?Від яких фізичних величин залежить тиск рідини на дно посудини?

Номер слайду 5

Закінчіть речення. Сила, яка діє на дно будь – якої посудини рідиною -… Назва позасистемної одиниці вимірювання тиску - … Тиск шар повітря на поверхню Землі називають…

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 28.Атмосферний тиск і його вимірювання
Додано
11 березня 2018
Переглядів
1487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку