Презентація на тему "Ватикан"

Про матеріал
Ватикан, одна з європейських мікрокраїн, розташований на Ватиканському пагорбі в західно-центральній частині Риму, на кілька сотень метрів на захід від річки Тібр. Її кордони — 3,2 кілометра, знаходиться в межах Італії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ватикан

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ватикан, одна з європейських мікрокраїн, розташований на Ватиканському пагорбі в західно-центральній частині Риму, на кілька сотень метрів на захід від річки Тібр. Її кордони — 3,2 кілометра, знаходиться в межах Італії.

Номер слайду 4

ВАТИКАН Столиця - місто Ватикан Площа - Загалом 0,44 кмІ Населення – 800 Державний устрій – Папа Бенедикт XVI Офіційні мови Латина

Номер слайду 5

Ватикан є найменшою суверенною державою в світі, площею в 0,44 квадратних кілометри — 44 га, 110 акрів.Число постійних жителів Ватикану складає приблизно 800 чоловік, 450 з яких носять духовний сан.

Номер слайду 6

Клімат Ватикану так само, як і в Римі; помірний, середземноморський клімат з м'якою, дощовою зимою в період з вересня до середини травня і спекотним, сухим літом з травня по серпень.

Номер слайду 7

Ватикан підтримує дипломатичні відносини з 178 державами і є постійним спостерігачем при ООН з правом голосування.

Номер слайду 8

Папа римський за посадою глава держави і глава уряду Ватикану.

Номер слайду 9

Поточний Папа Римський - це Бенедикт XVI, народжений, як Джозеф Алоїс Рацінгер з Баварії, Німеччина.

Номер слайду 10

СІКСТИНСЬКА КАПЕЛА На північ від базиліки розташовується знаменита Сікстинська капела, яка служить як каплиця при папському палаці. Капелу побудували в 1475-1483 роках під час Папи Сикста IV делла Ровере. Перша меса відбулася в ній 9 серпня 1483.

Номер слайду 11

Ватикан – святе місто для всіх християн-католиків. Також це резиденція Папи Римського.

Номер слайду 12

Мікеланджело Буонарроті Італійський скульптор, художник, архітектор, поет і інженер. Ще за життя Мікеланджело його твори вважалися найвищими досягненнями мистецтва Відродження.

Номер слайду 13

Стеля Сікстинської капели Всесвітню славу Сикстинській капелі принесли фрески роботи Мікеланджело на зводі стелі і над вівтарем каплиці. Роботи тривали близько чотирьох років - з 1508 по 1512 рік.

Номер слайду 14

«Створення Адама» на плафоні Сікстинської капели. Тут перша людина і його Творець виступають на рівних.

ppt
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
4347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку