Презентація на тему: "Від гри до правильної мови!"

Про матеріал
Мова і мовлення – це невичерпне джерело особистісного розвитку дитини, скарбниця усіх знань. Вади мовлення негативно впливають на успішність дитини в школі, не рідко можуть бути серйозною перешкодою розвитку природних здібностей, інтелекту. Порушення мовлення, обмеженість мовного спілкування можуть негативно впливати на формування особистості дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Від гри до правильної мови! Мова і мовлення – це невичерпне джерело особистісного розвитку дитини, скарбниця усіх знань. Вади мовлення негативно впливають на успішність дитини в школі, не рідко можуть бути серйозною перешкодою розвитку природних здібностей, інтелекту. Порушення мовлення, обмеженість мовного спілкування можуть негативно впливати на формування особистості дитини, викликати психічні нашаровування, специфічні особливості емоційно-вольової сфери, сприяти розвитку негативних якостей характеру (сором’язливість, замкнутості, не рішучості, негативізму). Все це негативно позначається на оволодінні грамотою, на успішності навчання в цілому. Підготувала: Кононець Л. Л.

Номер слайду 2

Тому важливо турбуватися про правильне формування дитячої вимови. Формування правильної звуковимови вимагає великої, клопіткої, системної роботи. Щоб навчилася дитина правильно вимовляти звуки, їй потрібно навчитися здійснювати складні артикуляційні дії. Вироблення точних, повноцінних рухів і дій, відпрацювання їх, об’єднання простих рухів у складні, відчуття артикуляційної постави. Усе це досягається у процесі виконання дітьми спеціальних тренувальних вправ – артикуляційної гімнастики. Успіх роботи багато в чому залежить від застосування різноманітних, цікавих для дітей ігрових форм роботи, оскільки під час тривалого виконання одноманітних артикуляційних вправ діти швидко втомлюються, часом втрачають інтерес до занять . Для дітей дошкільного віку гра є провідною діяльністю,в якій проходить психічний розвиток,формується особистість в цілому. У процесі гри дитина розкривається,звільняється від напруги.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
23 травня 2020
Переглядів
894
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку